Vinterbadning – mærk suset

Har du overvejet at lade iskolde havdyp blive en del af din hverdag denne vinter? Liebhaverboligen vil gerne give dig det sidste lille ”skub”. Vi har bedt saunagusinstruktør Tina Andersen fortælle om sin kærlighed til vinterbadning, samt dele sine bedste tips til, hvordan du kan få badesæsonen til at vare hele året.

 

FET_Vinterbadning_03.Kurhotel-Skodsborg_Vinterbadning_Foto-Martin-Kaufmann

 

Tina Andersen beskriver vinterbadning som en lykkerus uden lige. Du bliver glad, blodet suser rundt i kroppen, og du mærker livet pulsere i dig. At hoppe i det kolde vand, når vejret er barskt, giver en følelse af mod og styrke. Alt det,
der sker i kroppen, når du er i vandet, fjerner tankemylder og stress.
Blodkarrene trækker sig sammen i det kolde hav, og kroppen arbejder for at holde alt ved lige. Det er vidunderligt at mærke, hvordan dit indre fungerer så fint og naturligt. Tænk, hvor fantas- tisk en mekanisme kroppen er!
Når du er oppe af vande, og blodet begynder at strømme ud i alle led og lemmer, kan du mærke en enorm følelse af lykke, glæde, ydmyghed og taknemmelighed. Personligt oplever Tina desuden, at det vinterkolde vand giver hende mere overskud i hver-

dagen og er med til at holde feber, influenza og anden sygdom fra døren. Tina opfordrer alle til at prøve vinterbadning mindst én gang.

Kan du ikke lide det, gør du det jo bare ikke igen. Men alle fortjener at give sig selv muligheden for at opnå det store sus, som vinterbadning kan give din krop og sjæl.

Kolde gys og varme fællesskaber

De lune sommermåneder kan være et godt tidspunkt til at komme i gang med vinterbadning, så du langsomt vænner kroppen til den ekstreme nedkøling. Men Tina vil lade det være op til den enkelte at beslutte, hvornår de vil i gang. For nogle fungerer det bedst at starte, mens vandet stadig har en vis varmegrad – for andre er det bedst bare at springe ud i det.

Som vinterbader mærker du årstider- ne, vejret og vinden på nært hold.
Tina minder os om, at vi skal have respekt for naturens kræfter og derfor aldrig begive os alene ud i det kolde vand. Netop fællesskabet omkring vinterbadningen er også en stor del af oplevelsen. Det er skønt at motivere hinanden og have nogle at dele indtrykkene med. Hvem, hvad eller hvor du er i livet betyder ingenting, når man går sammen i havet, og det giver en skøn følelse af samhørighed.

 

FET_Vinterbadning_Tina

 

Tina Andersen kombinerer selv vinterbadning med saunagus og arrangerer forskellige events, hvor hun kombinerer varme- og kuldeoplevelsen.
Ved at varme kroppen op i saunaen før havdyppet bliver indtrykkene endnu mere intense. Tina bruger æteriske olier, der hældes på saunaen, hvorved rummet fornemmes varmere og sætter ekstra gang i kredsløbet. Duftene spreder en stemning af glæde, ro og total afstresning.
@kurhotelskodsborg

 

FET_Vinterbadning_02.Kurhotel-Skodsborg_Vinterbadning_Foto-Martin-Kaufmann

 

Klar til at tage springet?

Kurhotel Skodsborg kickstarter vinterbadesæsonen søndag den 28. oktober 2018 kl. 10.00 ved hotellets badebro.

Efter et forfriskende havdyp bydes der på kaffe, te og hjemmebagte
croissanter på terrassen ved The Lobby. Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding.
Se mere på www.skodsborg.dk

Find en vinterbadeklub nær dig: www.vinterbader.com

Pas på dig selv og læs mere om vinterbadning:
www.badesikkerhed.dk