Guidet tur ved Fredensborg Slot og i slotsparken

Fredensborg Slot, ved Esrum sø, er en smuk ramme om kongefamiliens liv, og det har en særstatus blandt de danske slotte, som dronningens mest benyttede residens. Det elegante barokslot fra 1700- tallet blev bygget som jagtslot for Frederik den 4, og det har igennem århundrede dannet rammen om mange større officielle statsbesøg og sammenkomster i kongefamilien. Zar Alexander kørte på cykel i omegnen, når Europas Svigerfar, Christian 9., samlede slægten i 1880’erne, og Prins Henrik valgte parken som sit sidste hvilested. Lokale guider holder fortællingerne i gang hen over efteråret og vinteren med guidede ture hver søndag frem til den 28. november (start klokken 11, turen varer omkring 2 timer, mødested foran indgangen til slottet ved gitterporten over for ishuset). En læser kan vinde 2 voksenbilletter og 2 børnebilletter til en familieoplevelse på den guidede tur på ved Fredensborg. Værdi 300 kr.

Spørgsmål: Hvilket tilnavn havde Christian IX, der samlede slægten på Fredensborg?

  Dit svar

  Navn (skal udfyldes)

  Adresse (skal udfyldes)

  Postnummer (skal udfyldes

  Mobilnummer (skal udfyldes)

  Din e-mail (skal udfyldes)