What’s up film og teater februar 2024

Mening med galskaben

Klassikeren “Tjener for to herrer” får premiere på Skuespilhusets store scene 15. marts. Forestillingen er en forvekslingskomedie, men der er mening med galskaben. Instruktør Viktor Tjerneld har genskrevet og iscenesat Carlo Goldonis berømte stykke fra 1746 som en moderne satire over et utrygt arbejds- og kærlighedsmarked uden garantier og sikkerhed. I farcen om penge, køn og (u)lykkelig kærlighed skulle der gerne være lattergaranti, når hele det toptunede hold kaster sig ud på dybt vand i den italienske komedietradition. Publikum kan blandt andre opleve Andreas Jebro, Tina Gylling Mortensen, Sara Fanta Traore, Laura Skjoldborg, Thomas Mørk og Niels Ellegaard. www.kglteater.dk

Ny monolog om Hamlet

28. februar til 17. marts præsenterer HamletScenen i Helsingør den nyskrevne thriller-monolog ”Hamlets Stjerne” i Thaliasalen på Kronborg Slot. På scenen står skuespiller Ken Vedsegaard, som er biografaktuel i ”Afdeling Q – Den grænseløse” og kendt fra tv-serier som Krøniken, Taxa og Forbrydelsen. HamletScenens kunstneriske leder Lars Romann Engel, der udover at instruere også er forestillingens manuskriptforfatter, fortæller: ”Stykket er en fiktiv fortælling, som er med til at bringe den eksisterende konspirationsteori til live om, at Shakespeare var inspireret og fascineret af den danske astronom Tycho Brahe, hvis livsfortælling ligger indlejret i koder i Hamlet”. Der spilles halvanden time tirsdag-fredag kl. 19 og lørdag-søndag kl. 15. www.hamletscenen.dk

Panda er på banen igen

For første gang i et årti er verdens mest usandsynlige kung-fu-mester tilbage i DreamWorks Animations næste kapitel i action-komediefilmserien ”Kung Fu Panda 4”. Filmen for børn og voksne har premiere i biograferne 4. marts. Efter tre frygtløse eventyr, opfordrer skæbnen Dragekrigeren Po til at tage en slapper, da han skal være den nærmest spirituelle leder af Fredens Dal, selv om Po ikke ved meget om åndeligt lederskab. En ny nederdrægtig forbryder, det lille firben Kamæleonen, er desuden kommet på banen og vil have fingre i Po´ s visdomsstav. Gode råd er dyre, og hjælpen findes i ræven Zhen, hvis færdigheder som listig og irriterende tyv viser sig helt uvurderlige. Den umage duo bliver nødt til at samarbejde, og Po lærer, at helte findes de mest uventede steder. www.uip.com

Om stunt og kærlighed

1. maj har forårskomedien ”The Fall Guy” (”Faldfyren”) biografpremiere med Ryan Gosling og Emma Blunt i hovedrollerne. Skuespillerne er senest kendt fra henholdsvis ”Barbie” og ”Oppenheimer”. I filmen er han stuntman og bliver som andre i miljøet sprængt i luften, skudt, kylet rundt, smidt gennem vinduer og kastet ud fra højder for underholdningens skyld. Efter en ulykke, som næsten koster karrieren, skal han opspore en forsvundet filmstjerne, løse en sammensværgelse og prøve at vinde sit livs kærlighed tilbage. Alt dette sker, mens han stadig udfører sit daglige job, så en hel del kan ende med at gå galt. www.uip.com

Drama om FN-diplomat

18. april får dramaet ”Dag Hammarskjöld” premiere. Filmen er svensk-produceret og instrueret af den danske instruktør Per Fly. Fortællingen bringer publikum tættere på den elegante og stålsatte svenske diplomat. Mikael Persbrandt har den altoverskyggende hovedrolle, og med modspil fra danske Thure Lindhardt giver filmen et indblik i mennesket bag politikeren og diplomaten. I 1961 har Dag Hammarskjöld kun et år tilbage på posten som FN´s generalsekretær. Han står til at flytte retur til Österlen og et roligt liv efter otte år på posten i det verdenspolitiske centrum. Den kolde krig raser, og især Congo tager hans opmærksomhed, da han har påtaget sig opgaven at formidle fred i landet. En umulig opgave, mener mange. En ren selvmordsaktion, mener andre. I et forsøg på at forhandle en våbenhvile går han ombord på et fly mod Afrika. www.kino.dk

Skilt i en moden alder

”Nye tider” er en stjernebesat komedie på Folketeatret i Nørregade. Forestillingen spilles 12. april-5. maj og handler om at blive skilt efter 50 år ægteskab. Hvis man da må for de voksne børn! Ægteparret Nancy og Bill kender hinanden til håbløshed. De er flyttet i seniorbolig, da Nancy fortæller, at hun vil skilles. Bill tager beskeden roligt, for han har selv fundet en ny kæreste. Parrets voksne sønner er forfærdede, for har deres barndom været bygget på en løgn? Hvad kærlighed egentlig er bringes i spil, og ingen har svarene. Heller ikke sønnernes bedre halvdele, som ufrivilligt blandes ind i krisen. ”Nye tider” er tankevækkende og skildret med ærlighed, humor og håb. For det er aldrig for sent at få det bedste ud af livet. Manus er af amerikanske Bess Wohl, instruktør er Kasper Wilton og medvirkende er Ulla Henningsen, Waage Sandø, Sonja Oppenhagen m.fl. www.folketeatret.dk