Sundhed på bloggen: På toppen i weekeenden!

,

Toppe WEB

En god opskrift på lidt ”sunde” lækkerier til weekeenden: Små mascarpone-toppe med nøddeknas og blåbær.

Du skal bruge: 200 gram nødder, 1 bæger mascarpone (250 gram), 1,5 dl skyr, 1 tsk. vaniljepulver, 2 spsk. opvarmet kokosolie, ca. 10 bløde dadler (læg dem i vandbad i 30 minutter) og sødestof (det kan være sukrin eller stevia).

Sådan gør du: Rist nødderne i opvarmet ovn ca. 10 minutter. Hak dem og tilsæt de bløde dadler uden sten og det flydende kokosolie. Rør det sammen og form små bunde eller en stor. Bland derefter mascarpone, vanilje, sødestof (smag dig frem) og skyr sammen og smør det ovenpå nødderne. Du kan også lade cremen være bunden og tilsætte nødderne øverst. Sæt i fryseren i ca. 30 minutter og lad dem lige tø lidt op inden de spises – så forsvinder de små iskrystaller i de himmelske toppe.

God weekend!