InvitÉr efterårets varme farver indenfor

FET_Efterårsfarver_Fatty

Fatty-sofaen fra www.eilersen.eu er 320 cm lang og 105 cm dyb. Med såkaldt Soft-stof og puder koster den 41.189 kr. 

 

Gyldne, rustrøde og brune farver kan sagtens få en plads i boligen. Især hvis møblerne løftes i selskab med sprælske farver i pang og pasteller på tilbehør som puder, tæpper og billeder

 

Efteråret indbyder til hjemlig hygge og til at trække sig tilbage indendørs med varme nuancer omkring sig. Med efteråret er det oplagt at invitere de gyldne høstfarver og farver på falmende blade ind i boligen. Årstidens farver i den gyldne, rustrøde og brune farveskala er oplagt at introducere på møbler, lamper og tekstiler som forbindelse til naturen i for eksempel jordfarve-skalaen.

Vi har spurgt tekstil- og interiørdesigner Mutte Storm, uddannet på Danmarks Designskole og indehaver af Mutte Storm Kilims & Interior Design i Helsingør om, hvordan man kan indrette sig med efterårsfarver, uden at de bliver for dominerende.

Hvorfor er gyldne farver ikke så populære hos danskerne?

”Formentlig fordi de farver kan virke tunge, hvis der er en overvægt af dem. Måske også fordi de minder os om en tid, hvor boligen var ret mørk med naturtræ og læder. Der har været en længere periode, hvor alt skulle være hvidt, gråt, sand og sort. Dette kan blive lige vel enkelt og kedeligt, men kan sagtens piftes op eller blødgøres med for eksempel tæpper og puder i smukke farver”.

Bør de gyldne efterårsfarver efter din mening kombineres med stærkere farver?

”Det gyldne og brune kan kombineres med lidt spræl, som kan se smukt og frækt ud. Det kan være et miks mellem det gyldne og brune med pasteller og pangfarver.  Hold dog de fleste vægge hvide og bland gerne nyt og gammelt i møbler og interiør. Det er vigtigt, at boligen udtrykker personlighed frem for kedelig ensretning”.

Bør man kun have ét møbel i gyldne eller brune farver i et rum?

”Der skal ikke være overvægt af det brune, for det bliver for tungt. Man skal tænke sig om ved valg af en stor brun eller cognacfarvet sofa, da det kan være svært for andre ting i rummet at matche noget fra den tunge ende af den gyldne farvepalet. Vælg i stedet noget lysere til stationære møbler og gør rummene friske og indbydende med gulvtæpper, puder, malerier og andet i farver. De ting tilfører hygge og personlighed til boligen, og de er lettere at flytte rundt på end en stor sofa”.

 

FET_Efterårsfarver_Lift

Lift-sofaen med Mimosa-læder er 240 cm lang og 90 cm dyb. Den fås for 35.480 kr.
hos www.eilersen.dk 

 

FET_Efterårsfarver_PH5-pendel

 

Den rustrøde PH 5-pendel har en diameter på 50 cm. Lampen, som er designet af Poul Henningsen i 1958, koster 5725 kr. hos www.gridmanager.dk

 

FET_Efterårsfarver_Kelim

 

Efterårets farveskala findes også på det unikke, 70 år gamle kelimtæppe fra
Tyrkiet til 16.500 kr.
www.muttestorm.dk Foto: Jacob Bloch