What’s up kultur april 2023

,

April byder både på nostalgisk musik fra 70’erne, revy, udstillinger og udsigten til en kommende teaterfestival!

Giganter fra 70’erne

Electric Light Orchestra fra Birmingham havde i deres storhedstid en række hits, som stadig er klassikere. 13. april kl. 20 kan de opleves på spillestedet Docken i Nordhavn kl. 20 til billetpriser fra 495 kr. ELO bevæger sig i rock, klassisk, elektronisk m.m., og forsanger Phils imponerende stemme bakkes op af trommer, bas, keyboards m.v. i numre som ”Roll over Beethoven”, ”Don`t bring me down” og ”Sweet talking woman”. Dagen efter d. 14. april står en anden 70´er-legende på scenen, nemlig britiske Smokie, som er bedst kendt for ”Living Next Door to Alice” med over 10 millioner solgte eksemplarer. Bandet har et særligt forhold til Danmark, da de har indspillet flere plader i PUK-studierne i Randers. Ved begge koncerter åbner dørene kl. 18.

DJ får eget sublabel

Den danske DJ og producer Hedegaard har indgået partnerskab med hollandske Spinnen` Records opkøbt i 2017 af Warner Music for over 100 millioner dollars. Det indebærer, at han som den første danske musiker får eget sublabel hos giganten, OneHundred. Det svarer til at lave en fodboldklub sammen med Real Madrid! Den første single på Hedegaards nye label Nyc Baby er netop udkommet. Han har vundet priser i Danmark og fyldt hitlister og dansegulve med sine clubhits, som har opnået over en milliard streams på tværs af streamingplatforme. Han er kendt for hits som ”Happy Home” med Lukas Graham og ”Spring Break in Mexico” med Barbara Moleko. Hedegaard har opbygget et ry som ”The King of Car Music” på grund af forkærligheden for musik til kørsel på fire hjul. Han er også musiker og sangskriver og mestrer såvel fysiske sov digitale instrumenter.

Scenekunsten fejres

Teaterfestivalen CPH Stage har i år ti års jubilæum og præsenterer over ti dage mellem 31.maj og 10. juni 100 forestillinger og events i København og på Frederiksberg. Festivalen skydes i gang med et flerårigt samarbejde med det Kongelige Teater om at lægge scener til CPH Stages festivalcentrum og forestillinger. Der vil også være udenlandske forestillinger på programmet som blandt andet en af den tyske koreograf Sasha Waltz og hendes Guest-ensemble med forestillingen ”In C”. Sidste gang koreografen besøgte Danmark var i 2008. Der spilles på Skuespilhusets store scene 31.maj og 1. juni, og billetsalget er allerede i fuld gang. CPH Stage 2023 er støttet af Kulturministeriet, Statens Kunstfond og Københavns og Frederiksberg Kommuner.

Musik for enhver smag

På MantziusLive i Birkerød kan du i april opleve en af Danmarks ukronede dronninger i en intim setting, når Anne Linnet tager nye såvel som kendte sange med fra sit store bagkatalog. Hvis du vil opleve noget helt andet, kan du f.eks. tage til indierock med The Courettes, jazzkoncert med Maluba Orchestra eller til musisk historiefortælling med Karl Kristian.

Med islandsk Pop Art

Når turen alligevel går til Aarhus, er der mulighed for at opleve en retrospektiv udstilling af farverige og episke popcollager og malerier af den islandske kunstner Errò. Udstillingen ”The Power of Image” undersøger det globaliserede samfund, hvor en uendelig strøm af billeder og information fungerer som inspirationskilde for kunstnerens billedunivers og værker. Kunstneren blev født Guomundur Guomundsson i 1932 har under kunstnernavnet Erró tilbragt tid i både Frankrig og U.S.A., hvor han i samarbejde med andre kunstnere har udforsket og ladet sig inspirere af Pop Art og Proto-Pop. Udstillingen ”The Power of Images” er baseret på kunstnerens donation af næsten 4.000 værker til Reykjavik by. Udstillingen kan opleves på Aros frem til 2. september.

Immigrant og arbejder 

29. april åbner Immigrantmuseet i Farum udstillingen ”Gæstearbejder”. I løbet af 1960´erne og 70’erne indvandrede arbejdere til Danmark fra Jugoslavien, Tyrkiet og Pakistan. De blev kaldt gæste- eller fremmedarbejdere og var især yngre mænd. De rejste ud for at tjene penge til familien derhjemme i vestlige lande, som manglede arbejdskraft. Nogen rejste igen, mens andre blev boende og hentede deres familier hertil. Udstillingen er centreret om personlige fortællinger om indvandrernes møde med Danmark og danskerne, om livet mellem to kulturer, og om at opbygge et nyt liv i det fremmede. Museet, beliggende i Kulturhuset i Stavnsholt, dokumenterer og formidler historien om 500 års indvandring til Danmark.