Julie Hastrups fem favoritter

Julie Hastrups fem favoritter

En overdådig oplevelse

En rejsefavorit er uden tvivl Skotland. Edinburgh er spændende, højlandet mageløst smukt, men jeg har fuldstændig overgivet mig til øen, Isle of Skye, som er et overflødighedshorn af spændende og nærmest overnaturlige naturoplevelser som vilde vandfald, helt turkisgrønne naturskabte pools, et eventyrligt fe-landskab, røde og sorte bjergkæder, og et fyrtårn helt ude på spidsen af et overdådigt klippelandskab – og med græssende får overalt. Øen står uberørt og er så inspirerende, at jeg helt sikkert skal bruge den i en af mine kommende romaner.

Inspiration til uhygge

Ude i Øresund, en halv times sejlads fra Nyhavn, ligger endnu en spændende ø – Ungdomsøen, det tidligere Middelgrundsfort, som i dag er en ø som alle unge kan bruge som de vil – til overnatning, møder, happenings, events osv. Det er et ret fascinerende sted, også for os som ikke længere er unge, og jeg har været derude flere gange. Der er en lille badestrand, fine græsarealer, udekøkkener, og så rummer det gamle søfort masser af faciliterer som køkkener, soverum, mødelokaler og over to en halv kilometer(!) underjordiske gange og tunneller, som er så uhyggelige, at jeg måtte bruge øen i min nye krimi, ’Kryb’.

 

Uforpligtende fællesskab

Jeg har længtes efter fællesskabet, siden corona nedlagde verden, og derfor er jeg også vild med Kanalhusets koncept, hvor man kan spise et godt måltid bænket sammen med de øvrige gæster. Maden er dejlig og selvom det umiddelbart kan føles grænseoverskridende at skulle spise med vildt fremmede, så ender det hver gang med at være en hyggelig oplevelse, hvor man går beriget hjem. Kanalhuset ligger naturligvis ved kanalen på Christianshavn og er udover restaurant også hotel med både værelser og lejligheder. Her er også både løbeklub og yogasessioner for dem som måtte være interesserede.

Sæt dig ned

De fleste af os kender Pantomimeteatret med sit påfugletæppe, som er placeret lige indenfor Tivolis hovedindgang, men man skal ikke bare gå forbi det. Sæt dig i stedet på bænkene eller en af de mange liggestole, og nyd denne lille kulturperle som har over 150 år på bagen. Hver dag opføres skægge gamle pantomimer og de fineste balletter, som vores dronning blandt andet har skabt kostumer og scenografier til flere af, ligesom Oh Land har kreeret musikken til feks. Askepot.

At sidde der og nyde dansen og musikken er et dejligt åndehul i infernoet af forlystelser.

Fra filmens verden

En filmfavorit blandt mange er ’The Talented Mr. Ripley’. Filmatiseringen af Patricia Highsmiths roman er vellykket, og hele castet er enormt stærkt, ikke mindst hovedpersonen, Tom Ripley, som spilles fabelagtigt godt af Matt Damon. Handlingen foregår i Italien, blandt andet på den lille ø i Napolibugten, Procida, som jeg var så heldig at besøge for et par år siden. At slentre rundt mellem de pastelfarvede huse og den lille kirke føltes pludselig som at være med i filmen selv, og jeg forventede nærmest, at Tom Ripley, eller endnu bedre Dickie Greenleaf, spillet af Jude Law, skulle komme fræsende rundt om hjørnet på en scooter.

Faktaboks:

Julie Hastrup er krimiforfatter og aktuel med Kryb, niende bind i serien om drabsefterforsker Rebekka Holm. Julie deler her fem favoritter, som hun er glad for.

Du kan vinde Julie Hastrups nye bog, “Kryb” – se hvordan under konkurrencer.