Loppemarkeder hører sommeren til, og sommerlandet bugner af store og små – lige fra store organiserede markeder til små pop-ups. Vi finder frem til nogle af sommerens bedste i Nordsjælland og giver også et par tips til, hvordan du finder de gode fund.

Kom tidligt eller sent

Et godt trick er at stå virkelig tidligt op, hvis du er på udkig efter de virkeligt gode fund. Mange steder begynder at stille boder op allerede fra tidlig morgen og står du der med det samme, går du ikke glip af de gode fund.

Til gengæld kan du være heldig at lave en rigtig god handel, hvis du har is nok i maven til først at dukke op sidst på dagen. Allerbedst er det, når boderne er ved at pakke sammen igen. Her er der rigtigt mange, som faktisk bare gerne vil af med deres ting – især hvis ikke de kommer fast på loppemarkeder – og de vil næsten hellere sælge deres ting billigt end at pakke dem ned og tage dem med hjem igen.

Tag turen rundt i landet

Ofte popper der små loppeboder, garagesalg eller ukendte loppemarkeder op, når du kører rundt i sommerlandet. Hold derfor godt øje med skiltene, der ofte er håndskrevet, der sidder rundt omkring. Her kan du være rigtig heldig og gøre et godt fund før alle andre, og da der ikke er tale om erfarne kræmmere, får du ofte tingene til en rigtig fin pris.

Hav pungen fuld, eller husk telefonen

Mange moderne kræmmere tager faktisk MobilePay. Men det gode gamle trick med, at du kun har en tyver tilbage i kontanter, virker stadig. Vift aldrig med pengene, før du har fået en god pris.

Hav tålmodighed og is i maven

Det kan være rigtig godt med virkelig god tid, når du besøger et loppemarked. Køb aldrig det første og det bedste du ser, men tag gerne en tur rundt til alle standene – den vase, du netop har set i første bod, kan vise sig at være meget billigere hundrede meter længere fremme. Men det kan også være omvendt. Ser du noget, der er specielt, og som du bare MÅ eje, så er det måske pengene værd at slå til med det samme.

LOPPEMARKEDER I NORDSJÆLLAND

Søborg kræmmermarked

Hvert år bliver der holdt kræmmermarked i Søborg den 3. søndag i juli. Markedet bliver holdt på banen ved Søborg Forsamlingshus, og i år kan det endda fejre sit 150 års jubilæum.

Fredensborg Kokkedal Loppemarked

Hele sommeren kan du gøre gode fund hver søndag fra 9-14 til det faste loppemarked, der hører hjemme på P-pladsen ved siden af Fredensborg Rådhus. Her kan forskellige private leje en stand og sælge ud af deres private guld.

Hillerød loppemarked

Med over 60 stande er der nok at se på til Hillerød Loppemarked, som du kan besøge på udvalgte søndage i sommerhalvåret helt indtil september. Markedet finder sted på Torvet i Hillerød og byder på både store og små lopper.

Søllerød Loppemarked

Tag turen lidt længere ned mod København for at finde den berømte Søllerød Loppemarked. Hver eneste søndag kan du gøre gode fund på markedet, der har mere end 80 boder. Find det på skovparkeringspladsen på hjørnet af Holte Stationsvej og Kongevejen igen.