Bag scenen …

Pop-up-teatret Filiorum er igen på banen med et gæstespil i Det Gamle Kapel på C.V.E. Knuthsvej. I efterårsferien gæstede de Sølyst og til vinterferien er der teater for de allermindste på Kulturskolerne. Clarissa Meister-Petersen og Filiorum medvirker også revitaliseringen af børnescenen på Folketeatret.

 

FET_Scenen_Clarissa Meister-Petersen copy

 

Hvordan kom du på det med teater?

Jeg har altid haft teater i mit liv – Gladsaxe Teater var en stor del af min barndom – og siden, både i USA og Indonesien, opsøgte jeg teater der. Fordi det fortæller om samfundet, kulturen, traditionerne. Da jeg selv blev mor, glædede jeg mig til at vise min søn teater, og selv om der var noget her i Gentofte, ville jeg gerne hente mere hertil. Filiorum handler samtidig om, at man går et særligt sted hen for at se teater – et sted, der kun lever, når publikum er der.

 

I december bliver børn stopfodrede – bl.a. med TV-julekalender – så hvorfor juleteater?

Jeg er selv vokset op med TV-julekalendere – ”Vinterbyøster”. Men der er plads til mere! Teatret er intimt – skuespillerne og måske 60-70 børn og deres forældre/bedsteforældre – og så sker der noget andet. Vi vil også gerne give børn et sprog omkring teater. Filiorums mantra er ‘tid til teater’, og vi præsenterer derfor forestillingen i en helhed, hvor børnene kan fordøje oplevelsen og finde tid til, at scenekunsten kan lagre sig, så de kan give udtryk for netop det, de tog med sig

 

Hvad sker der inde på Folketeatret?

Folketeatret er jo teater til alle. De spurgte, om børneteatret var noget vi kunne samarbejde om, og det er det. Konceptet hedder ’U-teater for dig’.

 

Tror du på engle?

Jeg tror i hvert fald på englegerninger. Det er derfor, vi fylder Gentofte med engle. Så husker vi, at julen er en tid til at give. Til at gøre gode gerninger.

 

Hvad er den vigtigste juletradition hjemme hos dig?

Jeg holder meget af Lillejuleaften. Vi tager træet ind og begynder at pynte det. Det er mere uhøjtideligt end juleaften; måske kommer der nogle venner forbi, måske bliver der tid til et glas gløgg. I modsætning til juleaften, som skal bære hele dagens forventninger. Der er lidt pres på.

 

Hvad ønsker du dig til jul?

Lige nu – op til forestillingen og med den til vinterferien og samarbejdet med Folketeatret – er det lidt hektisk, så jeg glæder mig til nogle fredfyldte dage sammen med min familie!

 

Hvorfor er der altid sne til jul – på teatret?

Det er jo en smuk kulisse, så selvfølgelig er der sne til jul. Men det er også fordi, det minder os om, at det er en mørk tid, hvor det gør godt at hygge sig sammen i fælleskab og kærlighed. Det er jo julens budskab.