What’s up Østerbro februar 2024

En svømmetur i landets ældste offentlige svømmehal, foredrag om mordere, musikfestival på Kastellet, bevokset p-hus, mad i gammelt pakhus og et muligt nyt naturområde på Nordhavn. I 2100 og 2150 sker der altid noget!

Ikonisk hal åben igen

Efter flere og langvarige lukninger på grund af renoveringer, er Øbro-Hallen på Gunnar Nu Hansens Plads endelig åbnet for offentligheden. Hallen fra 1930 er Danmarks ældste offentlige svømmehal tegnet af arkitekterne Frederik Vilhelm Hvalsøe og Arthur Karl Johann Witmack i neoklassicistisk stil. Hallen har i 25 år kæmpet med flere bygningsmæssige issues såsom klinker, der ikke tålte vand og et glasloft i risiko for at styrke med i bassinet, skriver TV2 Kosmopol. Nu er den smukke hal dog i normal drift og kan besøges syv dage om ugen – dog endnu uden mulighed for at springe fra fem- eller ti meter vipperne. Øbro-Hallen råder over et 25 meter bassin med op til 4,9 meter vanddybde samt børnebassin og babybassin. www.svoemkbk.kk.dk

Profil af seriemordere

”Ondskabens psykologi – seriemordere & Criminal Profiling” er et foredrag, landets førende ekspert i psykologisk profilering af mordere holder. Florence McLean er kendt fra tv og vil 21. marts kl. 18-19.30 på Østerbro Bibliotek, Dag Hammarskjölds Allé 19, tage udgangspunkt i sin forskning og sine bøger om mennesket bag monsteret. Hun vil fortælle, hvad profiling er, og hvordan det beskriver en gerningsmands personlighed og adfærd. Hun vil også beskrive forskellige typer af ofre, og hvad de kan fortælle om gerningsmanden. Hun vil desuden dykke ned i, hvordan seriemordere skiller sig ud fra andre gentagelsesmordere, hvem de værste serieforbrydere i verden var, samarbejdet med FBI, psykologien bag seriemordere og forebyggelse af disse grusomme forbrydelser. Billetter koster 75 kr. www.billetto.dkwww.bibliotek.kk.dk

Musik for veteraner

Billetter til sommerens Engage Festival på Kastellet er udbudt. Festivalen vil løbe af stablen 7.juni kl. 16-23 og 8. juni kl. 12-23 med musik af blandt andre Hjalmer, Folkeklubben og Magtens Korridorer. Festivalen er grundlagt af veteran, iværksætter og jurist Jeppe Michael Jensen, som blev såret i Ex-Jugoslavien. Han har sørget for, at festivaloverskuddet går til veteranfonden, som giver veteraner bedre vilkår. Veteraner kan komme gratis ind efter først-til-mølle-princippet via hjemmesiden. Til festivalen er kun adgang med billet, alle visiteres og berusede afvises. Voldelig eller aggressiv adfærd betyder bortvisning, lige som ulovlige stoffer, våben, flasker, telte, flag, bannere, fyrværkeri, laserpenne, grill, dyr og professionelle kameraer ikke er tilladt. Mad og drikke kan købes men må ikke medtages udefra. Partoutbillet koster 774 kr. www.engagefestival.dk

P-hus med redekasser

Et nyt grønt P-hus er på vej på Nordhavn Plads. Det får grøn beplantning på facaden, som skal skabe biodiversitet og liv. P-huset er et blik ind i fremtiden og et eksempel på morgendagens byggeri, hvor biodiversitet er tænkt ind fra starten. Nordhavn Plads er et eksempel på, hvordan et p-hus kan indgå som en naturlig del af by og omgivelser. Bygningen bliver en del af Det Grønne Loop, som vil sno sig gennem Nordhavn til glæde især for cyklister. Alle p-husets facader beklædes med planter af forskellig slags. Ambitionen er at hjælpe naturen på vej og give for eksempel mursejlere et sted at bo. Ind i mellem planterne opsættes redekasser og insekthoteller. Der vil være et miks af træer og buske, klatre- og slyngplanter, som sammen med høje græsser skal begrønne p-hus og udenoms-områder. www.byoghavn.dk

Spis i ældre kaffelager

Madvirksomheden noon eatery åbner til oktober nyt spisested og kantine i Pakhus 47 på Sundmolen i Nordhavn. Planen er, at det skal være samlingssted for både folk på lokale arbejdspladser og for Nordhavns beboere og altså ikke alene for husets lejere. Det sker, efter at By & Havn har konverteret fire gamle pakhuse til moderne erhvervsarealer. Istandsættelsen af det gamle kaffelager, noon eatery skal bo i, er sket nænsomt og med respekt for bygningen og områdets historie. Et IT-selskab med flere hundrede medarbejdere er allerede flyttet ind. Ambitionen for noon er, at stedet skal være ramme om fællesskabet på Sundmolen og i det øvrige Nordhavn ved at være et åbent spisested, hvor områdets beboere også kan komme og være del af det daglige, pulserende liv i pakhusene. Noon driver i forvejen et firma, som tilbyder frokostordninger. www.nooncph.dk

Foreslår en ny byskov

94 hektar natur og 11 hektar idræt og byskov. Det kan blive virkelighed på den nordlige halvdel af Nordhavn, hvis det står til Nordhavns Naturvenner. De er en sammenslutning af Danmarks Naturfredningsforening, Friluftsrådet København, Ornitologisk Forening, Foreningen for Hovedstadens Forskønnelse, Østerbro Havnekomité og flere andre foreninger. I forslaget til kommunen indgår grønne passager samt bygninger og faciliteter i tilknytning til naturparkområdet. Det kan blive godt for den biologiske mangfoldighed og for fuglene. Talsperson Knud Erik Hansen udtaler, at resultatet kan ende som en unik naturpark med vådområder og bakker ud til vandet. Det er grønne områder, som ellers ville ligge ubrugt hen, indtil området om flere årtier er fuldt udbygget. www.koebenhavn.dn.dk