Småt – og virkelig godt

Drømmer du om at få plads til det store masterbadeværelse på alt for få kvadratmeter? Så se med her og få tips til at omskabe det helt lille badeværelse til en stilfuld oase med masser af opbevaringsplads.

 

Flere og flere af os vælger den store bolig fra til fordel for friheden ved at bo centralt uden de helt store, økonomiske byrder. Men når familien skal deles om få kvadratmeter, skal kreativiteten virkelig gå hånd i hånd med både det praktiske og det elegante. Her tager vi udfordringen på badeværelset op og kommer med et par kreative bud på, hvordan du får masser af plads til velvære på ganske få
kvadratmeter.

 

FET_Badeværelser_1a

FET_Badeværelser_1

 

Vask
At vælge den helt rigtige vask er altafgørende, når pladsen er trang. Den skal nemlig ikke blot fylde tæt på ingenting i dybden, den skal også være funktionel og nem at bruge. Vælg som her en vask med et ret dybt bassin, så der både er plads til at vaske hænderne ordentligt og til at håndtere en løssluppen vandhane. Ellers har du jævnligt vand over hele gulvet. Når du vælger vaskeskab, så sørg for at vælge et, der ikke kun er designet til at skjule vandlåsen. Bare 30 centimeter ekstra giver plads til opbevaring af eksempelvis toiletpapir og rengøringsmidler.

 

FET_Badeværelser_2

 

Skabe
Bryd med det traditionelle og placer dine skabe der, hvor de kan være. Pladsen over toilettet er ideel og ofte uudnyttet, og vælger du overskabe med en lille dybde, får du masser af skabsplads – uden risiko for at hamre hovedet op i dem, når du rejser dig fra toilettet. Med en asymmetrisk placering, som her, skaber du samtidig en visuel lethed i udtrykket.

 

FET_Badeværelser_5b

FET_Badeværelser_5a

 

Opbevaring
Udnyt pladsen til mindste kvadratcentimeter og slip for rod. Brug små kasser eller kurve til at inddele skuffer og skabe i mindre rum. Så har hver ting sin plads, er nem at komme til og bliver, hvor den skal. Også når du åbner og lukker skuffen lidt hårdt en travl mandag morgen. Du kan lave dine egne eller gå på jagt efter de helt rigtige, men husk at vælge nogle, der er nemme at tørre af for støv og snavs.

 

FET_Badeværelser_3

 

Brusenichen
At have plads til armbevægelser under bruseren betyder alt for oplevelsen af velvære under det varme vand. Med en løsning som denne, hvor dørene skubbes ind til væggene, kan du eliminere det svære valg mellem at skulle indskrænke dig i badet eller afsætte al den plads, brusenichen optager, når du ikke bruger den.

 

FET_Badeværelser_4

 

Afskærmning
Kalkpletter på spejlet og en vask, der sejler, er ofte resultatet, når badet må tages tæt på vasken. Med en let og elegant afskærmningsløsning, der kan skubbes ind foran bruser og armatur, slipper du for begge dele – og har samtidig plads til armbevægelser foran spejlet.

 

Om Dansani

Dansani, der udvikler, producerer og markedsfører produkter til badeværelset, er etableret i 1983 og har hovedsæde i Haderslev. Dansani har datterselskaber i England, Holland, Tyskland, Norge og Sverige og henter over 80 procent af omsætningen i udlandet. Læs mere på www.dansani.dk