Charlottenlund Station voxer

,

Den 118 år gamle stationsbygning lægger lokaler til det landsdækkende kontorfælleskab Voxeværket, der tilbyder mere end blot lokaler til sine lejere.

FET_charlottenlund-Station.-Foto.-DSB

 

Charlottenlunds Stations elegante lokaler er igen begyndt at myldre med liv. Siden starten af oktober er kontorfælleskabet Voxeværket rykket ind på den gamle station. So far omfatter det 15 virksomheder, der lejer pladser, som omfatter alt fra en enkelt plads i et åbent kontorlandskab til lukkede kontorer på 15 kvadratmeter. Målet er, at omkring 50 virksomheder rykker ind, hvilket betyder, at mange af dem er enkeltmandsvirksomheder og gerne såkaldte iværksættere.

Bag Voxeværket står selv iværksætter og sælger Henrik Oxe, der indtil videre har åbnet 11 kontorfælleskaber over hele landet med ambition om flere. Voxeværket er et kontorhotel for virksomheder, som man kender det fra andre steder, men det er også mere end blot udlejning af lokaler.

Sparring og udviklingsforløb

Med i prisen er også et tilbud om udviklingsforløb med træning, salgstræning, sparring samt tilbud om personlig såvel som virksomhedsorienteret udvikling. Tilbuddene sker hver gang på baggrund af en samtale med den enkelte for at identificere ønsker og behov. Desuden afholder Voxeværket indimellem frit og kvit kurser og foredrag for husenes beboere.

“Når man vælger Voxeværket, kan man få støtte og vejledning, når tingene spidser til, eller man kommer i klemme. Som for eksempel når en debitor ikke betaler. Der er et kraftfuldt og erfaringsrigt netværk omkring lejerne – både i ejendommen og i hele Voxeværket – som kan hjælpe helt gratis, når det brænder på. Hvis det udvikler sig til en større sag, koster det naturligvis penge at få hjælp,” forklarer Henrik Oxe på deres hjemmeside. Som lejer hos Voxeværket har man adgang til samtlige af deres huse i hele landet. Så selv om man har sin dagligdag på Charlottenlund Station, kan man booke et mødelokale i Odense, hvis behovet opstår.

Kampagne for tomme kontorer

En af baggrundene for, at Voxeværket rykker ind på stationen, er, at DSB i slutningen af 2016 startede en kampagne for at få flere kontorfællesskaber på deres tomme og halvtomme stationer. Arbejdsplads på en station er jo set ud fra et logistisk synspunkt super praktisk. At Charlottenlund Station samtidig er en atmosfærefyldt bygning med nyrenoverede lokaler, trækker nok heller ikke ned.

Stationen går helt tilbage til Klampenborgbanens indvielse 22. juli 1863. Den oprindelige stationsbygning, der var en beskeden gul murstensbygning, er tegnet af V.C.H Wolf, der også stod bag banens øvrige stationer mellem Hellerup og Klampenborg. Ved stationens åbning var de fleste rejsende skovtursgæster, men sidst i 1860’erne begyndte de første pendlere at tage toget til København.

Solgte 650.000 billetter

Som led i anlægget af Kystbanen blev den gamle stationsbygning revet ned i 1897, og den nuværende blev opført samme sted. Den er tegnet af Thomas Arboe og stod klar i starten af 1899.

I 1890’erne udviklede Charlottenlund sig til en udpræget villaby, og helårsbeboelsen gav desuden grundlag for et antal detailforretninger. Efter Kystbanens åbning var skovturstrafikken dog stadig i stigning og kulminerede i 1901/02, hvor stationen solgte 656.000 billetter.

Den tiltagende jernbanetrafik gjorde jernbaneoverskæringen nord for stationen upraktisk og farlig, så i 1915-16 anlagdes en fodgængertunnel mellem østre og vestre stationsforplads. Nedgangene lå i to smukke trappehuse tegnet af Heinrich Wenck. De to nedgange er siden blevet erstattet af en bredere og mere praktisk tunnel under sporene. Jernbaneoverskæringen blev i 1922-23 erstattet af en viadukt, der fører Jægersborg Allé over banen.