Gulvtæppet er blevet stuens stjerne

FET_Gulvtaepper_Garant

Gulvtæppet fylder i dag mere i stuen end tidligere og ligger under både stole og sofaer. Her ses tæppet Raw fra Garant, der fås i den størrelse, du ønsker. Tæppet kan customizes i størrelse og facon. Vejledende udsalgspriser 945 kroner pr. kvadratmeter.

 

Gulvtæpperne breder sig over større og større flader i vores hjem.
Hos tæppebutikkerne er efterspørgslen på store tæpper samt customized tæpper steget betragteligt de seneste år. Tæpperne skaber ikke bare hygge og lune – de er også en nem genvej til at give vores hjem et personligt udtryk, når du vælger en af de mange muligheder for at lave dit eget design.

 

Et gulvtæppe er ikke blot et gulvtæppe

I branchen oplever man, at en voksende del af kunderne går efter tæpper, der kan specialbestilles i særlige former – eller i meget store mål, som for eksempel 3 x 4 meter. Trenden med at lægge et gulvtæppe under hele stuens bløde sofaområde, så det ikke blot ligger under sofabordet, men går langt ind under sofaen – og tæpper under de store, ofte speciallavede langborde – kræver nemlig mere end de klassiske 140 x 200 cm, som standardtæpperne ofte kommer i.

Du kan få tæpper til ethvert ønske og smag – og valgmulighederne er næsten utallige, når der skal træffes beslutninger om former, materialer og mønstre.

 

Inspiration fra luksushoteller

Inspirationen til de store tæpper kommer fra den elegante og luksuriøse indretning på hoteller og boutique hoteller, hvor man ofte ser meget tæppe og mindre gulv. Tæpperne giver kant til en bolig, og de kan gøre den personlig og unik – særligt hvis valget falder på et tæppe, der ikke fås som standardvare.

Lad dig inspirere til næste makeover i nedenstående billeder – du kan både tænke rundt, stort og skævt!

 

FET_Gulvtaepper_Egetæpper

Nogle gange er en standardløsning ikke tilstrækkeligt.
Hos Egetæpper kan du bestille dit gulvtæppe i den form, farve og det mønster, du ønsker. Her ses Soft Dreams Lux gulvtæppe, der i vejledende udsalg koster 899 kroner pr. kvadratmeter. Det viste eksempel er 260 cm x 240 cm og koster 5.610 kroner.

 

FET_Gulvtaepper_Linie-Design

Linie Designs gulvtæppe hedder Arguto og fås i farverne combi, multi og mixed. Vejledende udsalgspriser ligger mellem 2.495 kroner og 5.295 kroner.

 

FET_Gulvtaepper_Mater

Info Rugs er fortolkninger af tre fotografier taget af organisationen Foundation for Deep Ecology, der arbejder for at bevare den vilde natur og dyrelivet. Hvert tæppe fortæller en gribende historie om, hvordan mennesker kan lave om på naturen. De tre tæpper fås i hver sin størrelse og er alle lavet med en speciel tufting-teknik, der giver en særlig blød overflade. Tæpperne er 16 mm tykke og holdt i en afdæmpet farvepalet, der matcher Maters eksklusive møbler. Info Rugs er produceret ud fra høje etiske standarder med maksimal fokus på bæredygtighed og hensyn til miljøet. Tæppet Oifield, af fotograf Mark Gamba, måler 220 cm x 340 cm, og den vejledende udsalgspris er 9.000 kroner. Nærmeste forhandler oplyses hos Mater på telefon 7026 4488 og på materdesign.com.

 

FET_Gulvtaepper_Sofakompagniet1

Formerne er lidt utraditionelle og er tænkt til både store og små rum.
Edge tæpperne er designet af Cathrine Rudolph. Vejledende udsalgspris på det viste tæppe er 3.499 kroner.