Wilhelm Marstrand mestrede som få at skildre komplicerede kompositioner med mange farvestrålende figurer i livfuld bevægelse og blev i sin samtid opfattet som et geni. Med sine folkelivsskildringer og store fortælleglæde skilte han sig ud fra tidens øvrige kunstnere. Hans medrivende fortællinger skildrer fest, dans, musik, teater og det nære menneskelige samvær – og hans dyrkelse af humor og satire, hverdagsliv og menneskelige anekdoter var uforlignelig med et udsyn også mod folkelivet i andre lande. Motiverne spænder over hverdagsscener i København, folkerige gadebilleder i Ita-lien, intense portrætter, et ikonisk historiemaleri, enkelte landskabsbilleder samt motiver over Holbergs komedier og Marstrands litterære yndlingsfigur, Don Quixote. 3 læsere kan hver vinde 2 billetter til museet og udstillingen ”Wilhelm Marstrand. Den store fortæller” (til 12. juni) med hele 90 af hans værker. Værdi 180 kr.

Svar senest 1. maj

Spørgsmål: Hvor længe kan man opleve særudstillingen ”Wilhelm Marstrand – den store fortæller” på Nivaagaards Malerisamling?

  Dit svar

  Navn (skal udfyldes)

  Adresse (skal udfyldes)

  Postnummer (skal udfyldes

  Mobilnummer (skal udfyldes)

  Din e-mail (skal udfyldes)