Luk syden og solen ind 

Farver, mønstre og unikt tilbehør ser smukt ud i badeværelset. Stilen ses ofte sydpå, hvor indretningen er mere modig end den minimalistiske, vi kender i Norden. Lad design præget af detaljer og varm energi fylde, eller tilføj din stemning et skud sydlandsk charme i form af flot og farverigt tilbehør. 

Kunstnerisk art deco

Benamôr blev grundlagt i Lissabon i 1925 af en mystisk apoteker, som kreerede mirakuløse salver i sit laboratorium på Campo Grande No.187. Han pakkede salverne i smukke art deco tuber, og de blev øjeblikkeligt et hit blandt portugisiske skønhedsikoner, heriblandt Dronning Amélie. Et århundrede senere bliver Benamôrs produkter stadig udviklet i egne laboratorier, med fokus på et højt indhold af naturlige ingredienser. De utroligt smukke produkter skaber en skøn og eksklusiv stemning i dit baderum. www.brandsofbeauty.dk 

Unika

Marmor har længe prydet de franske og italienske hjem, og er bestemt en trend, vi har taget til os i Norden. Du kan nemt tilføje dit baderum en elegant sydlandsk stemning med tilbehør i hvidt marmor. Den smukke marmor-krukke med låg fra Nordal kan fyldes med vatrondeller, hårpynt eller lignende, og således både få en praktisk og æstetisk funktion på din hylde.  www.nordal.eu


Zig Zag  

I 1948 blev de olympiske lege afholdt i London. Her deltog den unge italiener Ottavio Missoni, der både havde skabt uniformerne til de italienske deltagere og selv opnåede en finaleplads i 400 meter løb. I London mødte han landsfællen Rosita Jelmini, som han senere giftede sig med og sammen startede de modefirmaet Missoni. I 1983 tog Missoni familien skridtet fra ”catwalk to couch” og bragte moden direkte ind i de private hjem. De genkendelige zig zag mønstre pryder blandt andet bløde kåber og håndklæder, der er den direkte vej til sydlandsk farveglæde i dit baderum. www.missonihome.com 

Ikonisk og italiensk

Det lille runde spejl Randaccio med messingramme har en skøn sydlandsk vintage ”vibe”. Den italienske arkitekt Gio Ponti designede spejlet i 1925 til sit eget hjem på Via Randaccio i Milano. Spejlet er elegant og enkelt med en atypisk krone-lignende detalje på toppen. Designet har referencer til sin originale tidsperiode, men passer fint ind i en moderne indretning. Den smukke blå Beetlestol på billedet, skabt af GamFratesi, er ligesom spejlet fra det danske designfirma Gubi. www.jacobsenplus.dk 

Som krystaller 

Denne unikke terrakottaflise fra Made a Mano er håndglaseret og produceret i Italien. Farve- og perlekrystaller giver Cristalli-serien sit levende og dynamiske udseende. Krystallerne fordeles udover terrakotta- eller lavastensoverfladen ved brug af en bred pensel, der skaber en krystalliseret og karakteristisk overflade. Der er mange forskellige smukke glasurfarver i Cristallikollektionen, så enhver badeværelsesdrøm kan gøres mulig. www.madeamano.com