Velour de luxe

,

Polstrede stole og sofaer med fed, blød luv skubber flere steder de mere spartanke og nøjsomme møbler. Nu må møbler gerne prale lidt og se dyre og ekstravagante ud med et pift af historie og nostalgi

 

FET_Velour_Veraldo-t-shirt

Velour har de senere år fået et comeback i moden. Blusen fra Veraldo.dk koster 199 kr.

 

Velour er et blødt tekstil med tætsiddende luv og en fløjlsagtig overflade.  I tidernes morgen blev velour vævet af silke men i dag er materialet som oftest af bomuld eller kunststof. Velour bruges som betræk på polstrede møbler, til tøj, som sengetæpper,
gardiner og duge.

Ifølge Peter Ehrhardt, indehaver af Livingoodies.dk i Virum, har modebranchen og møbelbranchen genopdaget velour, der var et stort nummer i 1970´erne. Både design og farver er dog anderledes end dengang, hvor tunge møbler med brun, rust og beige var fremherskende. I dag er farver ofte grå, blå, sort, rosa og vinrød og inspiration til designet trækkes fra det historiske og nostalgiske og kombineres med noget nutidigt, forklarer direktøren. Han tager i mod kundernes ønsker inden for mange farver og ben, så møblerne kan leveres på fire-seks uger:

”De færreste sætter velourmøbler i nostalgisk stil sammen med møbelklassikere eller moderne designermøbler. At vælge velourmøbler til er ofte et led i en større rundtur og opgradering af hjemmet. Så sker der en udskiftning og fornyelse af den stramme, spartanske og strømlinede stil over mod det lune, bløde og hyggelige”.

Om velour den kommende tid vil få selskab af fløjl, der også var yndet som betræk på sofaer og lænestole for 40 år siden, vil Peter Ehrhardt ikke afvise. Han mener dog, at fløjl med sine riller har nogle hygiejniske ulemper som gemmesteder for urenheder.

 

FET_Velour_Gubi-stole

Beetle fra Gubi er designet af den dansk-italienske tegnestue GamFratesi.
Den polstrede stol fås med flere betræk, blandt andet velour til messingstel.
Pris 6495 kr. hos Interiorshop.dk

 

FET_Velour_Circus-puf

New York kuben i rødt velour er del af en møbelserie med moderne formsprog.
Den koster 1990 kr.

 

FET_Velour_Sengegavl-Livingoodies

Polstrede sengegavle er populære som fås i flere farver på bestilling. Denne er fra Livinggoodies.dk til 4450-5950 kr. 

 

FET_Velour_Veraldo-bukser

Hyggebukserne fra Veraldo.dk er af sort velour og koster 349 kr.

 

FET_New-York-sofa

Stockholm hedder sofaen med betræk af blød velour og mange puder.
Størrelsen her koster 11.999 kr. i Ikea.