Cruise Control

Månedens klassiker – Ford Mustang Mach1

Jo jo, vi har haft Ford Mustang som månedens klassiker før, men her er der tale om muskelbilen Mach1, som var en med ekstra udstyrspakke og ekstra hestekræfter under hjelmen til dem, der gerne ville have lidt mere oompph! i deres Mustang uden at skulle hoste op med vanvittig mange dollars for en Shelby-version. Mach1 blev produceret fra 1969 og så sådan lidt on og off igennem årene. På billedet en 2. generations Mach1 fra 1971-73. Den kom med forskellige motorer lige fra 4.9 liter og op til 7.0 med 380 hk. Mustang Mach1 har også æren af at være en officiel James Bond-bil, da Sean Connery kortvarigt drønede rundt i den i filmen ”Diamanter varer evigt”.

 

 

Studenterbil

Studenter fra Istituto Europeo di Design i Torino har givet deres bud på fremtidens Alpine sportsvogn. Lidt af en designmæssig perle, der måske peger mod fremtidens Alpine design. Alpine er Renault Groups absolutte sportsbrand med biler i Formel 1 og Le Mans. Og nu har 28 Master studerende fra designskolen i Torino præsenteret deres bud på fremtiden sportsvogn. Navnet er A4810 project by IED. A refererer til Alpine, mens 4810 er højden på Mont Blanc – Europas højeste bjerg. Bilen, der er lidt mere end fem meter lang, to meter bred og kun lige over en meter høj er en topersoners sportsvogn, der kører på brint.

 

 

En meget vigtig minibil

Toyotas nyeste bil hedder Aygo X (udtales Cross), og Liebhaverbilen var lige et smut i Barcelona for at prøvekøre vidunderet. Det er en minibil, som er helt ny på trods af det ”gamle” Aygo-navn, men har altså ikke en møtrik eller syning i sædet til fælles med den udgående model. Aygo X er en dynamisk designet lille crossover med pæn høj siddehøjde, 17” eller 18” store hjul, foldetag (ekstraudstyr) og funky farver. Priserne begynder ved kun 124.995 kr. for den mest skrabede version (Essential), men Toyota forventer, at den bedre udstyrede Active bliver en bestseller herhjemme. Prisen her starter ved de 139.990 kr., og den kan købes nu og leveringerne begynder i starten af maj. Toyota oplyser til Liebhaverbilen, at de regner med, at Aygo X sammen med Yaris og Yaris Cross bliver Europas bedst sælgende Toyota-modeller de kommende år.

 

 

Tesla – nu ”made in Europe”

For en uge siden åbnede Tesla’s nye Gigafactory Berlin-Brandenburg i Tyskland, og 30 tyske kunder modtog de første Model Y Performance på fabrikken. Og forleden leverede bilproducenten de første Model Y i Danmark bygget på denne fabrik. Det er Tesla’s første produktionsanlæg i Europa og er efter sigende den hidtil mest avancerede, bæredygtige og effektive bilfabrik i verden. De første 6 biler leveret til danske ejere er også de første Model Y Performance i Danmark. Tesla døjer ikke, som mange andre bilproducenter, med leveringsproblemer. Således forventes levering for nye bestillinger af Long Range allerede at blive i maj og Performance-versionen, som ruller ud af Giga Berlin har en forventet levering i juli.

 

 

Top 5

De mest solgte modeller i Europa i 2021

Dacia Sandero/Logan: 211.756

VW Golf: 205.408

Peugeot 208: 196.869

Renault Clio: 196.243

Peugeot 2008: 194.653