Lamper for over 100.000 stykket!

Lamper er en stor del af indretningen i vores bolig og især i den mørke tid har vi brug for masser af lys. Men lys er én ting, men selve lampen er noget andet og kan koste en del mere end det spisebord, det hænger hen over. Vi viser dig her fem designerlamper i luksusklassen til over 100.000 kroner.

 Anastassiades mobiler

Hvis du er på udkig efter et sandt kunstværk til loftet, er en af Michael Anastassiades mobile chandeliers et virkelig godt bud. De smukke mobiler er både skulpturelle, samtidig med at de giver et fint, blødt lys i rummet, alt efter hvordan du hænger dem. En mobile er som regel et kunstværk, der består af figurer ophængt i stænger eller snore, og hvis dele bevæges af luftstrømme i rummet. Michael Anastassiades version er sammensat af lineære rør, geometriske lyskilder, reflekterende overflader og vægte, der balancerer hinanden. Hver eneste lysekrone er håndlavet og koster typisk imellem 100-175.000 kr.

Bommas imponerende Umbra-kollektion

Den tjekkiske lysdesigner Bomma har designet smukke lamper af mundblæst glas siden 2012 efter gamle tjekkiske traditioner. Lamperne har en særlig boheme-vibe over sig og en unik æstetik. Brandets smukke Umbra-kollektion forener geometriske former og elegance og kan sættes sammen som unikke lysinstallationer. Den viste sammensætning her kaldes for Umbra 11 og koster cirka 140.000 danske kroner.

Nyklassikeren OE Quasi

Danske Louis Poulsen er kendt for at producere nogle af Danmarks ypperste inden for lamper. Især er virksomheden kendt for PH-lampeserien, hvor den store Koglen sagtens kan snige sig langt over 100.000 kr. Men det er ikke den eneste lampe fra dem i den prisklasse. I samarbejde med den verdenskendte dansk-islandske kunster Olafur Eliasson har lampevirksomheden skabt den store pendel OE Quasi, der består af flere kontrasterende, men indbyrdes forbundne geometriske former og flader, der inderst ser ud til at svæve. 90% af lampens aluminium kommer fra genbrug, mens alle de andre materialer kan genvindes og genbruges. Lampen koster 99.750 kr., så lige under 100.000 kr., men vi synes, den fortjener at komme med på listen.

Italienske finesse fra FLOS

Italienske Flos blev grundlagt i 1960 og har siden lavet flere ikoniske lamper, som eksempelvis Flos Glo Ball og Flos Arco og der kommer nye ikoner til. For eksempel er den store pendel med navnet FLOS 2620 godt på vej mod en klassikerstatus og er et godt alternativ til mere kendte lamper. Med sin bredde på næsten en meter fylder lampen godt i rummet og egner sig til både store lobbyer, stuer eller halls med højt til loftet. Selve lampen er udformet i aluminium, som giver et robust og rustikt look. Lampens listepris er på 186.000 kr., men for det beløb får du en lampe med et helt unikt udtryk.

Høj kvalitet fra Barovier & Toso

Den gamle italienske lampeproducent Barovier & Toso, der blev grundlagt helt tilbage i 1295, er kendt for at lave lysekroner af virkelig høj kvalitet og flot design. Lysekronerne bliver fremstillet af venetiansk glas, og priserne kan sagtens snige sig op over 100.000 for de store lysekroner. Ofte er prisen på forespørgsel, da hver enkelte lampe tilpasses specifikt efter ønsker til farve på glasset og størrelse.