En sommerdag i himlen

IMG_4832

Kim, Bjørn og bakkerne

Liebhaverboligen satte i sidste måned kursen mod de Schweiziske Alper. Vores cykelpassionerede grafiker har de sidste par sæsoner hvirvlet sig dybt ind i sporten – carbon mig hér, carbon mig dér! Henover sommeren blev han inviteret ned til en omgang ”præstationsoptimerende” træning hos AlpCamps Sports Institute i Schweiz. Her kan du læse om hans møde med Bjørn og bakkerne …

Efter flyveturen til Geneve tog vi toget til videre til den lille schweiziske by Martigny, hvor Bjørn Toft fra AlpCamps Sports Institute ventede på delegationen fra København. Kennet, fra cykelbutikken Soigneur, som også var inviteret med på turen, og jeg havde en idé om, at vi skulle hjem til Bjørn til lidt kaffe og afslapning efter en rejsedag. Bjørn havde imidlertid andre planer! Allerede på stationen i Martigny blev vi beordret op på vores medbragte cykler. Vejret var smukt, da vi kørte langs floden La Drance, og i horisonten kunne vi spotte de store stigninger som vi havde i vente de næste par dage. Frygtindgydende, men også meningen med opholdet på AlpsCamps Sports Institute. Indehave Bjørn Toft arbejder utroligt meget med forskellige cykelteknikker, der skal hjælpe rytteren til højere fart, udholdenhed og ikke mindst ”velbehag” i bjergene.

Passer du til cyklen?

Den første dag på AlpCamps blev jeg bikefittet af Bjørn Toft. Det gode bikefit tester een igennem på alle niveauer, så selve fittet skræddersyes til ens holdning, stil og evner. Mange bikefittere kigger meget på armlænge, skridthøjde og position. Bjørn Toft, der udførte mit fit, er ikke så optaget af de gængse skemaer, korrektionsdiagrammer m.m. I stedet er hans filosofi i højere grad fokuseret på den enkelte rytters smidighed og fysiske formåen. Han har udført bikefit på en lang række professionelle ryttere, bl.a. Jakob Fuglsang.

Den indre nedkørsel

En normal rytter har typisk to til tre forskellige måder at træde i pedalerne. Bjørn Toft arbejder med seks forskellige tekniker. Hans system af forskellige teknikker medvirker bl.a. til, at man som rytter hele tiden varierer trykket på de forskellige muskelgrupper. Resultatet er en følelse af mindre belastning og mere udholdenhed.

Jeg har bl.a. kørt motionscykelløbet La Marmotte et par gange og deltaget i træningsture i Spanien og Italien, så jeg kender til det at køre i bjerge. Nedkørslerne har dog aldrig været min livret. De heftige nedkørsler, hvor jeg kører med op til 70 km/t er ikke just det bedste ved bjergkørslen. Men hér kommer Bjørn Toft med en række god råd. Han taler meget om lukkede og åbne sving. De lukkede er nærmest 90˚ graders sving, hvor du ikke kan se, hvad der kommer efter svinget. Her skal bremses og efterfølgende svinges cyklen. De åbne sving, hvor udsynet frit og her kan du se hvad du møder. Det er kæmpe fordel at sidde på cyklen ved siden af Bjørn Toft. Hele tiden komme han med anvisninger, gode råd og justerer ens position på cyklen. Langsomt, men sikkert kaster jeg mig med stor velbehag ud i hæsblæsende nedkørsler uden at kigge på mine indre hastighedsbegrænsninger og psykiske barrier ved denne type cykelløb. Det er rart, lærerigt og yderst befriende at køre frit – også med + 70 km/t på cykelcomputeren.

”AlpCamps kan foregå på alle niveauer fra de helt nye på cykel til supermotionisten, der vil optimere sin træning. AlpCamps handler i alt sin enkelthed om og blive bedre på cyklen og det eneste, der kræves er comittement! Finhaut – byen, hvor campen ville tage sit udgangspunkt, er indrettet med et yderst kuperet terræn,” fortæller Bjørn Toft fra AlpCamps Sports Institute.

Facts

AlpCamps Sports Institute tilbyder skræddersyede sportsrejser, hvor udholdenhedsatleter på alle niveauer kan deltage på de “berygtede” SufferCamps. Instituttet tilbyder løsninger og ophold til både enkeltstående atleter, firmaer og grupper. AlpCamps er for atleter der tager ansvar for deres egen udvikling og træffer præstationsoptimerende beslutninger. Dem, der gerne vil have det maksimale ud af deres træning inden for bl.a. cykling og triatlon. Instituttet tilbyder desuden professionelle bikefits samt fysiske test på Swiss Olympic Medical Center.

Eksempler på ophold:

2-dages PowerCamp 5.900,- / 4-dages AlpCamp 7.900,-

Læs mere på www.alpcamps.dk

Kongeetapen i Critérium du Dauphiné blev afviklet i dagene, hvor Liebhaverboligens grafiker Kim S. Jensen var på besøg i området. En yderst dramatisk etape i Dauphiné, hvor Saxos Alberto Contador kørte sig i gult foran Chris Froome.

IMG_4801 2DSC02428IMG_4799 2DSC02446DSC02515DSC02461IMG_4871