Stine om Silkeborg

FET_STINEB_20-09-2017_Press24361[2]

 

Forsangeren i bandet Alphabeat, Stine Bramsen, er født i Ry og har haft en stor del af sin ungdomstid i Silkeborg, hvor hun gik på gymnasiet. Det var netop også i ungdomsårene i Silkeborg området, hun mødte de andre i bandet, og de sammen dannede Alphabeat. Vi har spurgt Stine til hendes forhold til Silkeborg, som hun stadig holder meget af.

Hvad har du med dig fra Silkeborg, som er en fordel for dig nu? 

Jeg er jo helt specifikt opvokset i Ry, så det er mere der, jeg har oplevet lokalsamfundet på godt og ondt. Har helt klart haft en meget tryg barndom, hvor man kunne stå på rulleskøjter til den lokale badestrand og i det hele taget være meget i det smukke sølandskab, der kendetegner området. Alle kender næsten alle, og jeg har nok lært at møde mennesker med et åbent sind og en grundlæggende tillid til, at folk vil mig det godt.

Hvor kom du meget i Silkeborg i din gymnasietid?

Chaplin! Ja, det hed diskoteket dengang. Det var stamstedet for de fleste i min omgangskreds, og der var jeg at finde 1-2 aftener om ugen. Og diverse caféer – der var mange hyggelige steder. Silkeborgs Heksekosten er jo også legendarisk, der handlede min mor og jeg tit. Med Alphabeat øvede vi flittigt i Lydpotten og drømte store drømme og blev gode venner, så det har selvfølgelig også en særlig plads i mit ungpigehjerte.

Er der et sted, du holder særligt af i Silkeborg?

Silkeborg Bad synes jeg er skøn at besøge – også bare til en gåtur i  museets park og ned i skoven langs søen. Gerne afsluttet med et stykke kage i cafeen.

Gudenåen og Søerne er jo næsten synonym med Ry og Silkeborg – kan du sejle en kano, og har du gjort det meget?

Ja, de søer er nok det, jeg savner mest. Jeg kan vist godt styre en kano nogenlunde. Jeg har i hvert fald prøvet det nogle gange som barn og fået sjove minder. Jeg kommer nok også til at tvinge mine børn ud på sådan en weekend-tur en dag, selv om jeg ikke ligefrem er teltmenneske.

Er nogle af Alphabeat-teksterne inspireret direkte af Silkeborg og ungdommen her? 

Garanteret. Men i så fald indirekte. Jeg skrev stort set ikke sange, før jeg sprang ud som solist, så det må I spørge Anders Bønløkke eller Anders SG om ved lejlighed.

Hvordan er din tilknytning til byen nu?

Jeg har jo sørme giftet mig med en dejlig Silkeborgenser, så jeg kommer der nogle gange om året, foruden med min musik. Selve Silkeborg har egentlig aldrig været mit hjem, men jeg har mange gode minder derfra, især fra gymnasietiden. Det var jo også i Silkeborg, jeg mødte drengene fra Alphabeat og startede min karriere som sangerinde, så jeg har meget at takke byen for.

Kunne du finde på at slå dig ned i Silkeborg eller Ry igen?

Umiddelbart ligger det ikke i kortene, for vi er meget glade i Brønshøj og føler os utroligt privilegerede at have villavejs-idyl så tæt på byens leben.

Samtidig har min mand et job herovre, han er rigtig glad for.

Hvis vi nogensinde vender hjem til området, bliver det nok nærmere i en lille bitte landsby, tænker jeg.

Du har spillet et par gange i Silkeborg, hvordan er det at optræde på hjemmebane? 

Det er faktisk altid lidt nervepirrende, fordi man er spændt på, hvem der dukker op af mennesker, man kender, og mine forventninger til mig selv er ekstra høje. Samtidig har jeg altid fået en meget varm og kærlig modtagelse, så alt i alt er det på mange måder et højdepunkt på touren.