Kunst og udendørsoplevelser samt musik, design og lokale, spiselige råvarer er noget af det, der kan opsøges i Hundested og hele Halsnæs kommune denne sommer.

1.

Ny kunst til sommerhuset?

Frederiksværk og Omegns Kunstforening står bag sommerens ”Kunst i Halsnæs”. Det er en udstilling torsdage til søndage 4.-14. august kl. 11-16 i Ågalleriet på Hans Futtrups Sti i Frederiksværk. Galleriet ligger i Krudtværksområdet ved åen og er alene derfor et besøg og en gåtur værd væk fra kystens sommerhusområder. Her holdes udstillinger 8-10 gange årligt, og udstillerne er kunstnere spredt i hele kommunen, der lader sig præsentere på ét sted. Vagterne, hvoraf flere er kunstnere, kan fortælle mere om udstillingen. I løbet af sommeren kan man også planlægge en personlig kunstrunde for at indkøbe malerier og anden dekoration til sommerhuset ved at besøge lokale kunstnere og gallerier. Flere har faste åbningstider, andre kontaktes for besøg. www.kunstihalsnaes.dk www.kunstforening.dk

2.

Et kig i kunstnerens atelier

Der er rift om de kunstinteresserede sommerhusgæster: 13.-14. august slår 50 lokalt forankrede kunstnere, kunsthåndværkere og gallerier dørene op for et kig ind i kunstnernes inderste maskinrum. Kl. 11-17 bliver der flere steder i Hundested og Halsnæs Kommune generelt lejlighed til at opleve en masse kunst og høre om teknikker samt bag- og bevæggrund for de enkelte værker. Besøgene er helt uforpligtende, understreger kunstnere og gallerier, og der kan besøges så mange, man vil og har tid til. Værksteder, atelierer og gallerier står klar til at vise de talrige og meget forskellige værker. www.kunstihalsnaes.dk

3.

Industrilamperne får nyt liv

Upcyclede industrilamper, zinkkar, daybeds med upcyclet læder, gymnastikbænke og puder lavet af læderlabels fra denimbukser og stofrester fra jeans, som skulle være smidt ud. Alt dette boligudstyr fås hos Feel Haben Good i en renoveret stald på den naturskønne Arrenæs-halvø i Arresø. Alt til salg er håndplukket og har en historie fra et tidligere liv, hvorfor der også har været besøg af både ”Antikduellen” på DR TV og ”Fantastiske Hammerslag” på TV2. Butikken, som sælger boligudstyr med sjæl og nostalgi, drives et at par, hvor han oprindelig er elektriker og derfor selv kan bygge industrilamperne om, så de opfylder nutidens krav til el-sikkerhed. Butikken på Auderød Byvej 10A er i princippet altid åben, men det er en god idé at ringe først på tlf. 60167013. www.feelhabengood.com

4.

I pedalkajak ud til Hvide Klint

Hver torsdag kl. 10 frem til september kan man komme med på Hvide Klint-turen, som er en to timers guidet sejltur i pedalkajak på vandet ved Frederiksværk med afgang fra Poul Rasmussens Vej. Efter en kort instruktion foregår turen på fjorden forbi stålvalseværket og havnen i Frederiksværk og til Hanehoved, hvor der vil være badestop. Turen slutter af med at sejle ind i den første del af kanalen mod Frederiksværk by og derefter retur til Hvide Klint. Arrangør er Comfort Adventures og billetter koster 550 kr. for voksne og 350 kr. for 13-17-årige på minimum 1, 60 meter og ifølge med voksne. www.comfortadventures.dk www.billetexpressen.dk

5.

Køb kilometermaden i Torup

I Torup uden for Hundested holdes igen madmarked, og tidspunktet er 20. august kl. 10-15. Stedet er Dyssekilde Station på Stationsvej ved økosamfundet Dyssekilde. Torup Marked serverer kilometermad, så man ved, hvor langt rødbeden har rejst. I frokostboder kan man hænge ud og spise lokalt dyrkede grøntsager og købe lidt kunsthåndværk. Der går tog til døren til markedet, der er medlem af Spisekammer Halsnæs og har ti år på bagen som trendsætter i forhold til lokalt dyrkede råvarer, hvor stadeholderne kan stå inde for kvaliteten af deres selvdyrkede produkter. De står også selv for salget og har fingrene i alt, hvad enten det er syltet, fermenteret, bagt, henkogt eller skrællet. Der er fri entre. www.spisekammerhaelsnaes.dk www.dyssekilde.dk

6.

Festival med musik og debat

Festivalen Folkely afholdes 26.-28. august på Hundested Havn, hvor der både kan opleves musik, talks og kunst. Musikken kan høres i Mellemrummet mellem Hundested by og havn, hvor der vil være en blanding af danske navne som Djämes Braun og Vild Smith, spirende coming up-artister og dj´s i sensommersolen. På sivegaden Gubben ligger Talk Town, som er Folkelys demokrati- og debatområde, hvor der vil være paneldebatter, gives havnemonopolets mening om et dilemma og høres brandtaler! På p-pladsen ved lystbådehavnen finder man kunstmarkedet Kunsten med mulighed for at gå på opdagelse i 40 stande med alt fra keramik, stentøj og tekstil, til maleri, skulptur og smykker. Her er åbent kl. 12-18 lørdag og kl. 10-17 søndag. Billetter koster 55-495 kr. og kan købes på www.biletto.dk www.folkely.dk