Her er verdens 4 dyreste restauranter

,

FET_Restauranter_Spiseliv_Dyrerestauranter_Ithaa Undersea Restaurant

 

Ithaa Undersea Restaurant, Maldiverne

Hvis man alligevel er blevet godt og grundigt uvenner med sin bankrådgiver over turen til Maldiverne, så kan man jo ligeså godt køre helt til grænsen. Ithaa Undersea Restaurant er blevet kaldt verdens smukkeste restaurant, og det må især ramme folk med hang til akvarier. For man sidder og spiser fem meter under havoverfladen med en 180 graders panorama-udsigt til havets dyr. Køkkenet serverer europæisk inspireret gourmetmad, og man kan faktisk køre den nærige stil og ‘nøjedes’ med den lille seks-retters menu til 2.200 kr. pr. person. Det er selvfølgelig uden drikkevarer og drikkepenge.

 

FET_Restauranter_Spiseliv_Dyrerestauranter_Restaurant Crissier

 

Restaurant Crissier, Schweiz

Denne klassiske restaurant i Schweiz har selvfølgelig tre Michelin-stjerner og en klokkeklar opskrift på international anerkendelse. Igennem de sidste 40 år har den ene legendariske køkkenchef efter den anden optrådt bag gryderne og fremtryllet finere fransk madlavning – lige efter bogen. Den ligger helt i top, hvis man spørger de traditionelle anmeldere og navigerer efter de største gastronomiske guidebøger. En aften på Restaurant Crissier står i ca. 2.600 kr. – for menuen med ca. 10 serveringer.

 

FET_Restauranter_Spiseliv_Dyrerestauranter_Restaurant Le Meurice

 

Restaurant Le Meurice, Paris

Der er lige før, at man får en regning, bare man nævner navnet Alain Ducasse. Det meste den franske mesterkok rører ved er forbundet med ekstravagance og svimlende beløb. Således også hans lille hygge-restaurant Le Meurice i Paris, der er så svulmende traditionel fransk, at man ligeså godt kunne sidde på Versailles. Her er krystallysekroner, tonstunge stofduge og guldornamenter til den helt store, ja, guldmedalje. For den nette sum af 3.500 kr. kan man nyde en tre-retters menu med signaturretter. Men så får man trods alt også lidt ost og dessert med i prisen.

 

FET_Restauranter_Spiseliv_Dyrerestauranter_Sublimotion

 

Sublimotion, Ibiza, Spanien

Verdens dyreste restaurant ligger af alle steder på Hard Rock Hotel på Ibiza, Spanien. Her kan man for 1.500 euro eller ca. 11.000 kr. få en af de tolv pladser omkring bordet på Sublimotion. Eller som køkkenchefen Paco Roncero fortolker det: ‘Verdens billigste livs-ændrende oplevelse’. I et klinisk hvidt lokale serverer 27 ansatte de 20 retter, man får med i prisen. Men gourmetmaden er kun en del af hele oplevelsen, som er grundigt pakket ind i interaktive videoprojektioner. Væggene, bordet, lyset, tjenerne, ja næsten alt kan skifte farver, stemning og temperatur med et fingerknips, og man spiser sågar en ret, mens man befinder sig i et virtuelt univers eller en serveret i luftballon. Med andre ord; en seriøs omgang gastronomisk cirkus-freak-show fra fremtiden.