Kvalitet og nostalgi

Elementer fra fortiden og ældre, nylanceret design præger denne måneds nyheder i en høj håndværksmæssig standard, hvad enten der er tale om et køkken til 720.000 kr. eller et bord med magasinholder til under 3500 kr. 

 

FET_Bolignyheder_Circus-bord

 

A la elefantskamler

Circus bordserien designet af Nils Juul Eilersen er inspireret af elefanternes skammel, når de optræder i cirkus. Bordene har kegleformet sokkel, fås i to højder og bredder og pols- tres med tekstil eller læder med rund eller firkantet bordplade af marmor eller glas. Bordene kan fungere som sofaborde eller sideborde, eventuelt med flere sammen.
Circus koster fra 10.325 kr. for en version i 40 cm diameter og 12.882 kr.
for 60 cm diameter.
www.eilersen.eu

 

FET_Bolignyheder_Georg-Side-Table

 

Side- eller sengebord

Georg Side Table er præcist stort nok uden at optage unødig plads. Sidebordet er et både anvendeligt, fleksibelt og petit møbel, oplagt som sengebord, sidebord ved sofa eller lænestol eller som taburet, eventuelt med hynde. Materialet er eg, enten i ubehandlet eller sort.
Højden er 44 cm og længden 36 cm for sidebordet, der koster 1295 kr. for ubehandlet og 100 kr. ekstra for sort.
www.skagerak.dk

 

FET_Bolignyheder_A-chair

 

Med signatur-detalje

A-stolen er en polstret lænestol designet af Jens Risom i 1961 og noget nær et stykke tidløst design. Stolen er samtidig komfortabel og med en A-formet rygstøtte som karakteristisk signaturdetalje. Stellet fås af valnøddetræ, eg, sortlakeret eg, sort stål eller mat krom. Prisen er 16.926 kr.
www.fredericia.com

 

FET_Bolignyheder_Kvänum-blå

 

Blåt er godt og hot!

Hague Blue er specialfarven på et klassisk Kvänum-køkken, som matcher den autentiske stil i ældre boliger uden at slække på moderne funktionalitet og troskab mod arkitekturen. Køkkenet i Broby-serien spiller på historiske referencer og detaljer og har forrammelåger i asketræ håndmalet med Farrow & Ball-maling. Bordplade er af hvid quarzit med åretegninger. Cirkapris for køkkenet med bordplade, hvidevarer og montage er omkring 720.000 kr.
www.kvanumkøkken.dk

 

FET_Bolignyheder_Planner-bordlampe1

 

Bordlampe fra 1950

Planner bordlampen er en tilføjelse til serien af samme navn med relanceret minimalistisk design fra 1950´erne skabt af den afdøde amerikanske designer Paul McCobb. Lampen passer ind i skandinavisk boligstil og spreder lys fra en skærm af håndblæst, matteret glas på sort stålfod til 1495 kr.  Lampen, som måler 31, 4 cm, fås også i messing til 1995 kr.
www.fritzhansen.com

 

FET_Bolignyheder_Vent-stålbænk

Smal med papirflet

Vent er navnet på en smal, sort stålbænk til to personer, velegnet til den lille entre eller som ekstra siddeplads ved spisebordet.
Udover ikke at fylde ret meget er den spinkle bænk skulpturelt skabt i samarbejde med Blindes Arbejde, som har håndflettet papirsædet. Mål er 85 cm i længden og 32,5 cm i bredden til 5995 kr.
www.skagerak.dk

 

FET_Bolignyheder_AldusTable_Skagerak

 

Nytolket bukkebord

Aldus Table hedder dette spisebord, der er designet af Chris L. Halstrøm. Bordet er en nyfortolkning af et bukkebord, som er nemt at stille op, og hvor finéren sikrer stabilitet. Aldus har plads til op til otte personer omkring en rektangulær bordplade af olieret eg. Bordet er to meter langt og en meter bred og koster 14.995 kr.
www.skagerak.dk

 

FET_Bolignyheder_magazinetable_achair

 

Lodret magasinholder

Magazine Table designet af Jens Risom i 1949 afspejler hans overbevisning om, at nøglen til godt design er lige dele funktion og stil.
Bordet kombinerer bløde former og praktiske detaljer, ikke mindst med en hylde til lodret at placere magasiner, aviser og bøger.
Bordet af lakeret eg eller sortlakeret eg er 47 cm bredt og 40,5 cm dybt til
3496 kr.
www.fredericia.com

 

FET_Bolignyheder_9916_Orient-Aluminium---Pendant

 

Klassiker fra 60’erne

Orient hedder pendlen, oprindeligt designet af Jo Hammerborg i 1963 og nu relanceret i tre størrelser og forskellige materialer, herunder aluminium. Formen skjuler lyskilden og sikrer et behageligt ikke blændende lys over bordet. Skærmen er håndlavet i træform – en feature, der understreger designets originalitet og form. Vejledende udsalgspriser på størrelser fra 22,5-50 cm i diameter er 2095-5245 kr.
www.fritzhansen.com