DE SÆTTER PRICE PÅ DET GODE KØKKEN

,

James og Anette Price nyder samarbejdet og timerne i deres køkken hjemme i parrets hus i Gentofte. Den flittige kok, kapelmester og forfatter til adskillige kogebøger er med broderen Adam aktuel i en ny omgang ”Spise med Price” i næste måned, hvor danske egnsretter er temaet. Her fortæller han lidt om sit eget køkken og køkkener generelt.

 

Interview med Anette Larsen og James Price

 

Hvis du skulle beskrive jeres eget køkken, hvordan ville du gøre det ?

Primært er det selvfølgelig en “arbejdsplads”, som skal fungere rent praktisk, men køkkenet i dag er også blevet et vigtigt opholdsrum for familien, så derfor er det vigtigt, at der også er hyggeligt at være. Vores køkken hører ikke til de største – jeg kunne sagtens bruge meget mere plads. Til gengæld synes jeg, vi har fået indrettet det, så der både er plads til hyggeligt samvær og til madlavning, som jo fylder en del her i huset.

 

Køkkener har i de sidste 20 år fået større og større fokus i hjemmet – hvorfor tror du?

Hele vores bevidsthed omkring mad og madlavning har jo udvidet sig gevaldigt i de sidste mange år. I takt med at vi bliver mere og mere velhavende, finder vi hele tiden nye områder, som vi kan forbedre. I gamle dage var det den pæne dagligstue med de rigtige møbler, der var det vigtige. I dag er det køkkenet, der er blevet et statusobjekt, et vigtigt rum i hjemmet, som er med til at vise beboernes identitet. Men det er som regel ret tydeligt at se, om der for alvor bliver lavet mad i et køkken, eller om det mere er til pynt.

 

Tre redskaber i køkkenet, som du bruger mest i madlavningen? 

Jeg er utrolig glad for min kraftige blender, som hedder Thermomix. Den er ganske kendt rundt om i Europa, men herhjemme er det stort set kun restaurantkøkkener, som anvender den. Min Kenwood røremaskine ville jeg også meget nødigt undvære For nogle år siden anskaffede jeg mig en god vakumeringsmaskine, som er vældig praktisk, når man køber større mængder af kød eller charcuterie ind. Så skærer jeg det ud, vakumerer og fryser det. Det forlænger holdbarheden væsentligt.

 

Hvad er det vigtigste ud af disse tre i din madlavning 1) Skarp kniv, 2) Kobbergryde 3) Gasblus

Skarpe knive er en nødvendighed i et køkken – man kan ikke lave mad med sløve knive. Så de må komme ind på en førsteplads. Personligt er jeg meget glad for gas. Jeg har lavet mad på el, keramiske plader og induktion, men jeg bliver ved gassen, og jeg elsker mine kobbergryder med rustfrit stål indeni. Jeg har haft dem i snart 15-20 år, bruger dem dagligt, og de er ikke til at slide op.

 

Hvis penge var fuldstændig ligegyldigt, hvad hed dit komfur i køkkenet så?

Nu går jeg jo meget op i godt udstyr, og er så heldig at have et stort Ilve komfur. Det er jeg lykkelig for, og jeg tror sådan set ikke jeg ville skifte det, selvom jeg vandt i lotto.

 

Hvad har du af ønske næste gang til din ”maskinpark”?

Det lyder mærkeligt, men jeg tror faktisk, at jeg er ved at være der. Jeg har lige i øjeblikket ikke nogen akutte ønsker, hvilket min søde kone vist er ret glad for. Det vil også være meget svært at presse flere ting ind. Køkkenet er proppet, og vores kælder er også ved at nå grænsen…