Gåture for viderekomne

Hvis du ikke kan få nok af at gå, byder ultimo maj og primo juni på to gåtursarrangementer.

Den 28. maj mellem klokken 11.00 og 13.00 tilbyder Dansk Arkitektur Center, DAC, en vandring på Kalvebod Brygge, som længe har været under forandring. Navnlig sker der i disse år en voldsom udvikling i anden række fra havnekajen, og det kan være med til at ændre billedet af den udskældte strækning. Postbyen er ved at blive opført langs skinnerne ved Hovedbanegården, og bliver koblet til den eksisterende Bymil fra Bernstorffsgade og videre til Tivoli Hotel. Der kommer et grønt hævet strøg til Dybbøls Bro og cykelmulighed til et nyt Ikea-varehus. Den guidede tur, som begynder ved DAC, Bryghuspladsen 10 i København K, er 3,5 km og ender ved Skibbroen ved Fisketorvet. Billet koster 150 kr. og giver også adgang til DAC-udstillinger. Turen gentages 23. juli, 24. september, 22.oktober og 26. november. www.dac.dk

Foto: Jens Lindhe.

Mere gåtur …!

Vil du udfordre dig selv yderligere, gå 45 km og møde nye mennesker under vejs? Så er der en chance for det den 3. juni klokken 08.00 med start på Kongens Nytorv nord på mod Helsingør, hvor slutstationen er Kulturværftet i Helsingør. Det tager cirka ni timer senere eller længere, hvis man tager pauser. Der gås, fordi det er sjovt, udfordrende og hyggeligt, og man behøver ikke gå hele ruten. Den kan afbrydes under vejs, eller man kan støde til eksempelvis på halvvejen og gå med i mål. Deltagelse er gratis, og tilmelding til Engåturlangskysten sker på Facebook. Til turen kræves gode sko og måske solcreme til ansigtet. Præmien er at møde en masse sjove og livsbekræftende mennesker. Spørgsmål om turen kan stiles til erhverv@ltk.dk