8 spændende badeværelsestendenser

Badeværelset er for mange et næsten helligt sted. Det er ikke bare stedet, hvor vi vasker os og klarer de mindre spænd-ende dagligdags gøremål, men også vores private spa og wellnesshule, hvor vi kan slappe af fra stress og jag. Hvis man går med tanker om at bygge nyt eller renovere sit gamle badeværelse, kan man skabe sig selv et refugium, hvor man kan være sig selv 100 % igen. Her er et overblik over de nyeste trends inden for badeværelser.

 

FET_Badtendenser3

 

1. Mindre badeværelser

For få år siden dominerede drømmen om det store badeværelse med enorme badekar og separate badeafdelinger illustreret med lokkende billeder i de glitrende boligmagasiner. Men det lille badeværelse kan være lige så god en oplevelse, hvis man bare er lidt kreativ. Indretningstrenden går i retning af knap så store rum med fokus på kvalitet og en knivspids luksus.

Det gælder om at udnytte pladsen optimalt. Badekar – og især de alt for store badekar –  er ikke særligt populære, mens mindre, og smart udformede toiletter og porcelænsvaske, i stedet vinder frem. Desuden vil pladsbesparende walk-in-brusere samt flere hylder i stedet for skabe også være med til at skabe en større rumfornemmelse. De små rum kan desuden udsmykkes med mønstre eller have et helt specielt gulvdesign, så rummet syner større, end det egentlig er.

 

FET_Badtendenser_2.-High-tech-toiletter

 

2. High-tech toiletter 

Japan har i mange år været førende inden for high-tech toiletter, mens andre lande har nøjedes med de gamle ‘analoge’ toiletter. Men flere og flere lande er begyndt at fatte interesse for noget brugbar teknologi der, hvor man forretter sin nødtørft.

2018 high-tech toilettet indeholder blandt andet sædevarme, automatisk toiletbræt-åbner, langsom lukkemekanisme, lufttørrer og indbygget deodorant. En mulighed, som man måske ikke  lige har set som den gyldne løsning, er endvidere en automatisk musikafspiller, når man trækker brættet op, og som slukker igen, når man sænker brættet. Smuk tanke, her er en gang mellemblød jazz eller meditativ afslapningsmusik nok passende.

 

FET_Badtendenser_3.-massing-og-guld-hitter-igen

 

3. Messing og guld er moderne igen

Selv om messing og guld er et hit, kan du godt glemme alt om bedstemors gamle messingarmatur. I stedet skal du fokusere på en varm, guldfarve til det moderne armatur. Den nye guldfarve passer perfekt til de lidt køligere grå farver, som er blevet ganske populære de seneste år. Den varme guldfarve tilfører lige præcis den rette dosis af noget klassisk luksus.

Mange elsker, når man tilfører sit badeværelse det varme udtryk fra messing (eller guld) i forhold til krom, som har et mere moderne og strømlinet udtryk. Nye farvetoner og overflader, der er lidt varmere og har lidt mere dybde som satin, forskellige matte farver og guld passer som hånd i handske til de fleste rum. Det varme udtryk spiller glimrende sammen med hvide vaske, belysning og spejle.

 

FET_Badtendenser

 

4. Belysning 

Normalt bruger vi møbler, bordplader, vaske eller armaturer til at peppe vore badeværelser op med, men man kan sagtens bruge lys og spejle til at være lidt kreativ. Når man bruger lyset rigtigt, kan det gøre en verden til forskel, så både du og badeværelset lyser op på den helt rigtige måde. Designere i dag bruger avanceret lysteknik og smarte anordninger til at skabe en ægte wellness stemning. Man kan for eksempel bruge led lysarmaturer og vægophængte lamper, som normalt benyttes i soveværelser eller stuer, eller små, sjove alternative løsninger. I rigtig store badeværelser kan man bruge lysekroner for at få den helt rigtigt glamourfølelse, men det virker vist kun på de gedigent store badeværelser. De forskellige løsninger kan løfte udtrykket på badeværelset og gøre en forskel.

 

FET_Badtendenser_5.-gulvvarme

 

5. Gulvvarme

Om vinteren er et iskoldt badeværelsegulv ikke nogen behagelig følelse. Det ved vi alle vist, så derfor kan det være en ualmindelig god ide at smide noget varme ind under gulvet. Gulvvarme kan benyttes sammen med gulvløsninger som for eksempel fliser, beton, vinyl og træ. Især varme fliser kan være en behagelig oplevelse for de kolde fusser. Gulvvarme skaber ikke kun varme, det kan også være med til at forhindre allergiske reaktioner, da der ikke er nogen luftstrømme til at hvirvle støvet op med som ved radiatoropvarmning. Desuden tørrer gulvet hurtigere med gulvvarme.

Ud over løsninger som gulvvarme og smarte toiletter har teknologien for alvor holdt sit indtog på badeværelserne. Det er let og simpelt at indbygge små apparater på badeværelset, og flere high end-producenter laver i dag små drikkekølere eller køleskabe til badeværelserne – til eventuel brug for medicin eller makeup, som skal opbevares lidt køligt. Man kan i dag også få trådløse musikanlæg, tv’er etc. til badeværelset.

 

FET_Badtendenser5

 

6. Den minimalistiske stil med organiske undertoner er populær 

Den minimalistiske boligstil er populær for tiden. Det er især farverne hvid, grå og den varme,  brune farvepalette, der hitter. I 2018 vil minimalistiske badeværelser stadig være et hit, men der må gerne være tilsat lidt organisk følelse. Det organiske udtryk har altid været forbundet med velbehag i forhold til indretning, og det er blandt andet derfor, at ting som ældre gulve, rustikke fliser og vintage armaturer er så populære. Boligejere prøver at skabe en fornemmelse af noget naturligt og organisk, så badeværelset er et dejligt sted at opholde sig i.

Organiske og naturlige farver som grøn, blå og varm brun er populære til dette, og vi kan forvente at se flere forsøg på at hive udendørslivet indendørs gennem planter, blomster og tilmed græs. Med hensyn til materialer gælder det ting som mursten, genbrugstræ og natursten, som kan bruges på badeværelset – til for eksempel en murstensvæg, et naturinspireret tapet, eller ved at bruge genbrugstræ til at udtrykke noget originalt og rustikt på samme tid. Et ovenlysvindue for at slippe solens stråler ind på badeværelset kan også være en ide.

 

FET_Badtendenser2

 

7. Mørke farver kommer igen – men ikke lige nu

Der er visse paralleller mellem badeværelset og køkkenet i designtrends for 2018. I køkkenet er de mørke farver begyndt at optræde på forskellige apparater og på skabslåger. Det sker også for badeværelset og omfatter mørke flisegulve, mørkegråmalede skabs-låger, sortmatte armaturer og rør og endog sorte vægge.

Mange er modstræbende over for at prøve de mørke farver i deres personlige wellness- og spa-rum, hvilket er forståeligt, da forkert brug af disse farver kan skabe en både dyster stemning og et kikset udtryk.  Selv om det er en langsomt voksende tendens, skal de mørke toner nok blive endnu mere populære, når bare folk bliver vant til dem.

 

FET_Badtendenser4

 

8. Unikke flisesammensætninger

I dag bruges fliser allerede i mange farver og designsammensætninger, men påvirkningen fra udlandet gør, at vi i de kommende år vil se endnu flere slags fliser sat sammen på en måde, som er helt ny og anderledes. Det kan være fliser, der er sekskantede, har arabisk mønster, diamant eller siksakmønstre i nye farver og former. Fliserne vil ikke bare ligge på gulvene, de vil også optræde alle mulige steder, hvor vi traditionelt ikke har benyttet fliser i badeværelset. Dermed kan de nye fliser hjælpe til med at skabe skæve og anderledes udtryk. Og det er vi jo begejstret for i boligindretningen i disse år.