What’s up generelt december

Nye møbler, nyt tøj eller en sejltur med varm kakao i kopperne? December byder på meget af det gode.

Varme irske nyheder

Klosterbutikken på Esrum Møllegård har fået en sending varme nyheder hjem i 100 procent uld fra merinofår (oprindelig fra Spanien), som har gået og græsset på den barske, irske vestkyst. Sweatre, sutsko, huer m.m. er i elegant lys naturhvid, og det strikkede tøj er både uovertruffent varmt og bæredygtigt til både ude og inde i en energikrisetid. Merinould er kendt for sin evne til temperaturregulering, smuds- og vandafvisning samt svedabsorbering. Måske kan der også findes et par gaver ved besøget på Esrum Kloster & Møllegård, Klostergade 11-12 i Esrum pr. Græsted.

Møder følges til dørs

Comwell i Holte, Snekkersten, København og andre steder specialiserer sig i møder og konferencer for professionelle gæster. Kæden har en række mødedesignere, som til daglig sørger for at møder, fester og konferencer kører på skinner, hvad angår planlægning og tjeklister for diverse praktiske detaljer, der skal klappe. Hotelkæden har vundet priser for sit koncept MeetingDesign i det stærkt konkurrenceprægede marked. To af kædens MeetingDesignere er Lisbeth Kristensen på 36 år, som har været i koncernen i ti år, mens hendes kollega Jonas Dupont Duvander på 27 år kan fejre sit første år i stillingen.

Kakao på havneturen

Traditionel kanalrundfart i København har fået konkurrence. Bådene tilhører Hey Captain, som tilbyder intime sejlture med få deltagere. I selskab med 11 passagerer og en styrmand opleves byens hemmelige perler fra vandsiden, når båden stævner ud på sejltur i juletiden. I stedet for sommerens rosé kan købes varm kakao på turene frem til 18. december, som pr. billet koster 200 kr. For yderligere at holde varmen er båden skærmet af kalecher, og der udleveres desuden lune tæpper. Afgang sker fra Ofelia Plads i København K.

Ny el-butik i Lyngby

Fra efteråret 2023 vil kunderne for første gang i mange år kunne handle elektronik i Lyngby Storcenter. Til den tid åbner Elgiganten nemlig en ny 2.000 m2 forretning. Centrets ledelse udtaler, at den arbejder målrettet på at sikre en bred sammensætning af butikker, der kan opfylde alle kundernes handelsbehov. Den nye beliggenhed er en attraktiv placering midt i Lyngbys handelscentrum, og nu vil en ny strøm af kunder kunne købe deres elektronik her samtidig med køb af tøj, sko og andre varer. Elgiganten vil tilbyde tv, hårde hvidevarer, udstyr til gaming og Apple-produkter som ure og telefoner. Varer vil kunne hentes ved udleveringen i parkeringskælderen.

Pris giver muligheder

Spørger man tidligere års vindere af erhvervsprisen i Rudersdal kommune, har den siden haft positiv effekt på deres muligheder. Det har betydet øget interesse fra omgivelserne samt fornyet drive internt. Prisen uddeles igen efter indstilling af kandidater ved en nytårskur i begyndelsen af 2023. Prisen består af en messingplade med virksomhedsnavn, priskategori og årstal. Der følger også en mailsignatur med vinderlogo og 10.000 kr. til et personalefest, skriver kommunen. For at komme i betragtning skal man have udrettet noget særligt og anerkendelsesværdigt i 2022 for eksempel i forbindelse med noget socialt, samfundsgavnligt eller bæredygtigt. En af de tidligere vindere af erhvervsprisen, EyeGo A/S, har haft glæde af den officielle anerkendelse fra nye medarbejdere samt et løft overfor mulige investorer.

Ikonisk stol udbydes

Ved seneste bestilling nytårsaften fås Viggo Boesens ikoniske loungestol Lille Petra fra 1938 i en Limited Edition til 33.995 kr. hos Brødrene Friis Møbler. Stolen er fremstillet af &Tradition og betrukket med lyst lammeskind, med ben af valnød og ”sokker” af messing. Lille Petra har de senere år vundet indpas blandt designelskere og passer ind i moderne boligindretning. Den moderne lænestol ATD2 Wulff fra &Tradition matcher Lille Petra og fås i samme periode med rabat til 22.995 kr. Med ved købet følger en gratis skammel.