Bolignyheder

Nytolkning af klassikere som havestolen i teak og den traditionelle lounge- eller lænestol. Det er overskriften for denne måneds stilrene nyheder til bolig og have suppleret med tilbehør som lamper og spejle, der spræller lidt. 

 

FET_Bolignyheder_Lounge-Chair-JH97

 

Ny, men klassisk

Fritz Hansen lancerer en ny Lounge-stol til september. Den er designet af den velkendte 45-årige spanier Jaime Hayon og kaldes Lounge Chair JH97. Stolen har solidt stel af natureg, bejdset eg og sort ask. Den er lav med afrundede kanter og brede flade armlæn. Hynderne fås i læder eller tekstil, og prisen begynder ved 12.500 kr. 

www.fritzhansen.com

 

FET_Bolignyheder_KANT3

 

Et bord med kant

Eilersen sofaer er kommet med et nyt sofabord tegnet af japanske Yuzuru Nishayama. Formen er moderne og knivskarp, og designet er  karakteriseret ved de hjørner, som netop har inspireret til navnet. Sofabordet fås i flere størrelser, som kan kombineres over og under hinanden. Det fås i træsorter som blandt andet akacie til 6195 kr. 

www.eilersen.eu

 

FET_Bolignyheder_Elefy2

 

Inspireret af elefant

&tradition er kommet med en ny stol designet af den kendte spanske formgiver Jaime Hayon. Skalstolen fås i flere farver og med læder eller stofsæde og har ben af valnød eller eg. Formen er inspireret af elefantens kurver på ører og ben, hvorfor modellen kaldes Elefy, hvilket viser designerens legende tilgang til sine møbler. Prisen er 1795 kr. 

www.andtradition.com

 

FET_Bolignyheder_Virkelyst-sofa

 

Af tre materialer

MUUBS kommer i denne sæson med en
kollektion af nye havemøbler som loungesættet Tasi, der har sæde og ryg af hurtigtørrende polyestertråd og armlæn af teak med vand-
baseret coating, som giver en grålig farve.
Sættet består af en sofa, et bord og to stole, som måler 88 cm i højden og 76 cm i dybden. Prisen er 17.699 kr. 

www.muubs.com

 

FET_Bolignyheder_Juul-060-lænestol

 

Skulpturel lænestol

Juul Furniture, datterselskab af Eilersen Sofaer, sender en ny lænestol på markedet med navnet JUUL 060. Stolen er skabt af firmaets 81-årige autodidakte designer Jens Juul Eilersen. Modellen er i en skarp skulpturel form og kan stå i et læsehjørne eller i stuens sofaområde.
Afhængig af betræk begynder prisen ved 6704 kr. 

www.juul.eu

 

FET_Bolignyheder_Patera-lampe-copy

 

Pendel i sølvudgave

Louis Poulsens Patera-pendel er i år kommet i en ny Silver-udgave med reflekterende, sølvfarvet folie. Pendlen er 60 cm i diameter og vejer 3,2 kg. Den er af PVC med ophæng af messing og akryl og fremstår som en lysende kugle bestående af små, diamantformede celler, der fanger og reflekterer lyset. Designer er 41-årige Øivind Alexander Slaato. Prisen 9195 kr. 

www.louispoulsen.com

 

FET_Bolignyheder_Fraser

 

Nyt bud på teak

MUUBS giver sommerens bud på en havestol i teak. Fraser hedder stolen, hvor der er lagt vægt på komforten med høj ryg og høje armlæn. Stolen er desuden praktisk, fordi den kan stables og ikke fylder så meget, når den skal ind i skur eller garage om vinteren. Stolen er 85 cm høj, 56 cm bred og 56, 5 cm dyb. Pris 1895 kr. 

www.muubs.com

 

FET_Bolignyheder_328_skagenb_nkteak_1-copy

 

Byt brugt bænk

Skageraks nye bæredygtige initiativ Reclassic går ud på, at man efter en årrække som ejer af et Skagerak-møbel kan afleverede det til firmaets afdeling på Indiakaj. Det brugte møbel prissættes op til 50 procent af nyprisen. For pengene kan man enten købe et ny Skagerak-møbel eller donere til velgørenhed. Brugte møbler istandsættes og sælges videre med en historie om, hvor de stod i årene forud. Billeder af det brugte møbel kan også sendes til reclassic@skagerak.dk.

 

FET_Bolignyheder_Specktrum-spejl

 

Spejle i antikstil 

Specktrum er designerne bag en serie spejle i to farvekombinationer og to størrelser. Farverne er gråblå antik og sortbrun antik både i en rektangulær model på 20 X 80 cm og en rund udgave på 90 cm i diameter. Begge udgaver koster 1499 kr. 

www.spectrum.dk