Komfurernes sportsvogne

Komfuret er et af de vigtigste elementer i køkkenet, og kravene er store, både hvad angår funktion og design. Men hvilke funktioner og hvilke brands skal du kigge efter, hvis du vil være med fremme på komfurfronten?

 

Køkkenet er det sted, vi tilbringer allermest tid. De fleste måltider bliver indtaget ved køkkenets spisebord, og ofte er det også her, børnene laver deres lektier. Vi bruger flere og flere penge på et godt køkken i vores bolig, og madlavning er blevet en hobby, som de fleste stressforskere anbefaler som afstresning i weekenderne, når der er god tid. Samtidig betaler vi gerne lidt ekstra for gode råvarer, og ikke mindst køkkenmaskiner og køkkenudstyr med multifunktioner, så du opnår det bedste resultat med mindst muligt bøvl. Især er kravene til vores komfur blevet store, og man går næsten hellere på kompromis med køkkenlågerne end med selve komfuret, der ud over at være funktionelt også gerne må tage sig godt ud. Og især mændene har indtaget køkkenet på lige fod med kvinderne, og – det er klart – de vil gerne have, at teknologien fungerer. Vi guider dig til de bedste komfurer i verden, ser nærmere på de nyeste funktioner og konstaterer, at du slet ikke behøver tænke sort/hvidt, når du skal vælge nyt komfur.

 

FET_Komfurguide_05_Gaggenau_Chef_Christian_Juergens_01

 

GAGGENAU – LUKSUS i 333 år

Virksomheden bag Gaggenau har netop fejret 333 års jubilæum. Den startede ud i Sydtyskland i 1683 som jernstøberi, og først i 1956 påbegyndte de deres produktion af vandhaner, emhætter og ikke mindst luksuskomfurer efter mange år med større og større viden på området. Virksomheden går ikke på kompromis med design eller funktion og særligt er det værd at nævne ovndørene, der åbnes fra siden med blot et lille tryk på en knap. Her er komforten i top, teknologien på plads, og ikke mindst sætter et designsamarbejde med danske Bang & Olufsen prikken over i’et. Hold øje med Gaggenau i 2016, hvor de på baggrund af deres jubilæum tager et skridt videre i udviklingen.

Priser fra cirka 25.000 kr.

 

FET_Komfurguide_Philip-Ennis-2

 

LA CORNUE – TIL DE RIGE OG BERØMTE

Hertugen af Windsor, Jacques Chirac, Yves Saint-Laurent, Celine Dion, Madonna, Sandra Bullock, Brad Pitt, Jennifer Lopez – hvor meget mad, de egentlig laver på det, melder historien ikke noget om, men de ejer alle et komfur fra La Cornue. Familiefirmaet, der blev grundlagt i Paris i 1908, byder på fransk elegance og perfektionisme. Hvert enkelt komfur er håndlavet og bliver gennemtjekket af en enkelt person for at leve op til produktets høje standarder. Det var den nuværende direktør Xavier Dupuys bedstefar, som opfandt teknikken bag varmluftsovnen, og selvfølgelig leverer La Cornue teknikken i særklasse.

Priser mellem 100.000 kr. og 500.000 kr.

 

 

MasterchefXL 90

MasterchefXL 90

AGA – OVNEN, DER ALDRIG SLUKKER

Manden bag det svenske luksuskomfur hedder Gustaf Dahlén og modtog i 1912 Nobelprisen i kemi. Han opfandt det hypede støbejernskomfur, som nærmest har kultstatus hos de fleste madfolk, i 1929. Faktisk opfandt Dahlén komfuret, da han var blevet blind efter en eksplosion, og han skabte derfor et komfur, der konstant var varmt og let at anvende uden knapper og lignende. I stedet har det klassiske AGA komfur 4 forskellige ovne med forskellige temperaturer. Den konstante varme betyder, at madlavningen foregår på en meget mere nænsom måde og bevarer både smag og kraft i maden. Det lyder dyrt, men med tiden er komfurerne udviklet, så de bruger et minimum af energi. Udover sin funktionalitet skiller AGA sig ud med sit meget bastante udseende, men er moderniseret meget gennem tiden og fås i et væld af flotte farver. Bestemt et komfur for kendere.

Priser fra 70.000 kr. for den billigste model.

 

FET_Komfurguide_2015-133_foto-1_jpg

 

MIELE – DEN NYESTE TEKNIK

”Immer Besser” har været mottoet, lige siden den tyske hvidevareproducent Miele blev grundlagt i 1899 af teknikeren Carl Miele og den handelsuddannede Reinhard Zinkann. Miele har vundet flere priser for sit design og sin funktionalitet, og komfurerne fra Miele er særligt kendetegnet ved sit enkle og tidløse udtryk samt ved at være med i front på den nyeste teknologi. Mieles topmodel ”H 6760 BP” kan sagtens måle sig med de bedste på markedet, og her får du alt, hvad du kan drømme om inden for den nyeste teknik, og samtidig er du sikret gennemtestet kvalitet.

Pris for indbygningsovnen ”H 6760 BP” fra 25.995 kr.

 

FET_Komfurguide_948SX+HP90CX

 

ILVE – TIL DET MODERNE KØKKEN

Klassisk, enkelt, funktionelt, robust og eksklusivt.

Det er kodeordene bag det italienske luksus-komfur udviklet efter en gennemført italiensk håndværkstradition i 1952. Lige meget om du er til induktion eller gas, så er Ilve med helt i front i forhold til den nyeste udvikling.
Det stilrene udseende i rustfrit stål passer til ethvert køkken, og så kan du endda vælge mellem flere farver.
En af de mange madentusiaster herhjemme, som sværger til et Ilve-komfur, er tv-kokken James Price.

Priser fra omkring 30.000 kr.

 

FET_Komfurguide_TR4110IP_2

 

SMEG – GOD STIL TIL GOD PRIS

Italieneren Vittorio Bertazzoni grundlagde Smeg i 1948 som en metal og emaljefabrik, men begyndte hurtigt derefter at producere og udvikle ovne. Men han havde for øje, at hans produkter skulle skille sig ud fra de andre på markedet for at få succes. Derfor hyrede han to af Italiens dygtigste arkitekter til at tegne hans første produktlinje, og hans motto blev hurtigt ”technology with style”. Et af de steder, hvor Smeg særligt udmærker sig, er en teknik kaldet Thermoseal, der forhindrer luft udefra fra at trænge ind i ovnens rum, og på den måde fastholdes kødet eller brødets saftighed. Desuden går virksomheden højt op i bæredygtighed og omtanke for miljøet.

Priser mellem 8.000 kr. og 35.000 kr.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………….

 

Gaskomfur

Også i komfurernes verden er der mode i at gå analogt, hvis man da kan kalde det det. En rigtig madentusiast skal derfor have et gaskomfur i stedet for de digitale induktionsplader, hvor man virkelig går tilbage til rødderne i madlavningen. Og er du en haj til den åbne ild, så er det faktisk den letteste måde at regulere varmen på. Samtidig gør det jo ikke noget i disse Co2-tider, at gas en et af de mest miljørigtige energikilder til madlavning. Så det er frem med kobbergryderne.

Klimaprogram

Vi stiller store krav til os selv i køkkenet og derfor ikke mindst til vores udstyr. Det nyeste inden for teknologien i hjemmeovnen er det såkaldte klimaprogram, som sørger for den helt perfekte kombination mellem varme og luftfugtighed i ovnen ved uafbrudt at optage vand. På den måde kan du for eksempel bage brød med perfekt sprød skorpe eller sikre dig sprøde svær på stegen.

Automatiske programmer

Vi tager den hjælp, vi kan få i en travl hverdag, også hvis vores ovn kan hjælpe os lidt på vej. Automatisk rengøring og en såkaldt pyro lysefunktion, der brænder skidtet væk, er ret populært. Bare tryk på en knap og gå ind og se tv, mens ovnen selv klarer rengøringen. Eller hvad med at lade ovnen selv finde ud, hvornår brødet er færdigt?
Det er da smart.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………….