Seks lækre lænestole

Lænestolen har haft en fast plads i talrige danske hjem i mange år. Den er perfekt til afslappende pauser, og vælger man den rigtige, kan den også være med til at skabe lige præcis den stil, man ønsker i stuen, læsehjørnet eller loungeområdet.  

Skulpturel og blød 

Hvis man er til blød komfort og skulpturelle former, er lænestolen Charlotte fra BoConcept et godt valg. Den findes i flere forskellige tekstiler og farver, så den kan give et skulpturelt touch til mange indretninger, uanset hvad farvetemaet dikterer 

Lænestol fra BoConcept, fra 10.490 kr. www.boconcept.com

Kompromisløs afslapning 

Designduoen ARDE er ikke gået på kompromis med komforten i den udtryksfulde lænestol Laze, som de har designet for Eva Solo Furniture. Ved hjælp af en diskret læderstrop i siden af Laze, kan man læne sig tilbage trinløst i lige præcis den position, man ønsker. Herudover har Laze en nakkestøtte, der kan vippes, og som gør komforten optimal, hvad enten man ønsker at få en lur, se fjernsyn eller læse en god bog.  

Lænestol fra Eva Solo Furniture, 17.995 kr.  www.evasolo.com

Poetisk møde mellem træ og ny teknologi 

Lænestole behøver ikke være helpolstrede for at være komfortable. Med en ny patenteret teknologi harKartellog Philippe Starck formået at forme træ tredimensionelt til indbydende, organiske kurver, som sikrer maksimal komfort i denne smukke lænestol fra kollektionen Smart Wood. 

Lænestol og fodskammel fra Kartell, fra hhv. 14.604 kr. og 4.469 kr. www.kartell.com 

Klassisk design og høj komfort 

Det ses tydeligt på lænestolen UNI Rest, at Kai Kristiansen fokuserer på kvalitet, æstetik, ergonomi og funktionalitet, når han tegner en stol. Det kurvede og let tilbagelænede sæde og ryg skaber en god komfort, og de skulpturelle armlæn giver stolen sin helt egen æstetik. Stolens stel fremstilles blandt andet i massiv eg, valnød og ask, og kan polstres med forskellige typer læder og tekstil.  

Lænestol fra Miyazaki Chair, fra 19.000 kr. hos Møbelforretningen www.mobelforretningen.dk 

Naturligt look 

Franske Caravane er altid garant for et naturligt, håndlavet look. Deres populære længestol Holi har et aftageligt betræk i 100% vasket hør, som er behageligt og afslappende for både øje og sind. 

Lænestol fra Caravane, fra 15.700 kr. www.caravane.fr

 Fri bevægelighed 

Slettvolls komfortable lænestol Wenna kendetegnes af sit bløde, indbydende formsprog. Stolens kurvede ryg, buede armlæn og den vendbare rygpude gør den til et yderst behageligt hvilespot. Wenna stolen fås med sokkel eller svingunderstel for ekstra fri bevægelighed.  

Lænestol og puf fra Slettvoll, fra hhv. 16.910 kr. og 4.710 kr. www.slettvoll.no