De 5 franske i København

Er du også vild med franske fristelser? Der er godt nyt at hente for frankofile i København – vi har her samlet de 5 bedste delikatesse-forretninger i hovedstaden.

 

FET_Franske_Butikker_Mad_grand-fromage

 

Le Gourmand  

På Værnedamsvej finder du hvad der formentlig er Danmarks bedste – og mest velekviperede – delikatesse-forretning med franske madvarer. Et stort udvalg af udsøgte franske oste, foie gras, charcuterie og vine; det er ikke uden grund, at mange restauranter og kokke køber ind hos Le Gourmand! Ejeren af forretningen, Carsten Thisted, rejser i pendulfart mellem København og Frankrig for at opstøve de bedste varer, og siden 2005 har han importeret delikatesser af allerbedste kvalitet – mange af dem er varer, der ellers slet ikke eksporteres! Et must for alle madglade frankofile!
Se mere på www.legourmand.dk

 

……………………………………………………………………………………………………………………………….

 

FET_Franske_Butikker_Mad_le-gourmand

 

Tire Bouchon

Tire Bouchon er Københavns hyggeligste vinbar! Placeret i en kælder i indre by og fyldt til randen af lækre, franske vine, stearinlys og indimellem jazz-musik; det er svært ikke at lade sig friste af udvalget. Her kommer stamgæster og folk, der bare ønsker et godt glas vin – og er man sulten, kan man vælge en gang østers, et charcuterie-bræt eller en ret fra l’ardoise (skifertavlen).  Tire Bouchon har ca. 200 forskellige vine på kortet, så der er nok at vælge imellem.
Se mere på www.tire-bouchon.dk 

 

……………………………………………………………………………………………………………………………….

 

FET_Franske_Butikker_Mad_madfrafrankrig.dk

 

MadFraFrankrig.dk 

Franskmanden Corinne Chaigneau står bag netbutikken MadFraFrankrig.dk samt ’Corinnes Gæstebud’, hvor hun selv tager ud og kokkererer til selskaber, men ønsker man at se delikatesse-udvalget med egne øjne, kan man lægge vejen forbi den lille butik på Nordre Frihavnsgade. Butikken er ikke prangende, men man kan få fingrene i et pænt udvalg af franske madvarer, som f.eks. anderillette, croutoner, foie gras, forskellige eddiker og gode vine til rimelige priser. Corinne giver gerne et godt råd med på vejen; hun er yderst passioneret omkring fransk madlavning og underviser desuden selv i kunsten.
Se mere på www.madfrafrankrig.dk 

 

……………………………………………………………………………………………………………………………….

 

FET_Franske_Butikker_Mad_Ma-Poule

 

Ma Poule

Nogle hævder, at Københavns bedste sandwich severers hos Ma Poule i Torvehallerne, men der er også meget andet at komme efter. Den franske pulled duck sandwich er dog svær at komme udenom, hvis sulten trænger sig på! Sortimentet spænder fra foie gras og oste til charcuterie og skønne, franske vine. Begynd din weekend med et glas i baren – eller køb lidt lækre varer med hjem til middagen.
Se mere her: www.torvehallernekbh.dk/stader/

 

……………………………………………………………………………………………………………………………….

 

FET_Franske_Butikker_Mad_tire-bouchon

 

Grand Fromage 

Her finder du charcuterie, vin og oste i særklasse! Grand Fromage ejes af far og søn, hvoraf sidstnævnte er udlært kok og bl.a. har arbejdet på Michelin-restauranten Relais de la Poste i Frankrig. Sammen driver de det familie-ejede Lindbjerg mejeri, hvorfra alle oste produceres. Som forbruger bliver man ikke blot sat ind i hvordan en god ost smager, men også hvordan den bliver til! Grand Fromage findes i både Århus og på Frederiksberg, og når man træder ind af døren, træder man ind i et univers af sanseindtryk. Fra havtorn i løs vægt til håndplukkede oste og charcuterie – her betyder de gode råvarer alt!
Se mere på www.grand-fromage.dk