Sundhed på bloggen: Adventshygge

Måske du tænker på adventssøndage, som en kærkommen anledning til at spise pebernødder, æbleskiver, konfekt og drikke gløgg. Det smager skam også godt, men giver måske ikke så meget næring … andet end næring til fedtdepoterne.

adventshygge kugler web

Her kommer et forslag til nogle små adventskugler, der ikke er uden kalorier, men de har til gengæld en god næringsværdi og smagen er i top. De er lavet af cashewnødder, dadler og rå cacao, der tilsammen udgør en god kilde til magnesium, som er vigtig, hvis man eks. har for højt blodtryk. Dernæst indgår magnesium i en række stofstifteprocesser og er desuden vigtige for vores muskler. Cashewnødder er også det man kalder hjertesunde, da de indeholder monoumættede fedtsyrer. Den rå cacao er uden sukker og en god kilde til antioxidanter. På billedet er de rullet i kokos – de smager af mere!

Det skal du bruge:

(8 stk. adventskugler)

2 dl dadler med sten (ca. 10 stk.)

2 dl cashewnødder

2 spsk raw cacao

1 tsk vaniljepulver

1 spsk kokosolie

Evt. en lille smule revet ingefær

Kokos til at rulle kuglerne i

 

Sådan gør du: Tag sten ud af dadlerne og læg i en skål med vand i ca. 1 time til de er helt bløde. Hak derefter cashewnødder fint, bland med raw cacao og tilsæt vaniljepulver. Sæt glasset med kokosolien i varmt vand, så olien smelter. Findel dadlerne med en gaffel og tilsæt derefter massen med nødderne og til sidst olien. Tilsæt evt. lidt revet ingefær, hvis du synes de skal have lidt bid. Rul kuglerne, vend dem i kokos og sæt dem på køl i ca. 30. minutter inden de serveres. Holdbarheden er ca. 5 dage, men så lang tid har de ikke fået lov til at overleve i mit køkken.