1.

Restauranthave fuld af jazz

Sommeren igennem er der adskillige jazzarrangementer på spillestedet Rosenhaven ud til Slotssøen bag restaurant Rib House på Slotsgade 52. 23. juli kl. 11-14 spiller Doc Houlind med gæstesolist, trompetist Gregg Stafford direkte fra New Orleans! Bandet består i øvrigt af både yngre og modne musikere, herunder et par af Papa Bue´s tidligere folk. De har naturlig interesse for gamle Papa Bue-numre og New Orleans Jazz, som den blev præsenteret af de første amerikanske orkestre, der gav jazz en revival i 1960´ernes og 70´ernes Europa. Foruden Søren Houlind består orkestret af Jesper Capion Larsen, Lis Krøyer, Ebbe Kjærsgaard Hansen, Norbert Susemihl og Erling Lindhardt. Entre er gratis, og der kan ikke reserveres plads. www.jazzirosenhaven.dk

2.

Ny udstilling om Leonora C

”Leonora Christina 400 år” kalder museet på Frederiksborg sin kommende udstilling. Den markerer 400 året for fødslen af Kirstens Munks og Christian den fjerdes datter på Frederiksborg Slot og hendes senere liv og skæbne som flygtning og fange først på Hammershus og siden i Blåtårn. Det skete efter anklager mod hendes ægtemand Corfitz Ulfeldt om mordplaner mod kongen og regnskabssvig. Leonora Christina er en af fortidens markante skikkelser med den selviscenesættelse og siden fordømmelse, der omgav hendes person og eftermæle. I øvrigt tilbyder museumsrestauranten på Møntportvejen en Leonora-tallerken, lige som en podcastserie om Leonora Christina er tilgængelig via Apple, Spotify, Podbean m.fl. www.dnm.dk

3.

Cafékæde ind i Slotsarkader

Til september er det 30 år siden, at Slotsarkaderne åbnede. Siden er der bygget til og forandret en del. Hvordan jubilæet skal fejres, kan centerledelsen endnu ikke sige. Butikker kommer og går i det flittigt besøgte center midt i Hillerød. Seneste skud på stammen er cafékæden Joe & The Juice, som fra et 120 m2 butikslokale i et tidligere galleri sælger sandwich, kaffe, 25 forskellige slags juice og shakes med mere på Plan 2 lige overfor H & M Home. Herfra tilbydes også et skud sundhed i form af shots, der giver ekstra energi her og nu. Joe & The Juice driver cirka 70 cafeer i Danmark. www.slotsarkaderne.dk www.joejuice.com

4.

Spor efter hårdt prøvet by

Tag med Museum Nordsjælland på en halvanden times byvandring i det historiske Hillerød 21. juli kl. 15. Byen opstod omkring Frederiksberg Slot, og i århundreder var kongernes tilstedeværelse afgørende for byens velstand. Da kongen flyttede fra Frederiksborg Slot, blev det trange tider for byen, som også er præget af voldsomme brande, der hærgede og formede den. Selv om Hillerød i dag er en moderne provinsby som mange andre, gemmer den alligevel på en mængde historier og spor fra fortiden. Byvandringen med guide går gennem slotshaven og gaderne i den gamle kongeby. Pris 80 kr. www.kultunaut.dk www.billetexpressen.dk www.visitnordsjaelland.dk

5.

Mode, møbler og mad i park

Frederiksborg Slotshave danner 19.-21. august kl. 10-16 ramme om sommerens måske smukkeste livsstilsmesse i det nordsjællandske. Publikum vil kunne gå på opdagelse i de mange stande med alt inden for mode, gastronomi, design, møbler, kunst, bagværk, biler, elektronik, hus og have m.m. Udstillerne står klar de tre dage til at byde velkommen til en snak om tidens trends og tendenser. De vil også komme med fristende smagsprøver og lækkerier, som kan købes med hjem. Indgang sker fra Rendelæggerbakken 3, og entrepriser er 25-85 kr. Husk kontakter da ikke alle stadeholdere tager kort.  www.chpevent.dk  www.billetsalg.dk

6.

Cirkus med ekstreme numre

Cirkuspremiere på Dyrskuepladsen er en klassiker, som Cirkus Benneweis tidligere tog sig af som sæsonens første stop. Nu er det Cirkus Arena, som kommer til pladsen på Tulstrupvej/Frederiksværksgade 20. juli kl. 17 med Bubber og Julie Berthelsen til at styre 65 årsjubilæet. Forestillingen ”Cirkus ifølge Bubber 2” kaldes for ekstremcirkus i verdensklasse. Det skydes i gang med de to rutinerede performere i spidsen for en festforestilling af rang, rig på artister og gøgl i verdensklasse. Der vil være de frygtløse linedansere Danguir, som laver syvmands pyramide, duoen Costache med luftnumre hvor de demonstrerer ekstrem muskelkraft og balancerer på en stang i luften. www.arena.dk www.ticketmaster.dk