Motiver med vinger

”Vingefang” hedder den kommende kunstudstilling i Hørsholm Kunstforenings historiske udstillingsbygning Fuglsanghus, Gl. Hovedgade 2. Kunstnergruppen Dyreliv holder fernisering 2. april, og udstillingen fortsætter frem til maj fredag-søndag kl. 11 til 16. Kunstnerne er blandt andre Hanne Galschiøt, Elna Christiansen, Lise Ring og Marie Falkenberg Mortensen. De arbejder med dyremotiver, og denne gang fokuseres på vingede væsener som fugle, sommerfugle og insekter. Kunstnerne fortolker temaet bredt i mange materialer og teknikker. Der er gratis adgang. www.dyreliv-kunst.dk www.hoerholmkunstforening.dk

Byen renses for affald

Danmarks Naturfredningsforening i Hørsholm står traditionen tro for forårets affaldsindsamling udført af frivillige borgere på fredede arealer i Usserød Ådal og andre steder. Arrangementet foregår 3. april kl. 11, hvor man mødes dér, hvor Usserød Å krydser Mortenstrupvej. Der udleveres sække og tænger, og de fremmødte fordeler sig i landskabet i nærheden eller på andre selvvalgte steder. To timer senere mødes alle med deres fangst af pap, plast og andet skrald til en lille velfortjent forfriskning. Der er også mulighed for at få hentet skraldet andre steder i byen. Tilmelding er ikke nødvendig. www.dn.dk

Løft er næsten færdigt

Hørsholm Midtpunkts nye, ydre look er netop færdigt med nye facader, ramper og terrasser. Desuden er gangbroerne fra P-huset til området ved Irma og Elgiganten renoveret, mens karruseldøren ud mod hovedgaden udskiftes i disse uger. I 1972 blev Hørsholm Midtpunkt bygget som et af landets første overdækkede indkøbscentre. Centret blev gennemgribende renoveret i 1996 med P-hus tilføjet og et nyt butiksareal på første sal med plads til spisesteder og butiksarkade med ovenlyspyramider. www.hoersholmmidtpunkt.dk

De mest tilfredse elever

Hørsholm Kommunes skoleelever ligger i top med trivsel. Eleverne placerer sig på en førsteplads blandt landets 98 kommuner målt på andelen af højeste elevtrivsel. Resultaterne fra seneste skoleår står ikke alene, for allerede i 2018 og 2019 opnåede kommunen en førsteplads. I følge Undervisningsministeriet har Hørsholm Kommune sammen med Lyngby-Taarbæk en tilfredshed på 95 procent blandt 4.-9.klasseselever i folkeskoler, specialskoler, ungdomsskoler m.m. De stillede spørgsmål er blandt andet ”Er du glad for din klasse?”, ”Føler du dig ensom?” og ”Føler du dig tryg i skolen?”. www.hoersholm.dk www.uvm.dk

Blixeninteresse for musik

22.marts kl. 19.30 holder museumsguide Lene Brandt foredrag om Karen Blixen og musikken på Rungstedlund. Foredraget er et af flere i en foredragsrække om forskellige dele af Blixens liv. Forfatterinden voksede op i et hjem, hvor familien samledes om sang, violinspil og klaver i Rungstedlunds kaminstue. Musikken bar hun videre ind i sit voksenliv og forfatterskab med særlig sans for toner, stemmer og melodier. På farmen i Kenya spillede hun plader med danske sange, Händel og Mozart på grammofonen, som kan ses i arbejdsværelset og gæstelejligheden Den Grønne Stue. Billetter koster 100 kr. www.blixen.dk

Siger nej til mikroplast

Mikroplast er blevet forbudt i kosmetiske produkter. Meny-kæden – og herunder Dalgaard Supermarked i Hørsholm – har fjernet mikroplast i samtlige varer af egne mærker såsom vaske- og rengøringsmidler. Mikroplast er plastpartikler på mindre end fem millimeter i diameter. De udgør en stor del af plastforureningen og har været en overset miljøforurening. Den kommer fra kilder, vi sjældent tænker over, fordi den er usynlig og findes i blandt andet kosmetik, tøj og dæk. Mikroplast er et stigende problem, hvis fulde konsekvenser man ikke helt kender. Svane- eller EU-blomst-mærkede produkter er garanteret frie for mikroplast. www.dalgaardsupermarked.dk