Forvandlinger og unikke løsninger

Lethed og feriestemning opnås med de rette materialer og elementer fra byggeriets start. Det mener Julie Brandt Dam, som har tegnet og indrettet sin og familiens sommerbolig i Hornbæk med fokus på detaljer, materialevalg og sikker sans for gennemført stil.
Her er ingen faste værelser til de tre sønner, som kan vælge det rum, de vil.
I sommerhuset er der lutter frihed med karbade, gåture på stranden, snobrød ved havens bålplads og Matador – også om efteråret!

 

FET_-Julie-Brandt_Boligreportage_Indretning_144A4440

Stuens antikke vietnamesiske skab, lerkrukker og dekoration er fra Julie Brandt

 

……………………………………………………………………………………………………………………………….

FET_-Julie-Brandt_Boligreportage_Indretning_144A4584

Her bor …

Julie Brandt Dam, 43 år, bygnings- og indretningskonsulent, indehaver af Julie Brandt Interior & Design, desuden founder samt medejer af møbel- og interiørbutikken Rue Verte i København, sammen med Thomas Dam, 46 år, kundedirektør i Saxo Bank, og deres tre sønner fra 9-15 år.

Bor til daglig i Hellerup og har i år bygget sommerhus på 1.500 m2 grund i Hornbæk. Huset er 179 m2 i ét plan, med anneks på 24 m2.

Stilen er klassisk sommerhusstil. Facaderne er beklædt med sortmalede, vandrette brædder og med hvide vinduer, med ekstra smalle sprosser. Huset, som er tegnet af Julie Brandt Dam, med hjælp fra arkitekt Leslie Lorimer, har utraditionelle elementer som akaciespåntag og runde vinduer med reference til New England-stil.

Julie har gennem hele sit liv beskæftiget sig med design og indretning, både i Rue Verte, Margit Brandt samt med brand i eget navn. Nu er Julie tilbage til sin store passion: arbejdet med arkitektur, indretninger og kærligheden til detaljen.

Julie Brandt Interior & Design tilbyder rådgivning og full service-løsninger vedr. bygge- og renoveringsprojekter, arkitektur og boligindretning. Rådgivningen og løsningerne omfatter netværk af entreprenører og fagfolk, materialevalg, sourcing og specialfremstilling af materialer, møbler og interiør fra hele verden, indretninger osv. De udvikler arkitekttegninger, elplaner og haveplaner med samarbejdspartnere. Julie Brandt Interior & Design forhandler herudover gulve, fliser, natursten, marmor, møbler, interiør, gardiner mm. 

Se mere på www.juliebrandt.dk, hvor konceptet Staying, Buying og Selling også beskrives.

……………………………………………………………………………………………………………………………….

 

 

Julie har siden barndommen oplevet mange uforglemmelige somre i Hornbæk, hvor familien havde sommerhus. Og dér ville hun og hendes egen familie gerne tilbage for at kunne bo en del af sommer-halvåret og tage hen i weekender og ferier. For netop at føle sig på ferie blot en halv times kørsel hjemmefra.

Ved et lykketræf var der en stor frastykket grund ledig i et attraktivt sommerhuskvarter. Her overlod Julies mand det til hende at stå for sommerhusprojektet og føre sin vision ud i livet: Hun ville både tegne og indrette selv efter sine egne ideer. Og det skulle ske ved brug af materialer, møbler og interiør, hun selv forhandler gennem Julie Brandt Interior & Design.

”Jeg har tidligere bygget og gennemrenoveret flere boliger, både for kunder og privat. Denne gang havde vi lyst til at starte fra bunden, og jeg ville være med i hele byggeprocessen og deltage i alle de entreprenørmæssige detaljer og udfordringer, man støder på undervejs.

Jeg elsker at lave research på materialer, leverandører m.m., så intet bliver tilfældigt. Besværligt og tids-krævende og med risiko for frustrationer og uoverskue- ligt mange valgmuligheder, vil nogle nok sige. Men for mig er det spændende og nødvendigt at have fingrene nede i stoffet og deltage direkte i processen. Sådan gør jeg også med mine kunder, hvad enten de skal have bygget nyt, renoveret, indrettet eller blot skal have nyt interiør”, siger Julie, som naturligt påtager sig rollen som hende, der sørger for, at intet går tabt eller bliver glemt.

 

En højere enhed

Julie tegnede sit og familiens sommerhus og fik den herboende amerikanske arkitekt Leslie Lorimer til at gøre idéerne konkrete. Huset skulle designes i respekt for den klassiske Hornbækstil, –men ikke alt for klassisk. Der skulle være et tvist af New England-atmosfære tilpasset den moderne familie:

”Jeg ønskede en rød tråd og en stem-ning i sommerhuset, så arkitekturen ikke styrer, men hvor stil, dekoration og indretning er tænkt ind fra begyndelsen. Det er ikke så almindeligt herhjemme som i udlandet”, siger Julie, som ved præcis, hvad hun vil og qua sine erfaringer og kompetencer formår at træffe valg, uden at ryste på hånden.

Det var vigtigt for familien, at sommerhuset og haven havde mest mulig komfort og stemning og fordrede mindst mulig vedligeholdelse og havearbejde, uden at gå på kompromis med looket. Der er derfor valgt smukke, men robuste gulve, som kan tåle noget, og en stor praktisk og flot sten-terrasse og primært stedsegrøn bevoks- ning fremfor staudebede:

”Hvis man vil prioritere afslapning og hygge og undgå for meget praktisk arbejde og vedligeholdelse, når man er i sommerhus, er materialevalget essentielt. Og dér er jeg glad for at have viden om fordele og ulemper ved de forskellige valg”, fortæller Julie om dét, som både er passion og levevej.

 

Moodboard i sofaen

Når familien holder fredagshygge i sofaen, kan Julie godt finde på at snige sin iPad frem og lave moodboards over rum, materialer og stemninger, som kommer til hende. For hende handler det om at bygge og indrette omkring linjerne og arkitekturen, æstetikken, forvandlingen og kærligheden til detaljen.

Hun drives af at skabe og se forvandlingen og forklarer, at interessen stammer fra barndommen, hvor hun kom med ud i de ejendomme, forældrene ejede, renoverede og indrettede:

”Det kan være hårdt arbejde med mange forhindringer undervejs, men det er fantastisk at bygge og renovere. Det er dog ikke problemfri, og der er en verden af muligheder og mange beslutninger at tage. Man skal både være velfunderet og handlekraftig. Især når intet er standard, og der er mange håndværkere, materialer og processer i spil samtidig”, fortæller Julie om kunsten at få byggeri, indretning, funktion og æstetik til at gå op i en højere enhed.

 

FET_-Julie-Brandt_Boligreportage_Indretning_144A4559

Det sorte hus har spåntag, fra Starup Wood, af behandlet og vejrbestandigt akacietræ. Fliser og chaussésten på terrassen er fra Farum Beton, og græsset fra Rullegræsset.dk. Bambus- og pilefletmøbler samt plantebeholdere er fra Julie Brandt. 

FET_-Julie-Brandt_Boligreportage_Indretning_144A4574

Indgangsdørens trappe er af chaussésten, og her er et af husets to runde vinduer, som giverfacaden et tvist. Julie har selv tegnet huset med assistance fra en herboende amerikansk arkitekt.

FET_-Julie-Brandt_Boligreportage_Indretning_144A4565

Et overdækket hjørne af terrassen med solide træbænke med rensdyrskind bruges af familien på kølige efterårsaftener. 

FET_-Julie-Brandt_Boligreportage_Indretning_144A4529-2

Hjørnesofaen med chenille- betræk er i Julies foretrukne lysgrå tone med et væld af velour- og hørpuder i grønne nuancer. De runde jernborde kan flyttes omkring efter behov. Loftslampen beklædt med tekstil er eget designet. Fotostat er som det øvrige fra Julie Brandt.

FET_-Julie-Brandt_Boligreportage_Indretning_144A4626

Skorsten med dobbelt pejseindsats fra Philippejse i Hellerup fungerer også som tv-væg mod sofa- hjørnet. I den ene side er brændeniche og i den anden hylder til bøger m.m.

FET_-Julie-Brandt_Boligreportage_Indretning_144A4451

Julie har fra begyndelsen tænkt praktiske og dekorative detaljer ind i byggeriet. Som her med brænderummet på endevæggen af den dobbelte pejseindsats.

FET_-Julie-Brandt_Boligreportage_Indretning_144A4494-2

Spisebordet, af en gammel dør fra Vietnam, står mellem stuen og køkken. De polstrede stole er med aftageligt betræk af mørkegrønt hør. Lampen med stænger af horn er ligesom andet tilbehør fra Julie Brandt. På pejsevæggen hænger håndlavede skjolde og en skildpadde, som var forældre-nes housewarminggave til Julie for år tilbage.

FET_-Julie-Brandt_Boligreportage_Indretning_144A4545

FET_-Julie-Brandt_Boligreportage_Indretning_144A4501-2

FET_-Julie-Brandt_Boligreportage_Indretning_144A4490-2

Det grå køkken er eget design og bygget af Julies snedker, Frederik. Snart kommer hun med sin egen kollektion af greb og håndtag. Nicherne er med til at give luft i køkkenet, så det ikke bliver for massivt. Skærebrædder forhandles også af Julie Brandt. Bordpladen på køkkenøen er af gråligt marmor, som Julie har udvalgt i Italien, ligesom hun gør til sine kunder.  Kogepladen uden symboler eller streger fra Witt er stilrent og Julies foretrukne.

FET_-Julie-Brandt_Boligreportage_Indretning_144A4456

I en niche mellem stue og soveværelse står et jernskrivebord med betonbordplade. Julie designer selv disse møbler og får dem udført i materialer og størrelser, som passer til pladsen, de skal stå på. Stolen er en gammel vietnamesisk klapstol.
Lampen med stiliserede metalmuslingeskaller er antik, men resten forhandles af Julie Brandt.

FET_-Julie-Brandt_Boligreportage_Indretning_144A4460-2

I et af de fire soveværelset står et gammelt træbord. Det moderne spejl og lampen er også fra Julie Brandt.

FET_JulieBrandt_Skab_144A4481-2

Det sommerhusagtige understreges med søgræsflet på skabsvæggen i forældreafdelingen. Skabene laves på bestilling hos Julie Brandt.

FET_-Julie-Brandt_Boligreportage_Indretning_144A4426

Gammelt kinesisk konsolbord, runde spejle, krukker, vaser og sommerfugle i boks er alt sammen fra Julie Brandt. 

FET_-Julie-Brandt_Boligreportage_Indretning_144A4423

Gulvet i entreen er som i resten af huset smukt gråt, børstede egetræsplanker. Gulvene forhandles ligesom det røgfarvede spejl og bænken (designet af Julie!) af Julie Brandt.

FET_-Julie-Brandt_Boligreportage_Indretning_144A4387

Drengenes badeværelse er varmt gråt og opstået omkring en stenvask fra Italien med grov yderside. Stige, bord og spejl er af gammelt kinesisk træ og fra Julie Brandt. Fliserne er Fossena af italiensk marmor.

FET_-Julie-Brandt_Boligreportage_Indretning_144A4475-2

FET_-Julie-Brandt_Boligreportage_Indretning_144A4469-2

FET_-Julie-Brandt_Boligreportage_Indretning_144A4477-2

Forældrebadeværelset er holdt i en lys grå tone. Her er god plads til både karbad og bruseniche. Marmorfliserne er italienske og saniteten fra Volevatch. Julie Brandt forhandler det hele.