Udtryk dig med spejlet

Vil du ændre udtrykket på dit badeværelse, så start med spejlet. Få ting kan nemlig ændre oplevelsen af et rum så gennemgribende som et nyt spejl.

 

FET_Badeværelse_vcali_11a_form_20

Dansani Moon spejl
Her skaber det store, runde spejl med den mørke ramme kontrast til de mere sarte og feminine farver, som resten af badeværelset er holdt i. Samtidig kaster
lysstriben monteret på bagsiden af spejlet lys på væggen hele vejen rundt og skaber en fascinerende corona-effekt. Moon spejl fra Dansani.

 

Runde, firkantede, ovale og skæve. Med og uden ramme og med et væld af lyssætninger. Spejle fås i alle former og størrelser og er noget af det, vi danskere er allermest optagede af, når vi skal indrette vores badeværelse. Og det med god grund. Spejlet er nemlig centralt i ethvert badeværelse, og få ting kan ændre rummets udtryk så gennemgribende som et spejl. Så trænger du til forandring uden at skulle i gang med det helt store indretningsprojekt, kan et nyt spejl være lige det, der skal til.

Tænk på lyset

Når man vælger spejl, er det en god idé at løfte blikket lidt og ikke kun fokusere på det udtryk, man gerne vil skabe. Et spejl er nemlig også et vigtigt arbejdsredskab for langt de fleste. Her betyder lyset rigtig meget, især hvis man gerne vil lægge en farveægte make-up, få alle skægstubbe med i morgenbarberingen eller sikre, at farvenuancerne i tøjet også matcher, når man kommer ud i dagslys.

Spejle med indbygget LED-lys bliver mere og mere populære, fordi de oplyser ansigtet fra alle vinkler og i udgangspunktet giver et godt arbejdslys. Men her er det vigtigt at være opmærksom på, om lyset i spejlet giver en korrekt farvegengivelse, da meget LED-lys stadig er udfordret på dette punkt. Og det bliver hurtigt også en udfordring for dig, hvis din make-up ser anderledes ud i spejlet end i dagslys.

En dugfri detalje

Og når man nu er i gang, er det måske værd at overveje, om man skal gøre op med det duggede spejl efter brusebadet. Mange spejle fås nemlig med en varmeplade, der sikrer en helt dugfri overflade, uanset hvor lange brusebade, man tager. En rar detalje på morgener, hvor man har trykket lidt for mange gange på snooze-knappen.

 

FET_Badeværelse_vcali_11aaaaa_form_20

 

Soft spejl
På trods af sin store størrelse tiltrækker spejlet sig ikke stor opmærksomhed. Uden ramme og lysbånd glider spejlet diskret ind i indretningen, mens de påmonterede lamper foroven sikrer en god belysning. Soft spejl med Jupiter-lamper fra Dansani.

 

FET_Badeværelse_vcali_11aaa_form_20

 

Dansani Solo spejl
Det skæve spejl med organiske former skaber en spændende kontrast til de rette linjer og det klassiske, danske design, der præger resten af badeværelset. Med dagslyslignende LED-lys monteret hele vejen rundt giver spejlet det perfekte lys, når der skal barberes eller lægges make-up. Solo spejl fra Dansani. 

 

FET_Badeværelse_MIROOR-3_glass_LPlifestyle

 

Spejl og lampe i ét
Light·Points Mirror er Ronni Gols kombination af spejl og lampe. Spejlet har en indbygget LED-lyskilde i kanten hele vejen rundt, hvilket skaber perfekt lys at spejle sig i. Belysningen er en integreret del af spejlet, og med LED-teknologien skal du ikke skifte pæren ud. Mirror-lampen er ideel til både gangen, påklædningsområdet og badeværelset. Spejlet er naturligvis godkendt til vådrum.

 

Sådan får du det rigtige lys

En lyskildes evne til at gengive farver korrekt måles med den såkaldte RA-værdi. Derfor er det en rigtig god idé at lægge mærke til den, inden man investerer i et spejl med indbygget LED-lys.

Tommelfingerreglen er, at hvis RA-værdien er over 90, så får man en rigtig god farvegengivelse. Ligger den mellem 80 og 90, er farvegengivelsen rimelig, og ligger den under 80, er den mindre god.