Det sker i marts

Digital kunst, farverig kunst og film med psykologiske problemstillinger og en kendt filmpris sætter scenen i kulturen i forårets første måned.

Et virvar af følelser

Er det muligt at bryde den sociale arv og samtidig have et brændende ønske om accept og støtte fra sine forældre? Det prøver forfatter Leonora Christina Skov som filmisk karakter i ”Den, der lever stille”. Efter en dysfunktionel opvækst tager hun afstand fra forældrene, som ikke kan acceptere hendes måde at leve på. Da moderen kommer på hospice med uhelbredelig kræft, suges datteren ind i et virvar af følelser og minder, som får hende til at tvivle på, hvad der er virkelighed og fantasi. Puk Grasten har filmatiseret den selvbiografiske roman fra 2018. I hovedrollen ses Frederikke Dahl Hansen, mens mor og far spilles af henholdsvis Sarah Boberg og Jens Albinus. Filmen har premiere 30. marts. www.nfbio.dk www.kino.dk

Ny måde for billetkøb

Musikselskabet One and Only Musicals er gået i luften med platformen Musicalfliks, som sælger billetter til forestillinger frem til 2026 og åbner salget til “Strictly Ballroom”, ”Karen Blixen”, ”Saturday Night Fever” og ”Den eneste ene”. Billetkøbere kan sammensætte deres musicaloplevelser på en fleksibel måde og billetter købes år i forvejen uden gebyr. Og med et nyt reservationssystem kan man gratis reservere billetter til fremtiden: Der kræves ikke registrering af kreditkort, og man kan uden gebyr fortryde ind til fire måneder før premiere. Publikum tilbydes interviews med stjerner, sangskrivere m.fl. og adgang til events, koncerter, konkurrencer, behind-the-scenes m.m. www.musicalfliks.dk

 

Digital fremtidskunst

Frem til 27. august fylder den tyrkiske kunstner Refik Anadols installationsværker kunstmuseet Arken på Skovvejen i Ishøj. Med udstillingen ”Refik Anadol – Nature Dreams” bevæger museet sig ind i en digital verden med en kunstform, som udvikler sig hastigt.  Anadols sanseligt appellerende installationer er resultatet af arbejde med kunstig intelligens i form af datadrevne algoritmer. Kunstneren præsenterer tre værker skabt til udstillingen. Hovedværket er en 7X7 meter dataskulptur af millioner af naturbilleder, der kun eksisterer i en maskine. Værkerne tager udgangspunkt i mediernes fremstilling af natur, som transformeres til noget abstrakt, så publikum får en unik sanseoplevelse. www.arken.dk

Foto: Roman März

Kreative i Øksnehal

The Creative Mind Experience hedder en udstilling skærtorsdag og langfredag d. 1.-2. april kl. 11 til 18 i Øksnehallen på Vesterbro. Udstillerne skal findes inden for kunst, design og delikatesse. Blandt dem er billedkunstner Maria Schøn, der har en fortid som stylecoach og boligstylist og maler i en farverig, abstrakt stil. Hun skaber efter intuition og benytter sig af kontraster med blandt andet neonfarver op mod bronze, kobber og guld. På flere kunstuddannelser har hun lært om farvesammensætninger og farvers betydning på sind og humør i en glad og positiv retning. Malerier fås i prislejet 5.000 og 15.000 kr. Entrepris til udstillingen er 195 kr. Instagram: no.10_galleryart og Facebook: No.10 Gallery Art

Foto: Søs Savage

Bodil for 75. gang

25. marts hylder Foreningen Danske Filmkritikere traditionen tro årets filmpræstationer med Bodilprisen. Kampen om statuetterne er tæt, og nomineringerne fordeler sig på 11 film i skuespillerkategorierne. Topscorere med fire nomineringer til hver – herunder for Bedste Film – er ”Vanskabte land”, ”Resten af livet”, ”Holy Spider” og ”Speak no Evil”. ”Rose” følger efter med tre nomineringer. Gallashowet i Folketeatret har radiovært Huxi Bach som konferencier. Bodilprisen er en af Europas ældste filmpriser, og den uddeles til kategorier som Bedste kvindelige og mandlige hovedrolle og birolle, Bedste dokumentar samt Bedste amerikanske og ikke-amerikanske film. Billetter til showet koster 400-530 kr. og købes på www.bodilprisen.dk

Psykologisk drama

23. marts har det psykologiske filmdrama ”Superposition” premiere. Filmen er skrevet og instrueret af debutant Karoline Lyngbye og har Marie Bach Hansen og Mikkel Boe Følsgaard i hovedrollerne. Parforholdets udfordringer og længslen efter at slippe den daglige trummerum til fordel for et simpelt og autentisk liv er centralt: Storbyparret Stine og Teit flytter med sønnen Nemo ud i den svenske natur afskåret fra civilisationen og dokumenterer deres nye bæredygtige liv i en podcast-serie. Til deres irritation bor der et par på den modsatte side af skovsøen, og de minder skræmmende meget om dem selv. Det nyvundne paradis forvandles til et fængsel og tvinger dem til at konfrontere egne egoer. www.kino.dk