Nyheder til boligen

Det nye i forårets midterste måned bærer præg af både det moderne, traditionelle, avancerede og fornuftige. En seng og en stol er de oprindelige tilsat lette forandringer, mens leg med farver og materialer viser sig i tæppe, lamper og taburet.

 

FET_Bolignyheder_4.-Harlow-sofabord

 

Smalt, langt og lavt

Harlow hedder det lave, smalle og sorte sofabord med stramme linjer og messingdetaljer. Benene består af to lodrette plader, og bordets mål er 130 cm i længden, 45 cm i bredden og 35 cm i højden. Pris 7.185 kr.
www.slettvoll.no

 

FET_Bolignyheder_5.-AJ-Liljen

 

Liljen i ny udgave

Arne Jacobsens Liljen-stol efterligner liljens åbenstående kronblade og afspejler den berømte arkitekts livslange interesse for botanik og maleri. Stolen fås nu i en 50 års jubilæumsudgave af valnøddefinér og med eller uden armlæn. Stolen har inderdel af birkefinér og forkromede ben. Prisen er 4.500 kr.
www.fritzhansen.com
www.brdr-friis.dk

 

FET_Bolignyheder_3.-Couple-Lysestage

 

Til et godt formål

Crystal Color Crush Couple fra Specktrum er en limited edition af krystallysestager, hvor overskuddet fra salget går til Verdensnaturfonden. Stagerne er konstrueret med en kugle nederst og en firkantet kube med hul til lys oven på – og omvendt! Prisen er 399 kr.
www.specktrum.dk

 

FET_Bolignyheder_7.-Tom-Rossau-lampe

 

Lys fra presset birk

Den danske designer Tom Rossau står med sin legende tilgang til formgivning bag bordlampen af birketræ i nordisk stil med geometriske former. Den skulpturelle lampe af pressede lameller er skabt ud fra interessen for materialernes muligheder. Lampen koster 3.420 kr.
www.tomrossau.com

 

FET_Bolignyheder_8.-Re-bed

 

Sov i genbrugsuld

Margrethe Odgaard har farvesat Veng-sengen med re-wool med 45 procent af ulden genanvendt af overskud fra Kvadrats engelske spinderi. Sengen, designet af Oliver og Lukas WeissKrogh, har runde ben af eg og fås med flere overfladebehandlinger. Sengen leveres i alle mål, som for eksempel 160 cm x 200 cm x 44 cm. Madrasser er af svanemærket naturlatex af vulkaniseret gummimælk. Med madras koster sengen 24.155 kr.
www.re-beds.com

 

FET_Bolignyheder_1.-Satellit-Leather

 

Hold selv balancen

Satellite 68 hedder taburetten/puffen, hvor man sidder som på en sadel. Møblet former sig efter kroppen og er designet til at give brugeren en ergonomisk korrekt siddeposition. Det sker ved at holde gang i blodomløb og muskler, idet benene bruges til at holde balancen. Højden passer til  spisebord eller skrivebord. For læderudgaven er  prisen 2.995 kr.
www.trimmcopenhagen.com

 

FET_Bolignyheder_6.-Dome-lampe

 

Flyt lampen rundt

Dome hedder en udendørs lampeserie i enkelt design. Det bløde lys forlænger stemningen på forårsaftener på terrassen og kræver bare et elstik. Materialerne er aluminium og mundblæst glas. Lamperne fås i tre højder, den ene med håndtag af teak så den kan flyttes rundt. Dome Move er 110 cm høj til 6.700 kr. Dome Gate er 60 cm til 8.200 kr. Dome Small med håndtag er 65 cm til 8.200 kr. www.slettvoll.no

 

FET_Bolignyheder_2.-Barstol-FDB

 

Barmøbler af eg

Stine Weigelt har designet en serie barmøbler for FDB. Der er højbenet stol og bord og en lavere counterstol til køkkenøen. Bord og stole kan være samlingspunkt i et stort rum eller spiseplads i et mindre hjem. Serien er af certificeret massiv eg med polstret lædersæde. Møblerne fås også sorte eller bejdset grå brun. Til fødderne er tværpinde af metal. Barbord 4.999 kr., barstol 3.499 kr., counterstol 3.299 kr.
www.coop.dk

 

FET_Bolignyheder_9.-Cover-Rose

 

Blødt at færdes på

Cover hedder gulvtæppet , som Linie Design har lanceret i farven rose fra den nye kollektion Essentials. Det håndlavede gulvtæppe er af viskose, der reflekterer lyset og skaber et silkeagtigt look. Tæppet  er velegnet til stue og soveværelse.  Fås i størrelserne 140 cm x 200 cm, 170 cm x 240 cm og 2 meter x 3 meter til henholdsvis 3.465 kr., 5.055 kr. og 7.425 kr..
www.liniedesign.dk
www.brdr-friis.dk

 

FET_Bolignyheder_10.-Easy-Lounge-chair

 

Med sukkerrørsflet

Chandigarh Easy Lounge Chair er Pierre Jeanneret- design fra 1950’erne. Stolene produceres af Srelle, som håndhæver den originale, manuelle produktionsteknik. Lounge-stolen fås i natur og mørk teak med håndflettet sukkerrørsflet på sæde og ryg. Stolen kan bruges til  spisebord, arbejdsbord eller afslapning. Pris 13.599 kr. Der fås også en lidt mindre kontorstol til 12.750 kr.
www.interstudio.dk