Ny teknologi til haven

Teknologien er rykket udenfor. Computerne, smartphonen, robotterne og de infarøde varmestråler gør udelivet endnu mere behageligt.
Her er fem eksempler på de moderne tider i haven.

 

FET_Have_Teknologi_Styr-haven-fra-hængekøjen

 

Styr haven fra hængekøjen

Hvem drømmer ikke om at kunne styre havearbejdet fra hængekøjen – på Maldiverne? Med Gardenas Smart System kan selv den dovneste haveejer være cool omkring sin have, uanset hvor han befinder sig. Gardenas forskellige have-smartenheder kommunikerer med hinanden via et trådløst netværk. Hele systemet reguleres via en app på din smartphone. Så det eneste, du skal bruge, er en internetforbindelse (samt en router), og bom, så har du fri adgang til at få vandet din have og slået dit græs via en vandingscomputer og robotplæneklipper, når systemet fortæller dig, at det er nødvendigt.

 

FET_Have_Teknologi_Solceller-til-lysthuset

 

Et lille sol-celleanlæg til lysthuset

Var det ikke noget med et lyst og opvarmet lysthus, orangeri eller bådhus på sin grund?

Med et lille og fiffigt solcelleanlæg, specielt til mindre huse, fra Viva Energi, kan man få leveret strøm til lys, pc’ere og mobiltelefoner fra godt 4.000 kroner. Modeller, der også sørger for el til vandvarmeren, køleskabet, støvsugeren og hækkeklipperen fås ligeledes, så koster de også op mod 100.000 kroner. Solcelleanlæggene er så nemme at installere, at du selv kan klare det.

 

FET_Have_Teknologi_En-svømmetur-på-stedet

 

Tag en svømmetur på stedet

Hvem har ikke prøvet at svømme og svømme i modstrøm uden at komme fremad? Dødirriterende.

Men med den luksuriøse MaXXwell MAURITIUS svømmespa er det faktisk intentionen. Modstrømmen er så kraftig i denne 180.000 kroner kraftfætter, at 1.000 meter crawl på stedet snildt kan udføres i en minimal have. Samtidig har den naturligvis sin egen separate spa, hvor din partner imens kan nyde en kølig drink. Så nu er der ingen undskyldning for at skippe morgensvømmeturen. Bortset fra elregningen…

 

FET_Have_Teknologi_Robotterne-rules

 

Robotterne styrer 

Robotterne har indtaget vores græsplæner. De små, selvkørende væsener stormer frem. Det skyldes blandt andet den stærkt forbedrede teknologi, som det for eksempel er tilfældet med Robomows topmodel RS635 Pro Plæneklipper. Den er udstyret med indbygget GSM-modul, som er et software, der sender signaler ud til din mobil, hvis der opstår problemer i driften. Samtidig sender den information direkte til et service- værksted. Du kan naturligvis også styre din Robomow klipper fra en app. Robotten er så kraftig, at den kan klare helt op til 5.000 kvadratmeter plæne.

 

FET_Have_Teknologi_Ramt-af-varmestråler

 

Ramt af varmestråler

De nye varmelamper til terrasserne stormer frem og er ved at køre de store, tunge, larmende og forurenende gasvarmere ud på sidelinjen. Varmelamperne er også smarte. De udsender varmestråler, som ikke varmer luften, men kun de mennesker og objekter, de rammer. Og så er de dejligt nemme at betjene. Solamagics topmodel 4000 ECO+ PRO kan stort set bruges hele året på terrassen eller i haven. Den kan varme et stort område på 2 x 17 m² op.

Designet er stilrent og passer perfekt til den moderne terrasse. Den har en effekt på 2 x 1400 watt og indbygget lysspots og kan styres fra smartphonen.