”Tab for alt ikke lysten til at gaa”

FET_Gåtur

Så er det blevet tid til endnu en ny vane

I hele 2018 vil jeg hver måned anbefale en ny og fantastisk vane, der, uden det store arbejde, vil kunne få en enorm effekt på både dit fysiske og mentale helbred.

I januar skrev jeg om alle de fantastiske ”bivirkninger”, der er ved at smile, og i februar var turen kommet til det at trække vejret rigtigt. (Find alle mine tidligere artikler på Libhaverboligen.dk).

Vane nr. 3 – Vi skal ud at gå

Menneskekroppen kaldes også tit bevægeapparatet, hvilket på mange måder efterhånden er lidt misvisende, da vi bevæger os mindre og mindre.

Når man tænker på, at vi mennesker som udgangspunkt er designet til at gå og småløbe mellem 15 og 20 km om dagen, og at vi samtidig overhovedet ikke er skabt til at sidde ned, så kan man egentlig godt forstå, at ikke går nær så godt, som det kunne. Følgende er alle synlige resultater af vores stigende inaktivitet:

• Overvægt
• Diabetes 2
• Smerter i ryg og nakke
• Hjertekarsygdomme
• Depression og stress

Fortvivl dog ikke, for løsningen er lige under dig…. i dine ben.

Den danske filosof Søren Kirkegaard skrev i 1847 til sin svigerinde Sophie Henriette, der skrantede, om de mange fysiske og mentale fordele ved at gå:

”Tab for alt ikke lysten til at gå. Jeg går mig hver dag det daglige velbefindende til og går fra enhver sygdom; jeg har gået mig mine bedste tanker til, og jeg kender ingen tanke så tung, at man jo ikke kan gå fra den. Når man således bliver ved med at gå, så går det nok.”

Hellere starte med lidt end slet ikke at komme i gang

30 minutters ekstra gåtur om dagen gør en kæmpe forskel for ens krop, og det behøver ikke engang at være i ét træk. Alle skridt tæller med, også de helt små.

Tre skridt til et endnu bedre liv og et vægttab på minimum 3 kg

Målet i denne måned er at komme op på mindst 10.000 skridt hver dag, og jeg anbefaler følgende:

• Gå en rask tur – en ”tankegang” – på  20 minutter hver dag
• Walk and talk. Erstat et til to ugent-  lige “sidde” møder med ”gå” møder
• Tag hele familien (også teenagerne)  med på en gåtur lige efter aftens maden. Det sætter ikke kun gang i fordøjelsen, men også i de gode samtaler

Synergien fortsætter

Når du nu alligevel er ude på dine nye gåture, så benyt da også lige lejligheden til at få brugt dine andre nye vaner. Brug turen til også lige at få smilet til alle de andre, der er ude på deres nye gåture, og mens I går der og smiler til hinanden, så udnyt da også lige den gode tid til at have fokus på den energi- og livgivende vejrtrækning.

Vi ses derude

Ole Wessung

 

FET_Ole_Wessung_P1010627-copy

Ole Wessung er kiropraktor og indehaver af sundhedsklinikken  3600 Sundhed i Rungsted.