What’s Up? i Gilleleje sommer 2023

What’s Up Gilleleje sommer 2023

Sport, musik og mad tilbydes til sommergæster og andre som opholder sig i Gilleleje denne sommer. Og der er både nyheder og gengangere at tage fat på..

Her behøver ingen kede sig

Hvis man er et barn, er sommerferien en mulighed for at prøve nye aktiviteter, sportsgrene og kreative færdigheder og måske få nye venner under vejs. Det kan være inden for vandsport, dans, skating, boldspil, gymnastik, ridning, billedskole, rollespil, cirkuscamp og meget mere. Gribskov kommunes sommerkatalog, der findes som pdf på kommunens hjemmeside, tilbyder det hele også for sommergæster. I kataloget præsenteres en vifte af tilbud, der først slutter ved skolestart til august. En del af tilbuddene er gratis, andre har egenbetaling. Bag aktiviteterne står lokale foreninger, institutioner og frivillige.

Snus gratis til golf i ferien

Få to ugers gratis prøvetræning inklusiv låneudstyr i sommerferien. Det tilbyder Passebækgård Golf på Bregnerødvej 35 vest for Munkerup for børn og juniorer op til 18 år, som ikke har gået til golf før. Propeltroldene kaldes gruppen mellem 5 og 10 år, og for dem er der fokus på tryghed, højt humør og udvikling. Træner Claus Foss stimulerer børnene og de unge individuelt efter evner og lyst. Miljøet er uformelt uden overflødige regler og med få retningslinjer af sikkerhedsmæssige årsager. Udviklingen skal komme indefra med plads til at lave fejl i individuelt tempo og let forståelige instrukser. Træningen foregår tirsdage og torsdage kl. 17-18, hvor der gås gennem to-tre stationer med golfrelaterede øvelser og lege.

Yoga under åben himmel

Frem til 3. august kan man for 125 kr. pr. gang dyrke yoga på Kulturbroen ved Kulturhavn Gilleleje, hvor Gitte Langkjær Lund er instruktør på torsdage kl. 9.30 og en time frem. Her dykker deltagerne ned i yogaens verden og dedikerer sig til øjeblikket i krop og åndedræt. Yoga er blevet en populær sport, der bidrager til en stærk og smidig krop og er et godt supplement til anden motion. Denne sommer er det syvende år i træk, at Gitte Langkjær Lund hjælper deltagerne med at frigøre tankerne og bringe deres bevidsthed fra hovedet og ned i kroppen. Man kan komme ind fra gaden men også reservere plads på tlf. 27142061 dagen før. Mød ti minutter før og medbring yogamåtte og tæppe.

Marked med lokale råvarer

Fyld kurven med sæsonens friske og lokalt dyrkede råvarer og oplev samtidig høststemning ved sensommerhøstmarkedet ”Smag på Nordsjælland” 26. august kl. 11-16 på Kulturbroen samt langs Søborg Kanal ved Kulturhavn Gilleleje. Her kan man møde boder med nordsjællandske fødevareproducenter og høre, hvordan lokale vine har vundet internationale priser og møde iværksættere, som leverer kvalitet med respekt for rejsen fra jord til bord. Spis eventuelt en frokost, købt noget sundt med hjem til aftensmaden og smag på blandt andet is, bær, kød, øl og vin. Høstmarkedet er et samarbejde mellem Fonden Kulturhavn Gilleleje og Gilleleje Brugsforening.

Festivalen der varer én dag

Spillestedet Det Hvide Hus på Gilleleje Hovedgade 4 er en af initiativtagerne til éndags-festivalen Musik på Broen 19. august på og ved Kulturbroen i byen. Medarrangører er Café ved Broen og Restaurant Bolværket, og ideen er at forlænge sæsonen lidt. Målgruppen er bred, og der vil være tre scener med varierede musiktilbud. Festivalen begynder i dagtimerne og afsluttes kl. 21 med en koncert i Det Hvide Hus. På den store scene spiller Rush of Coldplay (Coldplay coverband), She Funk (kvindeligt funkband) samt Gasbox (Kim Larsen coverband). På Mezzaninen vil der være irsk folkemusik, og i Det Hvide Hus spiller bandet Up North. Billetter fås for 375 kr. via Kulturhavnens billetsystem.

Meyers på spil i skoven igen

”Verdens bedste skovtur” omdanner igen i år det kystnære skovbryn på A.P. Møller-grunden på Udsholt Strandvej 92 til pop up-restaurant med udendørs spisehus. Det sker frem til 23. juli kl. 8.30-21. Der vil være friskt bagværk, saft og kaffe om morgenen og senere sandwich, antipasti, stenovnspizza med grønt, salater, dessert og kage. Skovbaren byder på kolde drikke med og uden procenter, som kan nydes under trækronerne. Det midlertidige udendørs spisehus tilbyder eventprogram med skæve og sjove natur- og kulturoplevelser, der kan følges på @lille.meyer En af nyhederne i år er desuden Radio Udsholt under ledelse af Thomas Vibe kendt fra ”Vidundergrunden” på P3. Radio Udsholt sender live fra pladsen på FM-båndets kanal 99, 0.