Restaurant Kul

Restauranten har fået fremragende anmeldelser fra førende kritikere i ind- og udland. Den arbejder med dogmefri madlavning, og er kendt for at give sine gæster en uovertruffen, kulinarisk nydelse – en oplevelse, der giver os lyst til at komme igen og igen. Liebhaverboligen har besøgt KUL i Kødbyen.

 

FET_Restaurant_Kul_20150206__MG_0222_edit_hi-res

 

Anmelderroste grillerier 

Idéen til KUL kommer fra Køkkenchef Henrik Jyrks adskillige års arbej- de i San Francisco og er inspireret af den californiske cuisine. KUL er således et multinationalt køkken med indslag fra de mest interessante strømninger, hvor der ikke er vigepligt, så længe der er stor smag og kulinarisk pondus. Med udgangspunkt i Henrik Jyrks arbejde på Michelin restauranter, bl.a. The Paul i Tivoli, krydret med en stålfast vilje om at gøre gourmetmad tilgængeligt for så mange madglæde gæster som muligt, fik han muligheden for at åbne KUL tilbage i november 2013. Siden er det blevet til mere end 50.000 glade gæster, storslåede anmeldelser i alle danske medier, anerkendelse fra  Financial Times samt en ”Årets Bistro” pris i de danske madanmelderes Gericke Pris-uddeling.

 

Kvæg, skaldyr og kuriøse bryg

”Vi lader os ikke begrænse af dogmer om mad stil og råvarer. Vi plukker i langt højere grad de, for os, mest spændende og velsmagende råvarer – hos alt fra lokale Limfjordsfiskere til uruguayanske kvægavlere. Disse vil vi sammensætte uden at ligge under for nogen konceptuel køkkenstil. Restauranten er vores hjem, vores legeplads og dagligstue. Det vil vi gerne dele med alle andre,” fortæller indehaver Rasmus Teglgaard til Liebhaverboligen.

Udover at være udfordrende, ny- tænkende og interessante på madsiden, er KUL også oppe i gear på drikkevaresiden. Drikkesortiment er et velvalgt miks af finurlige oversøiske vine og kontinentale ”pleaservine”, klassiske cocktails med et tvist og et udvalg af øl som personalet selv sammensætter ud fra danske evergreens, importøl samt mere kuriøse bryg.

 

FET_Restaurant_Kul__34C3640

 

Kul på! Restauranten griller de fleste af deres retter – det er en del af stedets signatur, da grillen giver råvarerne flere dimensioner og kant til måltidet. Magien foregår enten fra den specialfremstillede Yakatori-grill eller den spanske Josper-grillovn.    

 

FET_Restaurant_Kul__34C3658

FET_Restaurant_Kul_2

FET_Restaurant_Kul__34C3912

Med frit indkig til et stort åbent køkken, har KUL har plads til 110 gæster i restauranten. Gæsterne kan vælge mellem 30 pladser i spisebaren, 60 pladser i sofagrupper og ved almindelige borde samt 20 pladser i privéen, som primært fungerer som et lokale til private arrangementer. Hertil kommer ca. 50 udepladser i sommersæsonen. 

 

……………………………………………………………………………………………………………………………….

 

KUL er …

-En restaurant, hvor maden bliver tilberedt over ild på grillen og i vores Josper
grillovn.

-Er en restaurant, hvor du selv sammensætter din menu ud fra pick & choose tanken.

-Er et åbent køkken uden regionale og tematiske begrænsninger og ikke et fastlåst koncept.

-Er frokost og aften hver dag hele ugen.

-Nyt og spændende – køkkenet varierer menukortet efter sæson og skifter løbende ud i retterne.

-Er lig med et moderat prisniveau – alle skal have muligheden.

-Er også cocktails, vin og opløftet atmosfære hver torsdag, fredag og lørdag frem til kl. 02.00.

-Et sted, hvor vi elsker at overraske og udfordre vores gæster.

 

Se mere på: www.restaurantkul.dk 

……………………………………………………………………………………………………………………………….

 

FET_Restaurant_Kul_20150206__MG_0244_edit_hi-res

FET_Restaurant_Kul_20150206__MG_0241_edit_hi-res

FET_Restaurant_Kul_20150206__MG_0223_edit_hi-res