Bag scenen …

For 25 år siden havde sydafrikanske David Bateson næsten opgivet skuespillet, da han fik tilbud om et engagement i Danmark. I dag er han en uundværlig del af ensemblet i Crazy Christmas Cabaret, bosat i København og stemmen bag utallige reklamer og ikke mindst spilsuccesen ”Hitman”.

 

FET_David Bateson CCC 2015 6O8A5789 copy

 

Hvad lokkede dig til at spille på engelsk i Danmark?

London Toast Theatre reddede min karriere! Efter 7 år uden stort held som skuespiller i London, ville jeg egentlig vende hjem til Sydafrika og arbejde som producer af virksomhedsfilm, men så gik jeg til audition (i et lille køkken i West London) og fik et 10 ugers engagement i Crazy Christmas Cabaret. Jeg skulle stadig til Sydafrika … men så blev kontrakten forlænget, så vi spillede til midt i januar! Bagefter blev jeg tilbudt en rolle i et Alan Ayckbourn-stykke, som jeg var blevet afvist fra i England ’fordi jeg ikke var engelsk nok’. Så det blev 5 måneder i Danmark. I første omgang.

 

Hvornår besluttede du dig for at slå dig ned?

Jeg var blevet forelsket i Danmark, eller som jeg tænkte på det dengang ’den bedst bevarede hemmelighed i Europa’. Jeg følte mig rigtig deprimeret tilbage i England – og jeg ved, at mange andre skuespillere fra Crazy Christmas Cabaret har haft det på samme måde.

 

Hvad undrer dig mest ved dansk jul

Helt ærligt, så foretrækker jeg den danske jul, men der er en undtagelse: jeg synes, det er ondt mod børnene at gaverne først må åbnes efter aftensmaden, ved 8-10-tiden hvor de er trætte. Det er bedre med den engelske måde, hvor de får dem om morgenen og kan lege med dem hele dagen. Det giver også forældrene mere fred.

 

Hvad er din yndlingsjuletradition?

Maden! Kalkun er bare billig kylling, tørt og sejt. Så hellere en saftig and! Og så elsker jeg sild og snaps. Englænderne siger ’Ad, rå fisk!’ men det passer mig fint. Jeg elsker fisk.

 

Hvad er det mest ’crazy’ du er blevet bedt om at gøre?

Det er faktisk i år: Det er første gang jeg spiller en dame! Hvert år tænker jeg: Hvad har Vivienne McKee nu fundet på. Denne gang altså at jeg spiller dame. Jeg har ikke helt fundet mig til rette med det. Jeg har 4½ siders manuskript til at klæde om fra Günther til ’Cleopatra’, så jeg når ikke rigtig at se, hvad jeg gør. Men jeg passerer et spejl på vejen – det giver mig nærmest et chok!

 

Hvordan kom du ind over ”Hitman”?

Mine Hitman-fans vil nok få et chok også, hvis de ser mig som dame! Egentlig var det bare en opgave fra det lydstudie, hvor jeg tit laver speaks. ”Der er nogle drenge, der har lavet et videospil. Har du lyst til …?” Jeg fik lov til at se lidt ’footage’ fra det og var vild med det. Det var lige min smag. Det var før vi vidste, at det ville blive et verdenshit.