Bag Scenen

FET_Bag_Scenen_CCC-2017-02-pre

 

Tro det eller lad være: I år hiver Vivenne McKee for 35. gang danskerne ind til sin engelsksprogede Crazy Christmas Cabaret, ”The Farce Awakens.” Det må vist både være rekord for en forfatter/instruktør/skuespiller og en unik præstation i international sammenhæng.

Donald Trump – sidste år inspirerede han Sheriffen af Nottingham, i år …?

Da jeg skrev den forestilling, anså jeg Donald Trump for en vittighed og en døgnflue. Nu et år senere har han vist sig at være en endnu større vittighed, men desværre ikke en døgnflue. Han er leder af verdens mægtigste nation og råder over atomvåben. Så det blev et science fiction tema, hvor præsident Ronald Rump repræsenterer ’the Dark Side of the Farce’.

Hvor får du det fra?

Hvert år i januar skal jeg finde på en titel og en synopsis til Teater-kataloget. Så lader jeg idéen simre i 6 måneder og skriver måske en note om en scene eller en figur. I august sætter jeg mig ned og skriver. I år ville jeg gerne have en masse satiriske kommentarer til Trump, men det er ikke let, fordi han skifter politik og meninger fra dag til dag.

Kan du lide science fiction?

Jeg er stor science fiction fan. Min yndlingsforfatter er Arthur C. Clarke, der skrev romanen bag Kubricks ”Rumrejsen år 2001”,

og jeg kan varmt anbefale hans ”Rama”-trilogi. Jeg er ikke så vild med sci-fi i den form, vi kender fra Star Trek, Star Wars og Marvel- universet med endimensionelle aliens og formelagtige plots.

Hvad er din yndlingsfigur i Star Wars universet?

Hvis jeg skal vælge en, må det blive Yoda, den lille grønne Jedi Master. Han bliver til Yo-gurt i dette års show. Jeg skal selv spille ham.

Har du et soundtrack til ”The Farce Awak-ens”?

Jeg vælger altid sange, som folk kender, og så giver jeg dem et lille twist – sidste år blev Adeles sang f.eks. til ”Hello – from the

Brexit side”. I år hylder jeg nogle store popmusikere, der er gået bort i de seneste år; David Bowie, Freddy Mercury og Michael Jackson.

Hvad er i dine øjne den mest overraskende ændring inden for de år, du har skabt CCC?

Det danske publikum har lært at slappe af og slippe hæmningerne. Nu til dags råber folk lystigt de svar, jeg lærer dem, råber ’buh’ efter skurken og ’hurra’ for helten. Da jeg startede i 1982, fik jeg at vide, at det ville de ALDRIG gøre.

Har dit publikum nogensinde været i FOR godt humør?

Mange kommer direkte fra en julefrokost, men heldigvis har vi Tivolis vagter til at vise dem på plads … og nogle gange sikre, at de ikke falder ned af den.

Er der noget, du IKKE vil gøre grin med?

Jeg gør ikke grin med andre folks personlige tro, deres seksualitet eller noget, der kan opmuntre en eller anden galning til at lægge en bombe i garderoben. Derudover er jeg klar til at lave sjov med alting.

Hvad er det, der er så tiltrækkende ved danskerne: Du blev hængende, og det gør efterhånden også alle de skuespillere, du importerer?

Danmark er det sødeste og mest perfekte lille land i verden. Nogle gange ville jeg ønske, vejret var bedre, og at danskerne var lidt mere ukonventionelle, men derudover – what’s not to like? Og ja – Dansk Folkeparti kan beskylde mig for at bringe adskillige immigranter hertil. Personligt elsker jeg at rejse og anser mig som verdensborger.