Cruise Control

VW – helt uden strøm

Der er nærmest forfriskende at få en bilnyhed, som ikke har noget med el at gøre. Men VW har lige introduceret deres nye Taigo, som er en crossover- SUV-model, der kører på noget så gammeldags som benzin! Liebhaverbilen var et smut i Middelfart til introduktionen, og udover et smukt og dynamisk udseende, så kører Taigoen rigtig godt med sine både 95, 110 og 150 hk. stærke TSI-motorer. Den kommer i tre udstyrsvarianter primo næste år: Life, Style og R-line med priser fra 254.995 op til 314.995 kr.

Elegant elbil fra Nissan

Nissan Leaf er Danmarks billigste familie-elbil med priser fra 190.000 kr., men til forår/sommer introduceres den noget større Ariya, som har nogle flotte og futuristiske streger. Der kommer fire varianter til landet, og modellerne med 87 kWh-batteri har en rækkevidde op til 500 km. Interessen er så stor, at importøren vil hjemtage 2.000 stk. til at starte med – det samme antal som Holland, som jo bekendt har tre gange så mange indbyggere som Danmark. Priserne ligger dog ikke klar endnu.

Månedens klassiker – Sunbeam Tiger

En symbiose mellem britisk design og sportsvogns-knowhow samt amerikansk pålidelighed med V8-motorer. Sådan kan man betegne den rå Sunbeam Tiger. For det var en opgraderet Sunbeam Alpine med en Ford V8-motor i. Så den havde den gurglende smådovne lyd, men med de gode køreegenskaber, som var kendetegnende for engelske sportsvogne. Det var i øvrigt legenden Caroll Shelby, som var idémanden bag den, men han fik ikke lov til at producere den i USA, men fik til gengæld royalty per solgte bil, som fra 1964-67 blev til 7.083 styks. De fleste med Fords 4.3 L (260 cui) og kun 633 styks med den større 4.7 L (289 cui). Priserne for en god rustfri Tiger ligger fra 400.000 kr. og opefter.

Stadig verdens hurtigste

På et tidspunkt proklamerede enhver producent af en ny superbil, som kom til verden, at det nok var ”verdens hurtigste” – der gik næsten inflation i den betegnelse. Men lige for at holde os til fakta, så findes der ikke nogen produktionsbil, som kommer i nærheden af Bugattis Chiron 300+. Det er bilen, som æder andre superbiler til morgenmad. Fartuhyret er eneste bil med en officiel måling på mere end 300 mph. deraf navnet, og det svarer til ca. 490 km/t. Om den rekord bliver slået i 2022 er spændende, men nok ikke sandsynligt.

Formel 1 i familieklæder

Plaid betyder slumretæppe, men det er nok den mest ukorrekte betegnelse for Teslas vanvittige nye udgave af deres Model S. For Tesla Model S Plaid har mere end 1.000 hk., og familiebilen skydes af sted fra 0-100 km/t på uforståelige 2.1 sekunder og har en topfart på 322 km/t. Holder man den topfart bliver der så nok brug for en del superladere på ruten.