En bid af paradis på Maldiverne

Maldiverne er mere end sandstrande og havvand, men det er et godt sted at starte! Tag med på en rejse til en af verdens smukkeste feriedestinationer, og lad dig friste til en uforglemmelig ferie i paradis.

 

FET_Rejsereportage_Maldiverne2

 

Der er intet som Maldiverne

Alenlange sandstrande af kridhvidt sand, knitrende azurblåt hav og en sødlig duft af eksotiske himmelstrøg. Det er formentlig den mest stereotype forestilling om Maldiverne, men ikke desto mindre er det tæt på sandheden. For Maldiverne er og bliver en para- dis-destination – og dét på trods af, at mange af øerne forsvinder som følge af global opvarmning. I dag består Maldiverne af godt 1.200 øer, men flyver man over landet i det Indiske Ocean, forstår man de barske realiteter: Her kan man nemlig med egne øjne se de oversvømmelser, der opstod som følge af tsunamien i 2004. Her blev ca. end en tredjedel af øerne slugt af bølgerne. I dag er situationen dog stabiliseret, og selv om Maldiverne kun ligger én meter over havets overflade, og dermed ikke spås at overleve følgerne af den globale opvarmning, så er landet stadig én af de mest prestigefulde honeymoondestinationer i verden. Man valfarter hertil fra alle verdenshjørner for at få en bid af det gode liv, og når man først én gang har oplevet hvad det vil sige, er det meget svært ikke at ville tilbage. Der findes utallige paradisiske destinationer verden over, men der er intet som Maldiverne.

For at nå øerne skal man en tur forbi hovedbyen Malé, hvis lille lufthavn dagligt tager imod fly fra hele verden; man fornemmer dog, at destinationen især er populær blandt asiater og amerikanere. Flere og flere europæere får også øjnene op for landet, især i forbindelse med bryllupsrejsen eller ’once-in-a-lifetime-ferien’, der for mange er lig med overdådig luksus. Sidstnævnte er hvad man får på Maldiverne, og det testamenteres specifikt i form af femstjernede hoteller og resorter, hvis eneste mål er, at forkæle sine gæster så meget som overhovedet muligt. Det lyder fantastisk, men det koster til gengæld også.

Malés befolkningstal er rundt regnet 50.000 mennesker, og det er populært sagt en by i havet. Man skal ikke forvente hverken shopping eller natteliv på højt niveau – her handler det om andre ting – og det ægte Maldiverne finder man på øerne. Fra Malé kan man enten sejle eller flyve videre ud blandt atollerne (ø-grupperne), der i alt består af 26 enorme, ringlignende koralformationer, og denne rejse er i sig selv en uforglemmelig oplevelse.

 

En rejse til paradisøen

Maldivernes vigtigste indtægtskilde er turisme, men samtidig er regeringen meget observant på landets skrøbelige natur. Det er naturligvis tilladt at udforske øerne, men ture til landsbyer er guidede og der er – heldigvis – en stram regulering i forhold til turisternes indvirkning på miljøet. Det er ingen hemmelighed, at naturen påvirkes voldsomt af den øgede turisme, så man gør, hvad man kan, for at mindske skaderne og bevare de smukke omgivelser. Sidst- nævnte tæller bl.a. noget af jordens bedst bevarede koralrev. Især øgruppen Baa Atoll, der er formet af 105 koralrev, vækker opsigt. I 2011 blev øgruppen erklæret et UNESCO World Biosphere Reserve. Et sandt paradis for dykkere! På Maldiverne håber man, at alle øer bliver inkluderet i UNESCOs beskyttelsesprogram i 2017, men indtil videre er det ”kun” Baa Atoll, og et besøg her kan du også kun anbefales. Er man til naturlig skønhed, underspillet luksus og service på højt niveau, kan man fx aflægge øen Mudhdhoo Island et besøg. Øen i sig selv er ikke ret stor. Har man en cykel kan man nå rundt om den på ca. 20 minutter, men det er den frodigste ø i landet! Vejrende palmetræer, eksotiske planter og et rigt dyreliv; Mudhdhoo Island kunne ligeså vel gå under navnet ’paradisøen’. Mest opsigtsvækkende er dog øens femstjernede luksusresort, der tryllebinder selv den mest hårdnakkede turist. Har man først sat sine fødder på det knitrende sand, har man meget svært ved at forlade det igen! Dusit Thani Group er en thailandsk hotelkæde, hvis 29 hoteller er lig med underspillet luksus og skyhøj service. Præcis, som man oplever det på de bedste resorts i Thailand. Det virker måske paradoksalt at rejse helt til Maldiverne for at opleve thailandsk service, men ikke desto mindre er det præcis dét, der fuldender oplevelsen. Det er det bedste af to verdener, og der går ikke mange minutter efter check-in, før man føler sig som verdens rigeste – også mentalt. Alt på Mudhdhoo Island emmer af fred og ro. Det er en anden verden – og en verden, man gerne betaler dyrt for at opleve.

Der er to måder at nå øen på. Med speedbåd og fly. Men ligemeget hvilken mulighed man vælger, bliver man hilst velkommen af et yderst dedikeret personale, der står klar med vådservietter og drinks efter en lang rejse. Dusit Thani byder på et væld af private strandvillaer i forskellige prisklasser. Fælles for dem alle er dog det tropiske paradis, der venter lige uden for døren. Vælger man en såkaldt Ocean Villa, får man både egen pool samt direkte adgang til stranden, lagunen og de farverige koralrev. En sådan villa er bogstavelig talt placeret i havet, og der findes næppe noget mere luksuriøst, hvis man er til sol og strand døgnet rundt.

Privat butlerservice har vundet indpas på mange luksusresorts rundt om i verden, og Dusit Thani er ingen undtagelse. Her mødes man af sin egen butler allerede ved ankomsten, og han sørger for, at du har alt, hvad du skal bruge i løbet af dit ophold. Det er ikke sikkert, man får brug for vedkommende, for der er tilsyneladende styr på det meste i paradis, men ikke desto mindre sætter det prikken over i’et. Og nu vi er ved fuldendte oplevelser: Mudhdhoo Island kræver en rundtur på cykel. Selv om øen ikke er ret stor, anbefales det, at man låner en af de gratis cykler, der er opstillet uden for villaerne. Start dagen med en rask cykeltur til morgenmadsrestauranten – eller udforsk de kridhvide sandstrande – måske du er heldig at finde din helt egen plet. Efterfølgende kan du passende nyde en time i spaen eller melde dig på hotellets populære yogahold, der udbydes to gange dagligt.

 

Holistisk velvære og god mad

Nok er man langt fra alting, når man befinder sig på en af Maldivernes 1.200 øer, men god mad – og masser af den – er en selvfølge. Frisk fisk og skaldyr er naturligvis en stor del af menukortet men på Dusit Thani er det muligt at få stillet sulten i delikatesser fra alle verdenshjørner. Gæster har adgang til fem forskellige restauranter, hvoraf en af dem, Benjarong, tilbyder autentisk Thai-mad. Benjarong har vundet flere priser og er desuden kendt for at være én af Maldivernes bedste spisesteder. Den sublime udsigt over det fløjlsbløde Indiske Ocean gør det svært at modargumentere. Når middagen er indtaget kan man nyde en drink i baren eller slentre hjem langs vandkanten, og så er lykken gjort.

Spa og wellness er en stor del af Dusit Thanis identitet, og man fornemmer hurtigt dets holistiske tilgang til luksus. Devarana Spa er placeret i trætoppene midt på øen, og dét i sig selv kræver et besøg. Vil man have pulsen op, kan man booke en tid hos en personlig træner, spille tennis eller dykke. Sidstnævnte må til hver en tid fremhæves som et must do på Maldiverne og i særdeleshed på Mudhdhoo Island, hvis neonfarvede koralrev kan bjergtage selv den mest hærdede dykker. Maldiverne er i virkeligheden to verdener. Dén under vand og dén over, men det hele smelter sammen og udgør en af de smukkeste feriedestinationer i verden. Her får du luksus for alle pengene, men på flere niveauer, og det er i virkeligheden dét, der gør Maldiverne så spektakulært. En ferie på disse breddegrader kræver, at man lader sig overmande af den totale afslapning og lægger al planlægning på hylden, for Maldiverne opleves bedst i laveste gear – og gerne over en uge. Hverken mere eller mindre. Har man besluttet sig for en ferie til Maldiverne, eller måske en bryllupsrejse, hertil, så kan det varmt anbefales at lægge vejen forbi Dusit Thani, der tryllebinder med sin uovertrufne gæstfrihed og skarpe sans for detaljer. Søger man luksus i ordets reneste forstand, finder man det her.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………….

 

Fakta om Maldiverne

• Maldiverne udgøres af i alt 1.200 små, flade koraløer, der tilsammen er på størrelse med Langeland.

• Langt de fleste af de 1.200 øer er ubeboede.

• Det officielle sprog er ’dhivehi’, men også arabisk og engelsk er meget udbredt.

• Den mest udbredte religion på Maldiverne er islam.

• Gennemsnitstemperaturen på 27-29 grader er nogenlunde stabil året rundt, men vejret er bedst fra midten af december til slutningen af april. Herefter begynder regntiden.

• Prisniveauet er relativt højt, da langt de fleste varer skal importeres.

Find mere information om Dusit Thani på www.dusit.com

 

……………………………………………………………………………………………………………………………….

 

FET_Rejsereportage_Maldiverne4

FET_Rejsereportage_Maldiverne3

FET_Rejsereportage_Maldiverne