Når Statens Museum for Kunst i løbet af foråret atter slår dørene op, bliver det blandt andet med udstillingen ”Kirchner og Nolde – til diskussion”. Udstillingen fokuserer på de ekspressionistiske kunstneres værker i perioden 1910-18, de sidste år, hvor Tyskland var en kolonimagt. Målet er at stille Ernst Ludwig Kirchners og Emil Noldes værker i relief ved at sammenstille dem med den kunst fra Afrika og Oceanien som inspirerede dem. Værkerne – bl.a. enestående bronzeskulpturer fra kongeriget Benin (i Nigeria) – fremstår både som inspiration og som kunstværker i sig selv. Udstillingen er bygget op omkring fire temaer: Museer, populærkultur, Kirchners atelier og Papua Ny Guinea, som alle var ”mødesteder”, hvor europæiske kunstnere, antropologer, folk fra andre dele af verden og genstande derfra krydsede spor. En læser kan vinde et årskort til SMK med mulighed for at tage en ledsager med – til særudstillinger og den faste samling – i et helt år. Værdi: 445 kr.

Foto: Travis Fullerton, Virginia Museum of Fine Arts.

Spørgsmål: Hvor kan man opleve udstillingen ”Kirchner og Nolde – til diskussion”?

  Dit svar

  Navn (skal udfyldes)

  Adresse (skal udfyldes)

  Postnummer (skal udfyldes

  Mobilnummer (skal udfyldes)

  Din e-mail (skal udfyldes)