What’s up kultur juni 2023

What’s up kultur juni 2023

Musical, foredrag, kunst, moderne og klassisk musik. Det er tid til at bestille billetter til at det, der er at se frem til!

De kendte dansetrin

Dirty Dancing vender tilbage som musical på landets største scener med finale 29. juni-16. juli på Scandic Falkoner, Frederiksberg. Over 240.000 har allerede set første opsætning af det dansende kærlighedsdrama. Eleanor Bergstein, kvinden som skrev Dirty Dancing, har været involveret i de indledende prøver og har sammen med koreograf Tim Zimmermann genskabt den originale koreografi, der gjorde filmen til et verdenshit i 1987. Silas Holst, som danser i fodsporene på Patrick Swayze som danselæreren Johnny Castle, er kendt som Danmarks største musicalstjerne. I rollen som Frances ”Baby” Houseman ses Mathilde Norholt, mens Karina Frimodt er Johnny Castles hårdkogte dansepartner Penny. Billetpriser begynder ved 378 kr.

Skjult kvindearbejde

Det handler ikke kun om, hvem der tager opvasken når journalist, forfatter og komiker Sanne Søndergaard 23. oktober holder foredrag i Bremen Teater om kvinders usynlige arbejde i hjemmet og på arbejdspladsen. Aftenen vil handle om at værdsætte det ”feminine” arbejde, som foruden traditionelt husarbejde også handler om omsorg og projektledelse m.m. På en humoristisk og underholdende måde sættes spot på de områder, hvor samfundet har glemt kvinders arbejdsindsats, som ind i mellem får dem til at brænde ud og brænde sammen. Billetter koster 319-399 kr.

Grøn Koncert i 40 år

I år ruller Tuborg og Muskelsvindfondens kendte grønne koncertkaravane for 40. gang ud på de danske landeveje for at fejre fællesskab og forskellighed til tonerne af populære danske musiknavne. Grøn, som koncerten hedder nu, har rod tilbage til 1983, og lige siden er overskuddet fra koncerterne gået til Muskelsvindfondens arbejde. Til sommer vil man kunne opleve navne som Aqua, L.O.C., Medina, MØ, Saveus og Andreas Odbjerg på scenerne. Grøn besøger i alt otte danske byer med start i Tårnby 20. juli og slut i Valby 30. juli. Billetter koster 350 kr. og bestilles på www.groenkoncert.dk

Syv dage med opera

Aalborg Operafestival melder atter i år – og for 22.gang – sin ankomst til august med syv sensommerdage med internationale stjerner og lokale initiativer som altankoncerter og opera i børnehøjde mellem 13. og 19. august. Blandt kunstnerne kan man møde den verdensberømte sopran Lise Davidsen, som kan opleves i Musikkens Hus 19. august, og mezzosopran Andrea Pellegrini, der synger i Budolfi Kirke samme dag. 13. august i Skalborg Kirke byder Det nordjyske kammerkor Vox Nordic på Rossini-koncert med forfriskende bobler til. Endnu et højdepunkt er en koncert med Prinsens Musikkorps 18. august i Aalborg Klosters gård.

Prisen blev for høj

Med udgangspunkt i sin bog ”Fartblind” fortæller SF-profil Jacob Mark 12. oktober kl. 19-21 i Tivoli Hotellets Carstensensal sin personlige historie. Den handler om, hvordan stress og angst førte til hans livs krise, så han i en periode mistede det meste af synet og måtte sygemeldes i syv måneder. På få år gik Jacob Mark fra at være en ung, ukendt lokalpolitiker fra Køge til at få femte flest personlige stemmer i hele landet. Han solede sig i politiske resultater og virale statusopdateringer på Facebook. Men prisen var høj og førte til sygdom på grund af et hæsblæsende tempo i toppolitik. I dag arbejder Jacob Mark klogere og prøver at gøre op med den ødelæggende optimerings- og perfekthedskultur. Billetter koster 299-374 kr.

Kunst af nylonstrømper

Frem til 10. september viser kunstmuseet Arken i Ishøjudstillingen ”Hydra”, som er billedkunstner Eva Steen Christensens hidtil største soloudstilling. Der vises hendes vigtigste værker og to nye skulpturer skabt specifikt til udstillingen. Skulpturen ”Female Nude” er udført af brugt tøj, duge og sengelinned for lokale borgere i Ishøj og Arkens gæster. Skulptur nummer 2 er af hundredvis af aflagte nylonstrømper i alskens brunlige nuancer trukket ud over et kæmpemæssigt stålskelet. Gennem to måneder har borgere været med til at klippe og sy, så de kasserede tekstiler kunne genanvendes og væves rundt om stålkonstruktioner sammensvejset af kunstneren selv.  Med udstillingen har Eva Steen Christensen villet undersøge og vise de fastlåste perspektiver på køn, klima og mangfoldighed.

Teater om Bakers besøg

20. juni og frem til 9. august præsenterer Det Flydende Teater og lokalteatret Teatergrad fra Nørrebro forestillingen ”Oh Josephine” i Parken ved Sophienholm ved Bagsværd Sø. Det er et musikdramatisk portræt af Danmark i fortid og nutid. Med en blanding af nykomponeret jazz og 1920´ernes ikoniske musik tages der udgangspunkt i den amerikansk-franske danser og sangerindes københavnerbesøg, som vakte opsigt i 1928. Der følges i Bakers fodspor med de bølger, hun satte i gang med sin hudfarve, køn og optræden på danske varietéscener. Det bliver en tidslomme, som tager publikum med på en rejse fra 1928 og 100 år frem og viser de slående paralleller mellem dengang og nu.