Poolen er også til vinterbrug

Boligreportage_Indretning_44A9750

Jeanette Klingenberg er en energisk sælger og designer af poolmiljøer til mange slags haver. For nogle år siden blev hendes egen have i Gentofte ryddet og anlagt med travertinfliser og en 8 x 4 meter pool. Den varmes op frem til januar og får lov at stå smukt med is og lys på i vintertiden, før den varmes op igen til marts for at undgå algevækst’

Jeg har ikke lavet noget i et køkken i 25 år. Til gengæld laver jeg det grove mandearbejde i hus og have. For eksempel lægger jeg fliser, klipper hæk, maler og laver reparationer på huset”.

Sådan fortæller Jeanette Klingenberg, Gentofte. For selv om ægtemanden altid står for maden til sin kone og de 17-årige tvillinger, slapper Jeanette Klingenberg ikke af. Hun, som sælger og designer pools og tilhørende haveanlæg for Berle Pool & Spa, elsker nemlig sit arbejde så højt, at hun ofte arbejder 10-14 timer i firmaets tjeneste om dagen.

Når hun endelig er hjemme, slapper hun af ved suverænt at stå for husets indretning, uden at den øvrige familie blander sig. Og den indretning og stil, hun lagde sig fast på for år tilbage, bliver videreført. For når man arbejder så meget, skal hjemmefronten fungere og være et trygt sted frem for at forandres hele tiden, synes hun.

Jeanette Klingenberg, 56, taler gerne om sit arbejde, men også om hjemmet i den gamle palævilla fra 1913. Her har hun og familien boet siden 2002, hvor de kom fra en lejlighed på Østerbro. De bor på 264 m2 med stuer og køkken i stueetagen og værelser oven på. Kælderen er med sine 100 m2 en hel hybel for sig med Henrik Klingenbergs kontor (han er selvstændig inden for kopi og print), bryggers og vinrum samt et stort lokale, hvor teenagerne kan opholde sig med venner.

”Jeg har haft en mindre pyntet periode, men minimalist har jeg aldrig været. For jeg elsker rokoko, patinerede sølvstager, urtepotter med mos, store kors og Madonna-figurer, selv om jeg ikke er overreligiøs. Det, vi bor med, behøver ikke at være dyrt og antikt men er alene et spørgsmål om, hvad vi kan lide. Jeg er ingen impulskøber og køber ikke ting med hjem fra mine hyppige forretningsrejser. Men jeg kan lide at finde planter på Grøntorvet til inde og ude, hvor jeg også har oliven og laurbær, som køres ind om vinteren for ikke at fryse bort”.

”I boligindretningen holder jeg af ro og ensartethed, hvidt og naturfarvet. Hver ting er valgt med omtanke og bliver så på sin plads meget længe. Jeg arbejder meget, og så skal der også være roligt, når jeg kommer hjem”.

Pooldamen

Jeanette Klingenberg er datter af to sælgere. Hun husker, hvordan hun efter at have afsluttet handels-skolen blev hentet af sin far, som havde en tøjkollektion i bagagerummet – og det skulle hun så se at få solgt! I 80´erne arbejdede hun som solariesælger for Silver Gruppen i Farum, men har siden 2006 været poolspecialist hos Berle Pool & Spa.

”Vi leverer de små på fire meter i diameter og store 6 x 16 meters pools og en alt deri mellem”, lyder det.

Det er sjældent flisebassiner som i 70´erne, da fliserne er sarte og svære at holde tætte. Det er som oftest betonstøbte bassiner med påsvejset liner, som er en slags folie i forskellige nuancer, som holder på vandet og passer i farven til naturen omkring. Stålbassiner og glasfiber ses dog også:

”Man starter med en græsplæne og fortsætter med et hul i jorden. Men der er en del at overveje, før man går i gang og tegner anlægget. For eksempel land-skabet, poolens beliggenhed i forhold til huset, grundvand, skal der være glasoverdækning, hvilke fliser vælger kunden osv.”

Jeanette Klingenberg har på den måde været ude for store udfordringer gennem sin karriere. Som da hun skulle anlægge en pool i en have med sø, grundvand, som stod højt, og en skråning på syv meter. Så var det om at inddele haven i niveauer, som gjorde poolen let tilgængelig fra terrassen, og placere bassinet harmonisk i forhold til søen.

Da hun fik overskud i at tænke i egen pool, var der også visse udfordringer. Først skulle grunden, som på det tidspunkt var et sammenvokset vildnis, renses. Derefter blev en dyb skråning for enden af haven fyldt op, grunden planeret og to støttemure bygget op af beton for at holde på jorden ind til nabogrunden. Derefter blev anlagt poolområde i hotelstil med store travertinfliser på hele arealet og med brede trin ned fra huset. Midt i ligger poolen, som ikke kun bruges om sommeren men giver bonus til haven året rundt også for børnene og deres venner:

”De kunder, jeg arbejder for, er både pris- og kvalitetsbevidste. Og det lige meget, om poolen skal ligge ved en strandvejsvilla med havudsigt eller en mindre rækkehushave på en befærdet vej”, forklarer Jeanette Klingenberg, som både er på hjemmebane i teknikken omkring pools og i det æstetiske udtryk. For anlægget skal spille sammen med natur og miljø.

Visne blade overalt

”Når man har en have med pool, er det ærgerligt, hvis den lukkes ned om efteråret. Hvis den for eksempel er lavet, så der er et kaos af visne blade, som gør stedet svært at vedligeholde. Så er det bedre at placere poolen væk fra store træer eller måske fælde nogen af dem. I min egen have hvor græs er afskaffet til fordel for fliser, kan jeg på et par timer blæse alle blade væk og spule bagefter, så det hele står indbydende og brugbart”, forklarer Jeanette Klingenberg.

Hun lader derefter vandet blive i poolen trods nattefrost og holder en temperatur på 22 grader mod 27 grader om sommeren. Når der kommer dagfrost, sænkes vandstanden med 30 cm for at vintersikre rørsystemet. Så kan familien bade om efteråret og sågar nytårsaften. Derefter varmes poolen ikke længere op men står med lys og smukke isformationer i vintertiden. Ved at starte poolen op igen meget tidligt på foråret undgås algedannelse, lyder forklaringen fra Jeanette Klingenberg, som benytter sig af pools med lavt saltindhold, som dræber de kemikalier, der renser vandet:

”Nogen tror fejlagtigt, at en pool kræver stor vedligeholdelse. Med en robotstøvsuger sker rensningen løbende, og starter man poolen op i marts bliver det ingen algedam, og der skal bruges færre kemikalier til at bekæmpe problemet.”

Blandt poolejere er der enkelte motionssvømmere. Men de fleste bruger poolen og området omkring til afslapning og hygge. Mange har endda en pool med det formål at give stemning til haven, fordi vand skaber ro og harmoni. Måske er det sjældent de faktisk bader i den.

”De fleste kunder er børnefamilier, som går højt op i sikkerheden ved for eksempel at efterspørge effektiv overdækning, børnene kan gå på. Og så følger de rådet om, at poolen bør findes som en forlængelse af huset lige ved terrassen. For al erfaring viser, at jo længere væk fra huset en pool ligger, jo mindre bliver den brugt. Hvis den så endda ligger, hvor der falder en masse blade ned fra store træer, bliver det endnu værre.”

…………………………………………………………………………………………………………………………………………
Jeanette Klingenberg begyndte sin karriere for 30 år siden hos Silver Gruppen i Farum med at sælge solarier. I dag er hun supersælger og projektleder hos Berle Pool & Spa, hvor hun har været siden 2006. I samråd med kunder over hele Sjælland designer hun ikke bare pool, men hele miljøet omkring med øje for det enkelte steds geografi og familiens behov.
Berle Pool & Spa, Gladsaxevej 356, 2860 Søborg, tlf. 44 65 11 77. www.swimmingpool.dk www.berlepool.dk
 
Boligindretning_44A9699
 
Boligreportage_44A9693
 
Familien Klingenbergs pool er 8X4 meter og 1, 5 meter dyb med travertinfliser, hvor der før var vildnis og en markant skråning. Her kan blade let pustets væk, og området spules, så her er pænt hele året.
 
Boligindretning_44A9605
 
Boligindretning_44A9581
 
Boligreportage_44A9669
 
Jeanette Klingenberg holder af opsatser og gamle sølvskåle, lamper mm.
 
Boligindretning_44A9663
 
Boligreportage_44A9598
 
Boligindretning_44A9577
 
Spisestuen bruges hver dag, når familien samles om maden, som Henrik Klingenberg har lavet. Bord, stole, lysekrone og vitrineskabene med glas og porcelæn er i Jeanette Klingenbergs foretrukne stil.
 
Boligindretning_44A9588
 
Boligreportage_44A9647
 
Boligreportage_44A9678
 
Boligreportage_44A9634
 
Boligindretning_44A9614
 
Boligindretning_44A9619