Huset med de 5 badeværelser

I dag er mange badeværelser indrettet i grå og hvide nuancer med sikre og holdbare løsninger. Dette behøver der absolut ikke være noget galt i, men nogle gange skal man turde være lidt mere vovet og træffe nogle valg, der skiller sig ud. Den grundlæggende tanke i Dahl Wulf husene er at skabe badeværelser, der er langtidsholdbare i deres design samtidig med at de har sjæl og dermed en oplevelsesværdi. Dette glæder både husejerne men også deres gæster.

 

FET_badeværelse_1-

FET_badeværelse_6-

FET_badeværelse_9-

På gæstebadeværelset er farven på væggen blevet blandet specielt
til rummet. 

 

I Nordsjælland ligger et hus, der rummer intet mindre end fem badeværelser. Historien og idéen bag badeværelserne er, at de ikke blot skulle indrettes i de klassiske hvide og grå nuancer, men i stedet være selvstændige smukke rum med sjæl. Benedikte Wulf, medejer, projektleder og indretningskonsulent i Dahl Wulf, fortæller, hvordan hun tit oplever, at folk er meget konservative, når det kommer til deres badeværelser: ”Det er dyrt at lave badeværelser, og derfor vil folk gerne have noget, der er holdbart, og som ikke løbende skal skiftes ud, og det forstår jeg så udmærket.” Når Benedikte indretter, er hendes mål at få skabt funktionelle og langtidsholdbare rum, som stadig er varme og har karakter. Det behøver ikke blive kedeligt, bare fordi det skal holde i mange år. Det gælder også, når en kunde ønsker noget helt traditionelt. Men i netop dette hus har hun i højere grad haft muligheden for at lege med farver og kontraster, og det er der kommet noget helt særligt ud af.

Ingen tilfældigheder 

Husets fem badeværelser er fordelt på to plan.
I stueetagen ligger gæstetoilettet, som har fået sin helt egen identitet. Farven på væggen har Benedikte fået blandet helt specielt, hvorfor den næppe findes andre steder. Samme nuancer er også benyttet i stuens miljøer og skaber dermed en sammenhæng i stueetagen. Derudover fortsætter gulvfliserne fra entréen ud på badeværelset og giver et flot gennemtænkt udtryk. På førstesalen ligger de resterende fire badeværelser. Det største, master, ligger i forlængelse af soveværelset med eget walk-in
closet. Fordi de tre rum netop hænger sammen, var det vigtigt, at der blev skabt en stilmæssig helhed, men hvor badeværelset stadig fik sin egen identitet.

Benedikte fortæller, at hun grundlæggende mener, at et master badeværelse gerne må skille sig ud og være helt sit eget i look & feel.
På gulvet er der lagt store fliser, der måler 120 x 120 cm, og på væggene pryder endnu større fliser, der i bredden er dobbelt så store, nemlig 240 cm.
Store fliser er meget populære i øjeblikket, og her er et fantastisk eksempel på, hvordan et miks af lyse og mørke nuancer kan skabe en flot helhed og give noget liv til badeværelset. En af detaljerne på masterbadeværelset er den hvide bænk, som er ført gennem glasvæggen, der indrammer brusebadet. Funktionalitet er et af kendetegnene, når Benedikte indretter huse, og bænken er et godt eksempel herpå. ”Den ene halvdel af bænken kan benyttes til dekoration såsom håndklæder, en stor vase eller duftlys, mens den anden halvdel af bænken kan benyttes, når man er i bad. Eksempelvis kan børnene sidde på den, eller man kan placere sine badeprodukter her.” De resterende tre badeværelser er indrettet ud fra en grundlæggende tanke om at matche i stil og tone, men adskille sig i form af farver. Hvert badeværelse har derfor fået et farvetema, som giver personlighed og sjæl. En af detaljerne, som er værd at bemærke, er, at der på tværs af badeværelserne er benyttet identiske blanke fliser på væggene og matte fliser på gulvene. Fliserne, der går halvt op på væggene, giver rummet en særlig stemning men giver samtidig en oplagt mulighed for at male resterende væg i en matchende farvetone og skabe en smuk kontrast.

Den røde tråd 

Den røde tråd, der binder alle fem badeværelser sammen, er valget af generelt badeværelsesinteriør.
”Overordnet set har tanken været, at en rød tråd skulle binde alle fem badeværelser sammen.
Det vil sige, at der er indrettet med samme toiletter, armaturer samt håndklæde- og toiletpapirsholdere. Det er faktisk kun på gæstetoilettet i stueplan, at jeg har valgt nogle andre detaljer, men hvor de så i stedet matcher med køkkenet.” Badeværelset er et af de rum, hvor man ikke opholder sig så længe ad gangen, og derfor er det helt oplagt, at man prøver at være mere modig med indretningen. Det må gerne være en oplevelse at komme ud på et badeværelse, og man skal  have lyst til at opholde sig derude og ikke mindst tage tøjet af. Mange hoteller, spasteder og andre finere badeværelser er tit en oplevelse i sig selv, og denne må gerne overføres til private hjem. Bendikte fortæller, hvordan hun går meget op i, at der bliver skabt sjæl og personlighed på de badeværelser, som hun indretter. Netop fordi der er så mange muligheder, som ikke
bliver udnyttet.

 

FET_badeværelse_16-

FET_badeværelse_13-

De flotte hvide håndvaske, der er gennemgående på alle badeværelser, er i corion fra
Copenhagen Bath. 

 

FET_badeværelse_35-

FET_badeværelse_37-

Der bliver skabt en smuk kontrast med de grå fliser og farven green smoke
på væggene. 

 

FET_badeværelse_17-

FET_badeværelse_19-

FET_badeværelse_21-

Dimity er farven på væggen, som trods det mere neutrale udtryk, skaber en varme, fordi den ikke blot er helt hvid. 

 

FET_badeværelse_25-

FET_badeværelse_NY41-

”Da de bordeauxfarvede fliser i sig selv skaber meget karakter, har jeg valgt at holde den samme  farvenuance og malet væggene i farven sulking room pink, da jeg ellers synes, det blev for spraglet,” fortæller Benedikte.